Mercedes-Benz S (222-sarja)

Kohteesta AutoWiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mercedes-Benz S
(222-sarja)
Mercedes-Benz W 222 S 350 Bluetec.JPG
Valmistaja ja valmistusmaa Daimler AG,
Flag of Germany.svg.png Saksa Sindelfingen
Flag of India.svg.png Intia, Pune [1]
Flag of Malaysia.svg.png Malesia, Pekan [2]
Valmistusaika 20132020
Luokka Suuri auto
Kori 4-ovinen sedan
Suunnittelija Il-hun Yoon / Robert Lešnik
Pohjalevy
Moottori R4, R6, V6, V8, V12, hybridi
Iskutilavuus 2100–6000 cm3
Teho 170–390 kW
Voimanvälitys Takaveto, neliveto
Kiihtyvyys 4,0–7,6 s (0–100 km/h)
Huippunopeus 250 km/h (raj.)
Kulutus 2,8–11,9 l/100 km (yhd.)
CO2-päästöt 65–279 g/km
Hintaluokka
Edeltäjä Mercedes-Benz S (221-sarja)
Seuraaja
Saman luokan autoja Audi A8
BMW 7-sarja
Cadillac CT6
Lexus LS
Volkswagen Phaeton (lopetettu)
Mercedes-Benz W 222 S 350 Bluetec
Mercedes-Benz S 350 BlueTEC AMG Line
Takaa
Sisältä

Pääartikkeli: Mercedes-Benz S-sarja

Mercedes-Benz W222 on Mercedes-Benzin nykyinen S-sarja. Sedan-korisina versioina mallisarjaan kuuluu normaalilla akselivälillä oleva W222 sekä pidennetty V222. Ylellisimmät mallit ovat Maybach-versiot erikoispitkällä akseliväillä sekä Pullman-limusiini. Moottoripuolella V8-dieseliä ei ole enää tarjolla kuten edellisissä malleissa W221 ja W220, mutta bensiinimoottoreiden huipulla jatkaa edelleen AMG:n valmistama, turboahdettu, yli 600-hevosvoimainen, 6-litrainen V12. Faceliftin myötä 2017 V6-diesel korvautui 2,9-litraisella R6-dieselillä (OM656), jossa tehokkaimmillaan 340 hv. S 500 Coupé-malliin, jonka tuotanto alkoi alkuvuodesta 2015 tuli vaihteistoksi 9-portainen automaatti. Muihin malleihin kyseinen 9G TRONIC tuli tarjolle 2016 AMG-malleja lukuunottamatta. 2017 myös AMG S63 sai 9-portaisen automaattivaihteiston. Auto on mallista riippuen 15-100 kg edeltäjäänsä kevyempi kevytmetallirakenteiden ansiosta. Malli on ensimmäisiä Mercedes-autoja, johon saa tuulilasiin heijastuvan HUD-näytön.

Ominaisuudet[muokkaa]

Yleistä[muokkaa]

222-sarja on valmistettu ns. Carry-Over -periaatetta hyödyntäen ja malli perustuu pohjalevynsä ja tyyppihyväksyntänsä osalta edeltäjäänsä, 221-sarjaan. Tästä huolimatta autoa pidetään uutena mallina, eikä 221-sarjan varianttina. Tyyppihyväksynnän ajankohta on relevantti määre esim. auton ilmastointilaitteessa käytettävän kylmäaineen osalta; nyt valmistaja voi käyttää kylmäainetta R134a, kun taas vuoden 2011 jälkeen tyyppihyväksyttyjen autojen kylmäaineena sen käyttö ei ole mahdollista vaan niissä on käytettävä ilmakehälle vähemmän haitallista kylmäainetta R1234yf. Eli käytännössä vanhempien mallien tyyppihyväksyntää ja jäämäosia hyödyntämällä valmistaja säästää huomattavasti erilaisia kustannuksia. Yhteisestä pohjalevystä johtuen 222-sarjan mallien akseliväli on sama kuin edeltäjillään.

Mallin suunnittelijat ovat painottaneet sitä, että toisin kuin edeltäneessä sarjassa, mallin lähtökohtana oli pitkäakselivälinen versio V 221 ja sen pohjalta suunniteltiin vakioversio W 222. Tämä johtuu hyvin pitkälti siitä, että Mercedes-Benzin ylimmän luokan mallien markkinoiden painopiste on siirtynyt vahvasti Aasian suuntaan, siellä autojen tässä hinta- ja kokoluokassa on luonnollista, että autolla on oma kuljettaja.

Vuonna 2011 lopetetun Maybach-merkin tilalla S-luokan on tarkoitus pitää sisällään erikoispitkällä akselivälillä oleva Maybach-malli X 222. Uuden mallisarjan myötä S-luokan Mercedes-Benzien sisustuksen laatutasoa on korotettu aiemmasta.

Kehitys ja innovaatiot[muokkaa]

Saksalaisten laskentatavan mukaan, kymmenennen sukupolven S-luokassa on auton suunnittelussa kiinnitetty erityistä huomiota mukavuuteen, turvallisuuteen ja ajettavuuteen. Melutasoa, keinumista, tärinää ja häikäisyä on saatu entisestään vähennettyä. Suunnittelun eräs tärkeä alue oli sisätilojen optimaalinen ilmanvaihto, lisäksi 222-sarjaan malleihin on mahdollista saada Maybach-malleissa esitelty sisäilman parfymointi. Koska ihmisten keskimitta vaihtelee markkina-alueittain huomattavasti, on mallien sisätilojen mitoitukseen ja ergonomiaan kiinnitetty aiempaa enemmän huomiota. Tässä työssä on käytetty apuna mm. koehenkilöiden käyttämää simulaattoria. Ilmavirran aiheuttamaa melua on saatu vähennettyä uuden aerodynaamisemman korin myötä, sen ilmanvastuskerroin 0,24cw on tällä hetkellä luokkansa paras. Sisustuksen materiaalien laadun myötä S-luokan Mercedes-Benz on samalla tasolla Bentleyn ja Rolls-Roycen mallien kanssa.

Kuljettajan paikan valaistu näyttöyksikkö, joka sisältää mittariston ja keskusyksikön, koostuu kahdesta 12-tuumaisesta TFT-näytöstä. Vasemmanpuoleinen näyttö pitää sisällään mittariston ja avustinjärjestelmien tietoja, oikeanpuoleisella näytöllä ohjataan COMAND Online-infotainmentjärjestelmää. 222-sarja on luokassaan ensimmäisiä, joka on mahdollista saada varustettuna ilman ainoatakaan hehkulamppua tai kaasupurkausvalaisinta. LED:ien käyttö mm. ajovaloina laskee auton energiankulutusta huomattavasti ja täys-LED -valojärjestelmällä varustetun mallin valaistuksen sähkönkulutus on jopa neljänneksen pienempi vastaavaan, perinteisellä valaisintekniikalla toteutettuun mallin.

222-sarja on mahdollista varustaa erilaisilla, toisiinsa nivoutuvilla tutka-, kamera- ja ultraäänipohjaisilla avustinjärjestelmillä, jotka antavat ajantasaista tietoa tapahtumista ympäri auton, 360 asteen säteellä. Eräs turvajärjestelmistä, joka tosin ei ole käytössä kaikkialla, on varoitin, joka aktivoituu mikäli kuljettaja ohjaa autonsa moottoritien rampille vastavirtaan. Kameratietoihin perustuva turvajärjestelmä antaa aluksi äänihälytyksen ja mikäli tämä ei tehoa auto suorittaa automaattisesti jarrutuksen. Näitä samoja toimintoja käyetään myös mm. aktivisen kaistavahdin ja kuljettajan vireystila-avustimen toiminnoissa. Mercedes-Benzin PRE-SAFE -järjestelmää on kehitetty ja laajennettu entisestään, lisäksi malleissa on hätäjarrutusavustin sekä etäisyyttä edelläajavaan autoon tarkkaileva törmäysvaroitusjärjestelmä, joka voi tehdä automaattisen jarrutuksen, pyrkiessään estämään onnettomuuden. Tämä järjestelmä toimii myös jalankulkijoiden suojana.

PRE-SAFE-takatilapaketti on yksi uraauurtavista innovaatoista takamatkustajien suojaamiseksi nokkakolaritilanteissa. Vaaratilanteessa PRE-SAFE -järjestelmä kiristää turvavyönojentimia neutraalista asennostaan alemmas. Turvavöiden lisääntynyt kireys pitää matkustajat hyvin paikoillaan myös kriittisissä ajotilanteissa ja valmistelee heitä törmäystilanteen varalle. Jos törmäys tapahtuu, turvavyönojentimet palaavat yläasentoon, mikä helpottaa matkustajien pelastamista. Myös vyön kireys hellittää jälleen. Ulommissa takaistuimissa on myös turvavyötyynyt. Nämä erikoisvyöt on ommeltu yhdestä materiaalipalasta ja niissä on tarkoin suunnitellut saumakohdat. Laskostettu tyyny pääsee törmäystilanteessa avautumaan näistä saumakohdista ja täyttymään. Turvavyötyyny voi auttaa pienentämään rintakehän alueen kuormitusta.

Lisävarusteena määrättyihin malleihin on saatavana ainutlaatuinen MAGIC BODY CONTROL -järjestelmä, joka osaa sanan varsinaisessa merkityksessä ennakoida tulevaa: se sopeuttaa auton alustan edessä olevaan tienpintaan jo ennen kuin pyörät ehtivät koskettaakaan tienpinnan epätasaisuuksia. Tämän se tekee jokaisen pyörän osalta erikseen, sekuntien murto-osissa. ROAD SURFACE SCAN -toiminto käyttää apuna stereokameraa, joka skannaa yksityiskohtaisesti edessä olevan tien pintaa. Tien kunnosta saatujen kuvien ja tietojen perusteella järjestelmä laskee juuri sopivan tavan sopeuttaa kunkin pyörän iskunvaimennusta jo ennalta, jotta edessä olevista epätasaisuuksista selvitään mahdollisimman hyvin. Käytännössä sopeutuksen hoitaa aiemmista malleista tuttu ABC-aktiivijousitus (Active Body Control), jossa on jatkuvasäätöiset iskunvaimentimet (Continous Damping Control). Lisäksi hydraulinen molempien akseleiden korkeustasonsäätö pitää auton korin tasakorkeudella, riippumatta siitä, miten paljon kuormaa autossa on.

Suomessa etuistuimien lämmitys on vakiovaruste, lisävarusteena istuimiin on saatavana tuuletus. Lisävarusteisina audiolaitteina 222-sarjaan voi valita Burmester® Surround-Soundsystem -järjestelmän 13:lla kaiuttimella tai Burmester® High-End 3D Surround-Soundsystem -järjestelmän 24:lla kaiuttimella.

Mittaukset[muokkaa]

Auto motor und sport 8/2017 mittasi Mercedes-Benz S 500 e:n (245 kW + 85 kW, yht 325 kW, 2245 kg) kiihtyvyydeksi 0–80 km/h 3,6 sekuntia, 0–100 km/h 5,0 sekuntia, 0–130 km/h 7,8 sekuntia, 0–160 km/h 11,4 sekuntia, 0–180 km/h 14,3 sekuntia ja 0–200 km/h 18,1 sekuntia. Huippunopeus on valmistajan mukaan 250 km/h.

Jarrutusmatka 100–0 km/h 36,6 m ja 190–0 km/h 135 m. Melutaso on alhainen, 100 km/h nopeudessa 63 dB ja 160 km/h nopeudessa 70 dB. [3]

S 500 PLUG-IN HYBRID

Mercedes-Maybach[muokkaa]

Pääartikkeli: Mercedes-Maybach
Mercedes-Maybach S 600
Maybachin paluun epäonnistuttua omana automerkkinään, toi saksalainen Daimler AG 2014 loppuvuodesta tarjolle W222-koriseen S-malliin perustuvan Mercedes-Maybach -mallin, jonka voidaan sanoa oleva 3. Großer Mercedes. Nähtäväksi jää, pystyykö tämä malli kilpailemaan Bentleytä ja RR:a vastaan suurrikkaiden markkinoilla.

Facelift 2018[muokkaa]

Mercedeksen S-sarjan mallivuoden 2018 faceliftin myötä tuli osaksi Multibeam-LED-valojen erityisen pitkä kaukovalokeila, Ultra Range High Beam. Se syttyy suoraan ajettaessa ikään kuin lisäkaukovalona ja valaisee 1 luksin voimakkuudella noin 650 metrin etäisyyteen saakka. Käytännössä 1 luksin voimakkuus tarkoittaa, että valo on riittävän voimakas heijastimen havaitsemiseen. Tämän kaukovalokeilan pituus on noin kaksinkertainen normaaliin kaukovalokeilaan nähden.

Faceliftin myötä esitellään uusi kuusisylinterinen rividieselmoottori kahtena tehovaihtoehtona. S 350 d:ssä voimanlähde kehittää 210 kW huipputehon, S 400 d:ssä puolestaan 250 kW. Jälkimmäisessä versiossa kyseessä on Mercedes-Benzin historian kaikkien aikojen tehokkain sarjatuotantohenkilöauton dieselmoottori. Polttoaineenkulutus jää kuitenkin 5,2 litraan/100 km ja CO2-päästöt 135 grammaan/km. Molemmat moottorivaihtoehdot ovat Suomessa myynnissä vain nelivetoisina 4Matic-malleina.

Vaikka teho on kasvanut, kulutus on pienentynyt jopa 6 prosenttia. Uuden rivimoottorin erikoisominaisuuksia ovat porrastettu, kulhomainen palotila, kaksivaiheinen ahtaminen ja ensimmäistä kertaa myös pakoventtiilien nousun Camtronic-säätöjärjestelmä. Moottorissa on alumiinilohko ja teräsmännät. Sylinteriseinämissä käytetään Mercedesin F 1-moottoreista tuttua kitkaa vähentävää Nanoslide-pinnoitetta. Pakokaasujen takaisinkierrätys toimii monitieperiaatteella, ja moottorin yhteyteen sijoitettu pakokaasujen jälkikäsittely on ensimmäistä kertaa yhdistetty muuttuvaan venttiilien ajoitukseen. Moottori on suunniteltu täyttämään myös tulossa olevat päästömääräykset. Kaikissa facelift-malleissa on S65-mallia lukuunottamatta 9-portainen automaattivaihteisto.

ENERGIZING-järjestelmä yhdistää auton eri mukavuusjärjestelmät toisiinsa (parfymointi, istuinten lämmitys, tuuletus ja hieronta sekä valaistus ja äänentoisto) ja mahdollistaa omien mieltymysten ja tarpeiden mukaisten mukavuusasetusten valitsemisen. Laajennetun tunnelmavalaistuksen ansiosta auton sisälle voidaan luoda juuri haluttu tunnelma peräti 64 eri värisävyllä.

MULTIBEAM LED ‑ajovalojen yhteyteen on saatavissa lisävarusteena myös pimeänäköavustin Plus. Infrapunavaloa ja lämpökameraa hyödyntävä pimeänäköavustin auttaa kuljettajaa havaitsemaan ihmiset ja kookkaat eläimet aikaisemmin pimeällä. Mittariston näyttöön tulee näkyviin selkeä pimeänäkökuva, jossa järjestelmän havaitsemat ihmiset ja eläimet on korostettu värikehyksillä. Tien reunassa olevia jalankulkijoita voidaan myös varoittaa vilkkuvan kohdevalotoiminnon avulla. Tämä kiinnittää myös kuljettajan huomion mahdolliseen vaaraan.

Auton eri toimintoja voidaan ensi kertaa ohjata ja muuttaa joustavasti LINGUATRONIC-puheohjauksella. Äänikomentoja voidaan käyttää esimerkiksi ilmastoinnin, istuinlämmityksen/-tuuletuksen, sisävalaistuksen, istuinten hierontatoimintojen ja HUD-heijastusnäytön ohjaamiseen. Käytettävissä on jopa 450 erilaista äänikomentoa kieliversion ja auton varustelun mukaan. Puheohjauksen lisäksi toimintoja voi ohjata keskikonsolista joko perinteisesti monitoimisäätimellä tai touchpad-kosketuslevyllä.

Uuden S-sarjan autojen ECO-avustintoiminto auttaa säästämään polttoainetta älykkäällä tavalla hyödyntämällä navigointitietoja, liikennemerkkejä ja avustinjärjestelmistä saatua informaatiota. Toiminto ohjaa kuljettajaa taloudellisempaan ja mukavampaan ajotapaan ja optimoi polttoaineenkulutuksen hidastamalla auton vauhtia rullauksella moottori sammutettuna tai moottorijarrutuksella, jolloin jarrutusenergia otetaan talteen.

Yhdistetyn käynnistysmoottorin/generaattorin (ISG) sisältävä integroitu 48 V:n sähköjärjestelmä ensiesitellään Suomessa S 450- malliversiossa. Kyseessä on kolmas vaihtoehto autojen sähköjärjestelmiin. Perinteiseen 12 V:n järjestelmään verrattuna tehoa on neljä kertaa enemmän, mutta autoon ei kuitenkaan vaadita sähköautojen tapaista suurjännitejärjestelmää. 48 voltin järjestelmän teho on jopa 16 kilowattia, mikä laajentaa sähkölaitteiden käyttömahdollisuuksia ja esimerkiksi ilmastointia voidaan käyttää pelkällä sähköenergialla auton ollessa pysähdyksissä.

S-sarja ottaa pitkän askeleen kohti itseohjautuvaa ajamista ja vie Mercedes-Benzin Intelligent Drive –teknologian uudelle kehitystasolle. S-sarjan ajoavustin- ja turvallisuusjärjestelmiin kuuluvat vakiona aktiivinen jarruavustin, sivutuuliavustin, vireystila-avustin, liikennemerkkiavustin ja ennakoiva matkustajien PRE-SAFE-järjestelmä mukaan lukien kuuloelimiä suojaava PRE-SAFE Sound -järjestelmä.

Aktiivinen DISTRONIC-etäisyysvakionopeussäädin ja aktiivinen ohjausavustin auttavat kuljettajaa säilyttämään turvavälin edellä ajavaan autoon ja oikean ajolinjan. Ajonopeus säätyy automaattisesti lähestyttäessä mutkaa tai risteystä. Kamera- ja tutkajärjestelmiensä ansiosta S-sarja ”näkee” entistä paremmin ympäröivän liikenteen. Kartta- ja navigointitietoja hyödynnetään nyt ensimmäistä kertaa auton ajokäyttämisen laskentaan.[4]

Tekniset tiedot[muokkaa]

Bensiini- ja dieselmallit[muokkaa]

2013–2017[muokkaa]

S 400 4MATIC (Lang) S 500 (Lang) S 500 4MATIC (Lang) S 600 Lang S 350 BlueTEC (Lang) S 350 d (Lang) S 350 BlueTEC 4MATIC (Lang) S 350 d 4MATIC (Lang)
Myynnissä 6/2016–5/2017 5/2013–6/2016 6/2016–5/2017 7/2013–6/2016 6/2016–5/2017 2/2014–5/2017 5/2013–6/2016 6/2016–5/2017 3/2014–6/2016 6/2016–5/2017
Moottori 60° V6-bensiini, DOHC 24v, suorasuihkutus, 2×turbo, 2×välijäähdytin, S/S 90° V8-bensiini, DOHC 32v, suorasuihkutus, 2×turbo, 2×välijäähdytin V12-bensiini, SOHC 36v, monipistesuihkutus, 2×turbo, 2×välijäähdytin, S/S 72° V6-diesel, DOHC 24v, yhteispaineruiskutus, VNT-turbo, välijäähdytin, DPF, de-NOx-kat.
Moottorin tunnus Daimler-Benz M276 DE30 Daimler-Benz M278 DE46 Daimler-Benz M277 E60 Daimler-Benz OM642 LS DE30
Iskutilavuus 2996 cm3 4663 cm3 5980 cm3 2897 cm3
Suurin teho 245 kW (333 hv) /
5250–6000 r/min
335 kW (455 hv) /
5250–5500 r/min
390 kW (530 hv) /
4900–5300 r/min
190 kW (258 hv) /
3600 r/min
Suurin vääntö 480 Nm /
1600–4000 r/min
700 Nm /
1800–3500 r/min
830 Nm /
1900–4000 r/min
620 Nm /
1600–2400 r/min
Vetotapa 4MATIC Takaveto 4MATIC Takaveto Takaveto 4MATIC
Vaihteisto 7G-Tronic 7G-Tronic 9G-Tronic 7G-Tronic 9G-Tronic 7G-Tronic 7G-Tronic 9G-Tronic 7G-Tronic 9G-Tronic

2017–2020[muokkaa]

S 450 (Lang) S 450 4MATIC (Lang) S 500 (Lang) S 560 (Lang) S 560 4MATIC (Lang) S 600 Lang S 350 d (Lang) S 350 d 4MATIC (Lang) S 400 d (Lang) S 400 d 4Matic (Lang)
Myynnissä 7/2017–9/2020
Moottori R6-bensiini, DOHC 24v, suorasuihkutus, turbo, MHEV, 48V ISG, GPF, S/S 90° V8-bensiini, DOHC 32v, suorasuihkutus, 2×turbo, 2×välijäähdytin, S/S V12-bensiini, SOHC 36v, monipistesuihkutus, 2×turbo, 2×välijäähdytin, S/S R6-diesel, DOHC 24v, yhteispaineruiskutus, kaksoisahdin, välijäähdytin, DPF, de-NOx-kat.
Moottorin tunnus Daimler-Benz M256 E30 Daimler-Benz M176 DE40 Daimler-Benz M277 E60 Daimler-Benz OM656 DE30
Iskutilavuus 2999 cm3 3982 cm3 5980 cm3 2927 cm3
Suurin teho 270 kW (367 hv) / 5500–6100 r/min +
EQ Boost 16 kW (22 hv)
320 kW (435 hv) / 5900–6100 r/min +
EQ Boost 16 kW (22 hv)
345 kW (469 hv) /
5250–5500 r/min
390 kW (530 hv) /
4900–5300 r/min
210 kW (286 hv) /
3400–4600 r/min
250 kW (340 hv) /
3400–4600 r/min
Suurin vääntö 500 Nm / 1600–4000/min r/min +
EQ Boost 250 Nm / 0–2500 r/min
520 Nm / 1800–5800/min r/min +
EQ Boost 250 Nm / 0–2500 r/min
700 Nm /
2000–4000 r/min
830 Nm /
1900–4000 r/min
600 Nm /
1200–3200/min
700 Nm /
1200–3200/min
Vetotapa Takaveto 4MATIC Takaveto 4MATIC Takaveto Takaveto 4MATIC Takaveto 4MATIC
Vaihteisto 9G-Tronic 7G-Tronic 9G-Tronic

Hybridimallit[muokkaa]

S 400 HYBRID (Lang)
toukokuusta 2015: S 400 h (Lang)
S 500 PLUG-IN HYBRID Lang
toukokuusta 2015: S 500 e Lang
S 300 BlueTEC HYBRID (Lang)
toukokuusta 2015: S 300 h (Lang)
Myynnissä 5/2013–5/2017 9/2014–5/2017 3/2014–5/2017
Järjestelmän rakenne FHEV (Täyshybridisähköauto). Bensiinimoottori ja sähkömoottori liikuttavat auton takapyöriä ja mahdollistavat täysin sähköisen tai sekatoiminnollisen liikkumisen. Vaihteistoon integroitu sähkömoottori. PHEV (Pistorasiaan kytkettävä hybridisähköauto). Bensiinimoottori ja sähkömoottori liikuttavat auton takapyöriä ja mahdollistavat täysin sähköisen tai sekatoiminnollisen liikkumisen. Vaihteistoon integroitu sähkömoottori. FHEV (Täyshybridisähköauto). Dieselmoottori ja sähkömoottori liikuttavat auton takapyöriä ja mahdollistavat täysin sähköisen tai sekatoiminnollisen liikkumisen. Vaihteistoon integroitu sähkömoottori.
Polttomoottori 60° V6-bensiini, DOHC 24v, VVT, suorasuihkutus, ISG 60° V6-bensiini, DOHC 24v, suorasuihkutus, 2×turbo, 2×välijäähdytin, hybrid-S/S R4-diesel, DOHC 16v, yhteispaineruiskutus, kaksoisahdin, välijäähdytin, DPF, de-NOx-kat., S/S
Moottorin tunnus Daimler-Benz M276 DE35 Daimler-Benz M276 DE30 Daimler-Benz OM651 DE22
Iskutilavuus 3498 cm3 2996 cm3 2143 cm3
Suurin teho, polttomoottori 225 kW (306 hv) /
6500 r/min
245 kW (333 hv) /
5250–6000 r/min
150 kW (204 hv) /
3800 r/min
Suurin teho sähkömoottori 20 kW (27 hv) 85 kW (116 hv) 20 kW (27 hv)
Järjestelmän teho 245 kW (333 hv) /
6500 r/min
325 kW (442 hv) /
5000–6000 r/min
170 kW (231 hv) /
3800 r/min
Suurin vääntö, polttomoottori 370 Nm /
3500–5250 r/min
480 Nm /
1600–4000 r/min
500 Nm /
1600–1800 r/min
Suurin vääntö sähkömoottori 250 Nm 340 Nm /
1800 r/min
250 Nm
Järjestelmän suurin vääntö 400 Nm /
3500 r/min
650 Nm /
1000–4750 r/min
540 Nm /
1600–1800 r/min
Vaihteisto 7G-Tronic
Vetotapa Takaveto
Akun kapasiteetti brutto 0,8 kWh brutto 8,7 kWh

Rekisteröinti[muokkaa]

Mercedes-Benz S-mallia rekisteröitiin Suomessa seuraavasti:

Vuosi 2013
Määrä (kpl) 30

Lähteet[muokkaa]

  1. Jayprashanth Mohanram: 2014 W222 Mercedes Benz S-Class launched in India – CarToq, 8. joulukuu 2014. Viitattu: 18. huhtikuu 2022.
  2. Anthony Lim: W222 Mercedes-Benz S-Class facelift launched in Malaysia – paultan.org, 2. elokuu 2018. Viitattu: 18. huhtikuu 2022.
  3. Auto motor und sport 8/2017
  4. 10 kohokohtaa Mercedes-Benzin uudesta S-sarjasta – Veho Oy Ab,
Mercedes Benz Logo 11.jpg Mercedes-Benz -henkilömallien aikajana 2010 – 2040
Luokka Sarja 2010-luku 2020-luku 2030-luku
0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Kompaktiluokka A W176 W177, V177
B T245 W242, W246 W247
CLA C117, X117 C118, X118
Keskiluokka CL203
C W204, S204 W205, S205 W206, S206
A209 C 204 C205, A205
Ylempi keskiluokka E W212, S212 W213, S213
C207, A207 C238, A238
Suuri auto R W251, V251
S W221, V221 W222, V222 W223, V223
CL / S C216 C217, A217
CLS C219 C218, X218 C257
Urheiluauto SLK /
SLC
R 171 R172
SL R 230 R231
Superauto AMG GT C197, R197 C190
Maastoauto G W461
W463
Crossover/
SUV
GLA X156 H247
EQA H243
GLB X247
GLK / GLC X 204 X253
EQC N293
M / GLE W 164 W166 V167
GL / GLS X 164 X166 X167
Tila-auto Vaneo /
Citan
W415
Kevyt
hyötyajoneuvo
V-sarja / Vito W639, V639 W447, V447
Sprinter NCV3 (W906) W907, W910
Vario Vario
X W470