Pakettiauto

Kohteesta AutoWiki
(Ohjattu sivulta Van)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Citroën Jumpy -pakettiauto

Pakettiauto on ajoneuvo, joka on tarkoitettu ihmisryhmän tai tavaroiden kuljetuksiin. Pakettiauto on yleensä muodoltaan laatikkomainen ja suuren henkilöauton levyinen ja pituinen. Maavara ja korkeus taas on yleensä korkeampi kuin vastaavan kokoisella henkilöautolla. Pakettiauto voi olla suoraan pakettiautoksi suunniteltu tai perustua esim. sedan malliseen autoon. Pakettiauto voi olla pieni esim. Miniin perustuva auto tai erittäin suuri (esim. jotkut Mercedes-Benz -pakettiautot).

Pakettiauton maksimi kokonaismassa on 3500 kg. Kokonaismassaltaan yli 3500 kg:n pakettiautot rekisteröidään kuorma-autoiksi.

Pakettiautojen päätyypit[muokkaa]

Alennettu autovero[muokkaa]

Pakettiauto on alennetun autoveron alainen, jos se täyttää (kaikki) seuraavat edellytykset (autoverolaki 8§):

  • auton kokonaismassa on yli 2 500 kilogrammaa
  • autossa ei ole muita istuimia tai istuinten kiinnitykseen tarkoitettuja laitteita (pl. pyörätuolin kiinnittämiseen tarkoitetut laitteet) kuin kuljettajan istuin ja tämän vieressä olevat istuimet
  • kokonaismassan ja omamassan välinen erotus (kantavuus) on vähintään 680 mutta alle 1 000 kilogrammaa ja tehon (kilowatteina) ja kokonaismassan (kilogrammoina) osamäärä on enintään 0,05, tai kantavuus on vähintään 1 000 kilogrammaa ja tehon ja kokonaismassan osamäärä on enintään 0,06.

Alennetun autoveron alaisen pakettiauton verotaulukon 1 mukaista veroprosenttia pienennetään 9,8–21,7 prosenttiyksiköllä verotaulukon 2 mukaisesti. Vähennyksen suuruus riippuu auton kokonaismassasta. Veron osuus on aina kuitenkin vähintään autoverolain liitteen verotaulukon 1 alin veron osuus.

Katso myös[muokkaa]

Aiheesta muualla[muokkaa]

Linkit[muokkaa]


Tämä artikkeli on tynkä. Voit auttaa AutoWikiä laajentamalla artikkelia.
Tietyo.gif Tätä artikkelia on pyydetty laajennettavaksi.
Tarkempia tietoja saattaa olla sivulla AutoWiki:Huomiota kaipaavat sivut.


Lähde[muokkaa]

  • Artikkeli käyttää sisältöä englanninkielisen Wikipedian Van_(road_vehicle)-artikkelista. Wikipediasta voi ottaa tekstiä tietyin ehdoin, koska Wikipedia on GFDL-lisenssillä.