Ford Explorer (U625)

Kohteesta AutoWiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ford Explorer
(U625)
Ford Explorer PHEV (U625) etu.jpg
Valmistaja ja valmistusmaa Ford Motor Company,
Flag of the United States.svg.png USA, Illinois, Chicago Assembly [1]
Flag of the People's Republic of China.svg.png Kiina, Chongqing [2]
Valmistusaika 2019
Luokka Keskiluokka
Kori 5-ovinen SUV
Suunnittelija
Pohjalevy Ford CD6 [3]
Moottori R4, V6, hybridi
Iskutilavuus 2300–3300 cm3
Teho 224–336 kW
Voimanvälitys Takaveto, neliveto
Kiihtyvyys
Huippunopeus
Kulutus
CO2-päästöt g/km
Hintaluokka
Edeltäjä Ford Explorer (U502)
Seuraaja
Saman luokan autoja

Pääartikkeli: Ford Explorer

Kuudennen sukupolven Explorer esiteltiin tammikuussa 2019 pidetyssä Detroitin autonäyttelyssä.[4] Explorerin ladattava hybridiversio sai Euroopan ensi-iltansa Frankfurtin autonäyttelyssä syyskuussa 2019.[5] Euroopan markkinoilla Explorer on tarjolla yksinomaan pistokehybridinä. Malli kuuluu myös Suomen maahantuojan viralliseen ohjelmaan ja ensimmäiset autot saatiin tänne touko-kesäkuussa 2020.[6]

Yleistä[muokkaa]

Explorer on Suomessa tarjolla varustetasoina ST-Line ja Platinum. Kummassakin mallissa on vakiona 20 tuuman kevytmetallivanteet. ST-Line -mallin vanteissa on musta koneellinen viimeistely, Platinum-mallissa vanteiden viimeistely on koneellisesti tummennettu.

ST-Line -malleissa on kiiltävän musta yksiosainen etusäleikkö ja korkeakiiltoiset mustat kattokaiteet sekä musta tavaratilan luukun kahva ja viimeistely ovien verhoilussa. Sisätilojen piirteisiin kuuluvat istuinten punaiset tikkaukset, ST-Line -lattiamatot, urheilullinen alaosastaan tasainen ohjauspyörä ja kojelaudan hiilikuitumaiset tehosteet.

Platinum-malleille tyypillistä on hopeanvärinen yksiosainen etusäleikkö, hopeanväriset kattokaiteet ja hopeanvärinen tavaratilan luukun kahva ja viimeistely ovien verhoilussa. Kojelauta on aitoa nahkaa ja sen tehosteet aitoa puuta.

Explorerissa on istuimet jopa seitsemälle aikuiselle. Kolmannen istuinrivin istuimia voi nostaa ja laskea helposti nappia painamalla. Tavaratila on jopa 2274 litraa, kun pelkästään etupenkit ovat käytössä.

Korkeaan varustetasoon kuuluvat lämmitettävät ja viilennettävät 10-suuntaisesti sähköisesti säädettävät etuistuimet hierontatoiminnolla, lämmitettävät toisen rivin istuimet, langaton latausalusta siihen sopiville laitteille, lämmitettävä ohjauspyörä, sisäänlaskettavat aurinkosuojat toisella istuinrivillä, tummennetut lasit toisella ja kolmannella istuinrivillä sekä B&O premium äänentoistojärjestelmä, jossa 14 kaiutinta ja tehoa 980 wattia.

Explorerissa on vakiovarusteena myös FordPass Connect -modeemiteknologia, minkä avulla asiakkaiden on mahdollista hallita ajoneuvon tiettyjä toimintoja mistä tahansa etänä käyttämällä FordPass-mobiilisovellusta. Etänä käytettäviin toimintoihin kuuluvat muun muassa ovien avaus ja lukitus, ajoneuvon sijainti ja ajoneuvon tilan tarkastaminen, kuten muun muassa polttoainemäärä, hälytykset, rengaspaineineet ja öljyn käyttöikä.[7]

Teknologiat[muokkaa]

Sähkömoottorin ansiosta SUV-mallilla voi ajaa sähköllä. Kuljettaja voi päättää, milloin ja miten käyttää sähkömoottoria valitsemalla vaihtoehdoista EV Auto, EV Now, EV Later ja EV Charge. Kun akun lataustaso laskee alimmalle tasolle, voimansiirto ottaa automaattisesti käyttöön EV Auto -tilan, jolloin sähkömoottori avustaa bensiinimoottoria käyttämällä akustoon varastoitua energiaa optimaalisen polttoainetaloudellisuuden saavuttamiseksi.

Akun lataaminen täyteen ulkoisesta 230 voltin virtalähteestä kestää alle 5 tuntia 50 minuuttia. Lisävarusteena saatavalla Ford Connected Wallbox -seinälatauslaitteella tai julkisella FordPass Charging Network -latausasemalla ladattaessa akun lataaminen täyteen kestää alle 4 tuntia 20 minuuttia6.

Rinnakkaisen hybridiarkkitehtuurin ansiosta autossa on koko ajan käytettävissä yhdistetty teho ja vääntö, mikä takaa erinomaisen suorituskyvyn sekä tiellä että maastossa. Yhdistettynä älykkääseen nelivetojärjestelmään auton vetokyky on jopa 2500 kiloa, joten sillä voi hinata hevoskuljetusvaunua, venettä tai isoa traileria.

Älykäs nelivetojärjestelmä optimoi pidon 10 millisekunnin välein analysoimalla useista sensoreista tulevaa tietoa, jota ovat muun muassa ajonopeus ja -suunta, ympäröivän ilman lämpötila, pyörien sutiminen ja hinauksen tila. Varmemman pidon takaa täysin uudessa jakovaihteistossa oleva sähköisesti ohjattu mekaaninen märkäkytkin, joka säätää vääntömomenttia etu- ja takarenkaiden välillä sadasosamillisekunneissa.

Sekä polttoaineen kulutusta optimoiva 10-vaihteinen automaattivaihteisto että älykäs nelivetojärjestelmä käyttävät mukautuvia, itseoppivia algoritmeja säätäessään auton reagointia ja käyttäytymistä jatkuvasti.

Explorer ladattavan hybridin Terrain Management -järjestelmän valittavien ajotilojen avulla kuljettaja voi räätälöidä ajokokemuksensa tienpinnan, sään ja maaston mukaan. Ajotilat ovat Normal, Sport, Trail, Slippery, Tow/Haul, Eco sekä Deep Snow and Sand, ja jokaisella ajotilalla on oma yksilöllinen graafinen ilmeensä 12,3-tuumaisessa digitaalimittaristossa. Alamäkiavustinhillitsee auton nopeutta alamäessä.[7]

Ajoavustimet[muokkaa]

Aktiivinen pysäköintiavustin 2 mahdollistaa täysin automaattisen tasku- ja rinnakkaispysäköinnin vain napin painalluksella. Teknologian avulla rinnakkaispysäköinnistä voi myös poistua käyttämällä täysin automaattista Park-out Assist -järjestelmää.

Kuolleen kulman varoitus risteävän liikenteen varoitusjärjestelmällä varoittaa parkkipaikasta peruuttavia kuljettajia auton eteen mahdollisesti tulossa olevista ajoneuvoista. Lisäksi Euroopassa ensimmäistä kertaa saatavilla oleva peruutusjarruavustinkäyttää tutkaa, kameraa ja ultraäänisensoreita havaitakseen ajoneuvon kulkutiellä olevan yli 28 cm korkean ja 7,5 cm leveän esteen. Järjestelmä voi jarruttaa automaattisesti estääkseen mahdollisen törmäyksen peruutettaessa nopeuksilla 1,5 - 12 km/h. Auton vakiovarusteisiin kuuluu myös 360° näkymä, jossa hyödynnetään useampaa eri kameraa.

Törmäyksenestojärjestelmä aktiivisella jarrutustoiminnolla havaitsee auton edessä tiellä tai tien sivulla olevat kävelijät ja pyöräilijät, jotka voivat mahdollisesti törmätä auton kanssa. Mikäli kuljettaja ei reagoi auton antamiin varoituksiin, järjestelmä jarruttaa automaattisesti estääkseen mahdollisen törmäyksen.

Pysähtelevässä liikenteessä tai pitkillä matkoilla ajamisesta tekee vaivattomampaa aktiivinen vakionopeudensäädin Stop & Go -toiminnolla, nopeusrajoitusten tunnistus ja kaistakeskitin. Järjestelmä auttaa Explorer ladattavaa hybridiä säilyttämään miellyttävän välimatkan edessä oleviin autoihin ja voi pitää auton keskellä kaistaa. Lisäksi järjestelmä voi säätää auton nopeuden lailliseksi tarkkailemalla tien sivulla ja yläpuolella olevia nopeusrajoitusmerkkejä ja käyttämällä auton navigointijärjestelmän kautta saatua tietoa nopeusrajoituksista.

Stop & Go -toiminnon ansiosta aktiivinen vakionopeudensäädin voi pysäyttää auton kokonaan pysähtelevässä liikenteessä. Jos pysähdys kestää alle kolme sekuntia, auto lähtee pysähdyksen jälkeen automaattisesti liikkeelle. Pidempään kestävien pysähdysten jälkeen auto lähtee liikkeelle nappia painamalla.[7]

Tekniset tiedot[muokkaa]

Bensiinimallit[muokkaa]

2.3L EcoBoost RWD (USA) 2.3L EcoBoost AWD (USA) 3.0L EcoBoost AWD (USA) ST 3.0L EcoBoost AWD (USA)
Myynnissä 5/2019–
Moottori R4, DOHC 16v, Ti-VCT (Twin Independent Variable Camshafts), suorasuihkutus, turbo, S/S, PCM (Powertrain Control Module) -ohjausjärjestelmä 60° V6, DOHC 24v, Ti-VCT (Twin Independent Variable Camshafts), suorasuihkutus, 2×turbo, S/S, PCM (Powertrain Control Module) -ohjausjärjestelmä
Moottoriperhe Ford EcoBoost Ford EcoBoost
Iskutilavuus 2264 cm3 2956 cm3
Suurin teho 223,7 kW (304 hv) /
5500 r/min
272 kW (370 hv) /
5500 r/min
298,5 kW (406 hv) /
5500 r/min
Suurin vääntö 420 Nm /
3500 r/min
515 Nm /
3500 r/min
563 Nm /
3500 r/min
Vetotapa Takaveto Neliveto (vaadittaessa)
Vaihteisto 10-portainen automaatti SelectShift-manuaalikäyttötilalla ja ohjauspyörän siivekkeillä

Hybridimallit[muokkaa]

3.3L Hybrid RWD (USA) 3.3L Hybrid AWD (USA) 3.0 Ecoboost Plug-In Hybrid (Eurooppa)
Myynnissä 5/2019– 8/2020–
Järjestelmän rakenne FHEV (Täysihybridi). Polttomoottori ja sähkömoottori liikuttavat auton takapyöriä tai kaikkia neljää pyörää ja mahdollistavat täysin sähköisen tai sekatoiminnollisen liikkumisen. PHEV (Ladattava hybridisähköauto). Polttomoottori ja sähkömoottori liikuttavat auton takapyöriä tai kaikkia neljää pyörää ja mahdollistavat täysin sähköisen tai sekatoiminnollisen liikkumisen
Polttomoottori 60° V6, DOHC 24v, Ti-VCT (Twin Independent Variable Camshafts), suorasuihkutus + monipistesuihkutus, hybrid S/S 60° V6, DOHC 24v, suorasuihkutus, 2×turbo, hybrid S/S, Bosch MG1CS018 -ohjausjärjestelmä
Moottorin tunnus Duratec 33 Ford EcoBoost
Iskutilavuus 3340 cm3 2956 cm3
Suurin teho, polttomoottori 213 kW (290 hv) /
5750 r/min
267 kW (363 hv) /
5750 r/min
Suurin teho sähkömoottori 32 kW (44 hv) 75 kW (102 hv) /
2500 r/min
Järjestelmän teho 237 kW (322 hv) /
6000 r/min
336 kW (457 hv) /
5750 r/min
Suurin vääntö, polttomoottori 353 Nm /
4000 r/min
555 Nm /
3500 r/min
Suurin vääntö sähkömoottori 300 Nm /
1000 r/min
Järjestelmän suurin vääntö 437 Nm /
4000 r/min
825 Nm /
2500 r/min
Vaihteisto 10-portainen automaatti
Vetotapa Takaveto Neliveto Neliveto vaadittaessa
Akun kapasiteetti brutto 13,6 kWh

Turvallisuus[muokkaa]

EuroNCAP.png Euro NCAP -kolaritestin tulokset
Yleisarvosana Encap a 5.png
Aikuismatkustaja 87 % 33.2 pistettä
Lapsimatkustaja 86 % 42.2 pistettä
Jalankulkija 61 % 29.4 pistettä
Turvallisuus avusteet 76 % 10.0 pistettä
Valmistenumero, josta lähtien tulokset voimassa:
Kaikki mallisarjan autot
Kolaritestin tulos Euro NCAP -sivulla

Mitat[muokkaa]

Explorer PHEV
Pituus 5063 mm
Leveys peileillä / taitettuna / ilman 2285 mm / 2107 mm / 2004 mm
Korkeus 1783 mm
Akseliväli 3025 mm
Raideleveys edessä / takana 1704 mm / 1713 mm
Maavara tyhjänä / kuormattuna 204 mm / 167 mm

Lähteet[muokkaa]

  1. 2020 Ford Explorer Production Begins in Chicago – Explorer ST Forum, 26. kesäkuu 2019. Viitattu: 21. syyskuu 2022.
  2. Chris Teague: New Ford Explorer Launches In China To Healthy Demand – Ford Authority, 26. heinäkuu 2020. Viitattu: 21. syyskuu 2022.
  3. Ford CD6 platform info, specs, applications – Ford Authority, Viitattu: 21. syyskuu 2022.
  4. Steven Ewing: 2019 Detroit Auto Show recap: Ford Explorer, Mustang GT500, Toyota Supra and more – CNET, 16. tammikuu 2019. Viitattu: 21. syyskuu 2022.
  5. Mark Kane: Ford Explorer PHEV Brings Big Plug-In Charge To Frankfurt – InsideEVs, 15. syyskuu 2019. Viitattu: 21. syyskuu 2022.
  6. Ford julkaisi Explorerin ladattavan hybridin (PHEV) ja Mustang Mach-E -täyssähköauton hinnat – Oy Ford Ab, Lehdistötiedote, 27. marraskuu 2019. Viitattu: 21. syyskuu 2022.
  7. 7,0 7,1 7,2 Sähköistettyä tehokkuutta, 7-paikkaista luksusta ja off-road kyvykkyyttä... – Oy Ford Ab, Lehdistötiedote, 14. toukokuu 2020. Viitattu: 22. syyskuu 2022.
Ford logo.png Ford Motor Companyn USA:ssa ja Kanadassa myymien light truck -ajoneuvojen aikajana 2010–2040
Luokka 2010 2020 2030
0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
CUV Compact Escape Escape Escape
Bronco Sport
Mid-size Edge I Edge II
Explorer Explorer (U625)
Full-size Flex
SUV Mid-size Explorer Bronco
Full-size Expedition Expedition
Expedition EL / Max Expedition Max
Pickup Compact Ranger
Mid-size Explorer Sport Trac Ranger T6 (P375) Ranger T6 (P703)
Full-size F-150 F-150 F-150
SVT Raptor Raptor Raptor
Super Duty Super Duty Super Duty
Van Compact MPV Transit Connect Transit Connect
C-MAX
Full-size E-sarja E-sarja (vain alustana)
Transit
Ford logo.png Fordin Euroopassa myytävien mallien aikajana 2010 – 2040
Luokka 2010-luku 2020-luku 2030-luku
0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Kaupunkiauto Ka (RU8) Ka+
Pieni auto Fiesta VII Fiesta VIII
Fiesta VII ST Fiesta VIII ST
Kompaktiluokka Focus II Focus III Focus IV
Focus II ST Focus III ST Focus IV ST
Focus II RS Focus III RS
Keskiluokka Mondeo IV Mondeo V
GT Mustang VI
CUV Puma
Puma ST
SUV EcoSport
Kuga I Kuga II Kuga III
Edge Explorer (U625)
MPV Fusion B-MAX
C-MAX / Grand C-MAX
S-MAX I S-MAX II
Galaxy II Galaxy III
LAV Transit Courier / Tourneo Courier
Transit Connect I Transit Connect II / Tourneo Connect II
Pakettiauto /
Minibussi
Transit Custom / Tourneo Custom
Transit III Transit IV
Lava-auto Ranger I Ranger II