Mercedes-Benz C (205-sarja)

Kohteesta AutoWiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mercedes-Benz C
(205-sarja)
Mercedes-Benz C 200 (W 205), perustaso
Valmistaja ja valmistusmaa Daimler AG,
Flag of Germany.svg.png Saksa, Bremen [1]
Flag of Brazil.svg.png Brasilia, Iracemápolis [2]
Flag of India.svg.png Intia, Pune [3]
Flag of the United States.svg.png USA, Alabama, Tuscaloosa [1]
Flag of South Africa.svg.png Etelä-Afrikka, East London [1]
Flag of Malaysia.svg.png Malesia, Pekan[4]
Flag of Indonesia.svg.png Indonesia, Wanaherang [5]
Flag of Thailand.svg.png Thaimaa, Thonburi (TAAP) [6]
Flag of the People's Republic of China.svg.png Kiina, Peking (Beijing Benz) [1]
Valmistusaika 02 / 2014
Luokka Keskiluokka
Kori 4-ovinen sedan
5-ovinen farmari
2-ovinen coupé
2-ovinen avoauto
Suunnittelija Robert Lessnik [7]
Pohjalevy
Moottori R4, V6, hybridi
Iskutilavuus 1600–3000 cm3
Teho 85–245 kW
Voimanvälitys Takaveto, Neliveto
Kiihtyvyys 4,7–11,1 s (0–100 km/h)
Huippunopeus 205–250 km/h
Kulutus 3,8–7,8 l/100 km (yhd. EU)
CO2-päästöt 99–178 g/km
Hintaluokka
Edeltäjä Mercedes-Benz C (204-sarja)
Seuraaja
Saman luokan autoja Alfa Romeo Giulia
BMW 3-sarja F30
Cadillac ATS
Jaguar XE
Lexus IS
Audi A4 B8

Pääartikkeli: Mercedes-Benz C-sarja

Mercedes-Benz 205 -sarja on saksalaisen ajoneuvomerkki Mercedes-Benzin C-sarjaan kuuluva mallisarja, joka tuotiin markkinoille alkuvuodesta 2014. Mallin maailmanensi-ilta oli tammikuussa 2014 pidetyssä North American International Auto Showssa (NAIAS) ja se korvaa maaliskuun 2007 ja marraskuun 2013 välillä valmistetun C-sarjan 204-sarjan. Sedan-koriversion sarjatuotanto aloitettiin 4. helmikuuta 2014.

Keväällä 2018 pidetyssä Geneven autonäyttelyssä esiteltiin ominaisuuksiltaan ja ulkonäöltään mallivuodelle 2019 uudistetut W205 ja S205.[8]

Koriversiot[muokkaa]

205-sarjaan kuuluu neljä eri koriversiota, neliovinen porrasperä (W205), viisiovinen T eli touring (S205) coupé (C205) sekä C-sarjaan uutena korimallina liitettävä cabriolet (A205). Kaikki koriversiot ovat kasvaneet pituutta edeltäjiinsä verrattuna 9,5 cm. Aasian markkinoilla on tarjolla myös pitkällä akselivälillä varustettu porrasperälimousine (V 205).

Uudistuksia[muokkaa]

205-sarjan korin painoa on pudotettu, alumiinin käyttöä lisäämällä, 70 kg ja koko auton painoa edeltäjäänsä verrattuna 100 kg. Tämä painonpudotus on saatu aikaan alumiinihybridi-rakenteisella korilla, jossa on käytetty alumiinin lisäksi kuumamuovattuja teräsosia sekä suurlujuusterästä. Kaikki ulkoisesti näkyvät korinosat ovat myös alumiinia. Kaikkiaan korin alumiiniosien määrä on noussut 48 prosenttiin, kun se edeltäneessä mallisarjassa oli yhdeksän prosenttia. Auton painoa on saatu laskettua myös polttoainesäiliön vetoisuutta pienentämällä. Säiliön tilavuus on 41 litraa, mikä on 18 litraa vähemmän kuin edeltäjässään. Valinnaisena varusteena on tarjolla 66 litran vetoinen polttoainesäiliö.

Sarjan alustatekniikassa on haettu yhteneväisyyksiä valmistajan suuremman S-sarjan malliston kanssa, ja näin aikaansaadulla alustalla ei ole mitään yhteistä edeltäneen 204-sarjan autojen alustan kanssa. Pyöräntuenta edessä on järjestetty neljällä ja takana viidellä alumiinisella tukivarrella. 205-sarjan malleissa on vakiovarusteena teräsjousitus mutta varustetasosta riippuen vakio- tai valinnaisvarusteena voi olla myös mukavuuspainotteinen AGILITY CONTROL -alusta, madallettu AGILITY CONTROL -alusta, jossa selektiivinen iskunvaimennus tai madallettu urheilualusta. Alustan toimintoja voidaan ohjata valinnaisella AGILITY SELECT -katkaisimella, jolla voi valita erityisen mukavan, urheilullisen, taloudellisen tai täysin yksilöllisen toimintaluonteen, katkaisimen painalluksella. Moottorin, vaihteiston, alustan ja ohjausjärjestelmän ominaisuudet sopeutuvat tällöin valitun ajo-ohjelman mukaan. Uutuutena on valittavissa AIRMATIC Agility -paketti, AIRMATIC-ilmajousituksen, täysin säätyvän iskunvaimennuksen ja AGILITY SELECT -katkaisimen yhdistelmä tarjoaa viisi erilaista ajo-ohjelmaa: mukavuuspainotteinen, urheilullinen, erittäin urheilullinen, taloudellinen tai täysin yksilöllinen.

205-sarjan mallien vaihteistona on mallista riippuen joko 6-portainen käsivalintainen vaihteisto tai 7-portainen 7G-TRONIC PLUS -automaatti. Uudempiin malleihin on saatavana ollut myös 9-portainen 9G-Tronic automaattivaihteisto, joka on optimoinut moottorin toiminta-aluetta ja polttoaineen kulutusta entisestään. 205-sarja on ensimmäinen Mecedes-Benz -mallisarja, joka on varustettu Touchpad-kosketuslevyllä. Tässä multimediajärjestelmässä yhdistyvät viihde, informaatio ja kommunikaatio: Audio 20 CD, jossa on Touchpad-kosketuslevy, navigointi, radio, kaksoisviritin ja CD-soitin ja se mahdollistaa mobiililaitteiden verkottamisen Bluetoothin® avulla. Touchpad-kosketuslevy on integroitu monitoimiohjaimen käsitukeen. Sillä voidaan ohjata multimediajärjestelmiä. Se pystyy tunnistamaan käsialaa ja ymmärtämään yhdellä tai useammalla sormella annetut käskyt. Lisäksi auto voidaan varustaa mm. Head-up -näytöllä. Se heijastaa virtuaalisen kuvan (noin 21 x 7 cm) kuljettajan näkökenttään. Tämä kuva näyttää leijuvan konepellin yläpuolella noin 2 metrin päässä kuljettajasta. Auton varusteista riippuen järjestelmä näyttää navigointiohjeet, senhetkisen nopeuden, nopeusrajoitukset sekä TEMPOMAT-vakionopeussäätimen ja DISTRONIC PLUS -järjestelmän asetukset. AMG-version moottori vaihtuu edellisen korimallin vapaastihengittävästä 6,2-litraisesta V8:sta 4-litraiseen turboahdettuun V8:iin.

Varustetasot[muokkaa]

Perusmallitasot ovat olleet käytössä jo yli kahden vuosikymmenen ajan, mutta nyt Avantgarde-, Exclusive- ja AMG Line -varustuksen voi valita auton ulko- ja sisäpuoliseksi varustetasoksi toisistaan riippumatta.

Perustasossa konepeiton päällä ei ole Mersu-tähteä, vaan se sijaitsee maskissa. Riippumatta korin väristä, vyötärölinjan alumiinilista on aina kiiltävä ja ikkunoiden kehykset mustat. Malliston pienitehoisin, C 180, on varustettu tehtaan toimesta 16" teräspeltivanteilla ja koristekapseleilla, kaikkien muiden mallien vakiovarusteena on 10-puolaiset, 16" kevytmetallivanteet. Kaikkien mallien varustukseen kuuluu lämpösäteilyä absorboivat vihreät sävylasit. Pääajovalot ovat halogeenipolttimoilla toimivat, päiväajovaloissa käytetään LED-tekniikkaa, samoin takavaloyksiköissä. Vakioalustana perustasossa on selektiivinen, passiivinen iskunvaimennus. Kaikkien mallien vakiovaihteistona 6-portainen manuaali, johon on yhdistetty moottorin sammutusautomatiikkaautomatiikka. Ohjaus on varustettu nopeuden mukaan säätyvällä tehostuksella. Muita vakovarusteita kaikissa malleissa ovat mm. automaatti-ilmastointi, nahkapäällysteinen, 3-puolainen monitoimiohjauspyörä sekä Audio 20 USB -multimedialaitteisto, jonka toimintoja ohjataan kojetaulun 7" kosketusnäytön avulla. Ajoturvallisuutta lisääviä vakiovarusteita ovat adaptiivinen jarrujärjestelmä jossa lukkitumattomat jarrut (ABS), vireystila-avustin ATTENTION ASSIST, törmäyksen kannalta optimoidut polkimet sekä kuljettajan ja etumatkustajan etu-, sivu- ja ikkunaturvatyynyt sekä kuljettajan polviturvatyyny.

Mercedes-Benz C 200 Avantgarde

Avantgarde[muokkaa]

Avantgarde-taso sisältää enemmän kromikoristeita. Etupuskurin keskellä, alareunassa, on krominen koristelista, samoin puskurin alanurkkien ilmanottoaukkojen yhteydessä. Mersu-tähti sijaitsee maskissa, sen molemmin puolin on kaksi mattahopeista siivekettä, joissa on kromatut koristelistat. Myös sivuhelmassa ja takapuskurin sivussa on kromatut koristelistat. Perusversion kiiltävän vyötärölinjan listan lisäksi myös ikkunoiden kehyslista on kiiltävä. Takapuskurin alareunaan on muotoiltu diffuusori, jossa on kromikoriste. Madallettu AGILITY CONTROL -alusta on vakiovaruste ulkopuolen Avantgarde-paketin yhteydessä. Tehdasvarusteena on 5-puolaiset, harmaat, 17" kevytmetallivanteet.

Exclusive[muokkaa]

Exclusive on 205-sarjan ainoa malli, jonka varusteena on perinteiset Mercedes-Benz -tunnukset eli kromattu monilamellinen maski ja konepellin Mersu-tähti. Etupuskurin ilmanottoaukoissa on kiiltävän musta lamellointi, jollaista muista malleista ei löydy. Vakiovarusteena mallissa on monipuolaiset 17" kevytmetallivanteet. Muu ulkoinen varustus noudattaa Avantgarde-mallin vastaavaa, lukuunottamatta madallettua alustaa, joka ei kuulu vakiona Exclusive-varustukseen.

Mercedes-Benz C 220 BlueTEC AMG Line

AMG Line[muokkaa]

Edeltäneen mallisarjan AMG Sport -paketti on vaihtunut AMG Line -malliksi, jonka ulkoisina tunnuksina ovat AMG-puskurit edessä ja takana, helmasarja sekä tehdasvarusteena olevat, harmaaksi maalatut, 5-puolaiset, 18" AMG-vanteet.Takapuskurissa on kaksi kromikehyksistä pakoputkien ulostuloa. Muu ulkoinen varustus noudattaa Avantgarde- ja Exclusive-mallien vastaavaa, lukuunottamatta madallettua sport-alustaa, sport-ohjaustehostusta sekä porattuja etujarrulevyjä.

AMG sports[muokkaa]

AMG sports -mallimerkinnällä myytiin tuotannon alkupäässä bensiinikäyttöistä C450 4MATIC -mallia 4-vedolla, jossa on sama 3-litrainen V6 kuin C400-mallissakin, mutta AMG:n piristämänä 367-hevosvoimaiseksi. Malli korvattiin heinäkuussa 2016 tyyppimerkinnällä Mercedes-AMG C43. Tämän mallin teknisenä erona C450:een on 9-portainen automaattivaihteisto. AMG Sports jäi nimikkeenä pois yksittäiskokeiluna ainoan mallinsa jälkeen täysveristen AMG-mallien C43:n ja C63:n toimiessa C-sarjan urheilullisina malleina.

Mittaukset[muokkaa]

C 200 T: R4-bensiinimoottorin iskutilavuus on 1991 cm³, teho 135 kW /5500 r/min ja suurin vääntömomentti 300 Nm / 1200 r/min. Paino 1628 kiloa.

Auto motor und sport 2015 mittasi Mercedes-Benz C 200 T:n kiihtyvyydeksi 0–80 km/h 5,1 sekuntia, 0–100 km/h 7,5 sekuntia, 0–120 km/h 10,9 sekuntia, 0–140 km/h 15,0 sekuntia ja 0–160 km/h 20,4 sekuntia. Huippunopeus on valmistajan mukaan 233 km/h. [9]

Auto motor und sport 10/2020 mittasi Mercedes-Benz C 400 T 4Maticin (245 kW) kiihtyvyydeksi 0–80 km/h 3,6 sekuntia, 0–100 km/h 5,0 sekuntia, 0–120 km/h 6,8 sekuntia, 0–140 km/h 9,2 sekuntia, 0–180 km/h 15,4 sekuntia ja 0–200 km/h 19,7 sekuntia. Huippunopeus on 250 km/h. [10]

Auto motor und sport 20/2020 mittasi Mercedes-Benz AMG C 43 T 4Maticin (287 kW, 1764 kg) kiihtyvyydeksi 0–80 km/h 3,1 sekuntia, 0–100 km/h 4,4 sekuntia, 0–130 km/h 6,6 sekuntia, 0–160 km/h 9,8 sekuntia, 0–180 km/h 12,5 sekuntia ja 0–200 km/h 15,8 sekuntia. Huippunopeus on 250 km/h. Jarrutusmatka 100–0 km/h 34,4 metriä. [11]

Mallin kehitys[muokkaa]

Mallivuoden 2019 uudistuksessa ulkonäköä viilattiin kevyesti uusien etu- ja takapuskurien, sekä uusien etu- ja takavalojen toimesta.

Sisätiloihin on tarjolla on uusia väri- ja verhoiluvaihtoehtoja. Keskikonsolin 7-tuumainen tietoviihdejärjestelmä on päivitettävissä 10-tuumaiseksi ja tarjolla on haptisella värinällä varustettu kosketuslevy järjestelmän hallitsemiseksi. Uudistettu mittaristo voidaan päivittää kokonaan digitaaliseksi 12,3-tuumaiseksi näytöksi.

C-sarja sai joukon aemmin E-sarjan ominaisuuksina olleita avustimia, kuten Active Driving Assist -kaista-avustimen, kuolleenkulman avustimen ja mukautuvan vakionopeussäätimen. Näiden avulla auto kykenee autonomiseen ruuhka-ajoon, mikäli se on varustettu automaattivaihteistolla.

Teknisen puolen suurin uudistus oli mallisarjaan lisätty dieselmoottorinen pistokehybridi. Uudistukset jakaantuvat määrällisesti seuraavasti: elektroniikan komponenteista 70 % on suunniteltu uudelleen ja sisustan osista uusia on 50%.[12]

C 200 EQ-Boost[muokkaa]

Malliuudistuksen yhteydessä palettiin lisättiin kevythybridi C 200 EQ-Boost. Sen voimanlähteenä toimii 1,5-litrainen ahdettu bensiinimoottori, jonka yhteyteen on liitetty 48 voltin sähköjärjestelmä. Järjestelmä koostuu hihnan välityksellä kampiakselilta voimansa ottavasta, 10 kW:n tehoisesta käynnistingeneraattorista, sekä akusta. Generaattori lataa 48 voltin akkujärjestelmän lisäksi myös auton 12 voltin akkua esimerkiksi jarrutuksissa, ja toimii starttimoottorina start-stop-järjestelmän yhteydessä. Tehoa vaativissa tilanteissa, kuten nopeat kiihdytykset, käynnistingeneraattori antaa kampiakselille lisätehoa 10 kW (14 hv) ja lisävääntöä 160 newtonmetriä.

Mallin ominaisuuksiin kuuluu lisäksi rullaustoiminto, joka sammuttaa moottorin hetkellisesti, kuljettajan nostaessa jalan pois kaasupolkimelta.[13]

Vuonna 2019 lisättiin vielä kaksi plug-in-hybridiversiota: C 300 e (2,0 R4 -bensiinimoottori plus sähkömoottori), jonka järjestelmän teho on 235 kW (320 hv) ja C 300 de (2,0 R4 -dieselmoottori plus sähkömoottori) järjestelmän teholla 225 kW (306 hv). Vakiona kaikki versiot ovat takavetoisia, neliveto on tarjolla valinnaisvarusteena porrasperäiseen bensiini-hybridiin. Vaihteisto muuttui 9G-Troniciksi (C 350 e:ssä olleen 7G-Tronicin sijaan), sähkömoottorin teho kasvoi 90 kW:iin ja vääntömomentti 440 Nm:iin. Li-ion-akku siirtyi soluihin, joissa on Li-NMC-solukemia (litium-nikkeli-mangaanikoboltti) ja joiden kapasiteetti on 13,5 kWh, mikä mahdollistaa noin 50 km:n toimintasäteen sähköllä. Tyypin 2 latausliitäntä jäi takapuskuriin, mutta akun voi nyt ladata kahdessa vaiheessa, yhteensä 7,4 kW:lla, noin kahdessa tunnissa.[14]

Tekniset tiedot[muokkaa]

2014–2018[muokkaa]

Bensiinimallit[muokkaa]

C 160
W, S
C 180
W, S, C, A
C 200
W, S, C, A
C 250
W, S, C, A
C 300
W, S, C, A
C 400
W, S, C, A
C 450 AMG 4MATIC
W
Vuosimalli 2015–2018 W, S: 2014–2018
C: 2015–2018
A: 2016–2018
W, S, C: 2015–2018
A: 2016–2018
W: 2014–2018
S, C, A: 2016–2018
2015–2016
Moottori R4-bensiini, DOHC 16v, CVVT, CAMTRONIC, suorasuihkutus, turbo 60° V6, dual-DOHC, CVVT, suorasuihkutus, 2 × turbo
Moottoriperhe Mercedes-Benz M274 Mercedes-Benz M276
Iskutilavuus 1595 cm3 1991 cm3 2996 cm3
Suurin teho 95 kW (129 hv) @
5000 r/min
115 kW (156 hv) @
5300 r/min
135 kW (184 hv) @
5500 r/min
155 kW (211 hv) @
5500 r/min
180 kW (245 hv) @
5500 r/min
245 kW (333 hv) @
5250–6000 r/min
270 kW (367 hv) @
5500–6000 r/min
Suurin vääntö 210 Nm @
1200–4000 r/min
250 Nm @
1250–4000 r/min
300 Nm @
1200–4000 r/min
350 Nm @
1200–4000 r/min
370 Nm @
1300–4000 r/min
480 Nm @
1600–4000 r/min
520 Nm @
2000–4200 r/min
Vetotapa, vakio Takaveto Neliveto
Vetotapa, valinnainen W, S: 2015–2018: Neliveto
C, A: 2016–2018: Neliveto
Vaihteisto, vakio 6-portainen manuaalivaihteisto 2014–2016: 7G-TRONIC
2016–2018: 9G-TRONIC
2015–2016: 7G-TRONIC
2016–2018: 9G-TRONIC
2014–2016: 7G-TRONIC
2016–2018: 9G-TRONIC
7G-TRONIC Plus
Vaihteisto, valinnainen W:
S: 2016–2018: 9G-TRONIC
2014–2016: 7G-TRONIC
2016–2018: 9G-TRONIC


AMG C 43
W, S, C, A
AMG C 63
W, S, C, A
AMG C 63 S
W, S, C, A
Vuosimalli 2016–2018 W, S, C: 2015–2018
A: 2016–2018
Moottori 60° V6, dual-DOHC 24v, CVVT, suorasuihkutus, 2 × turbo 90° V8, dual-DOHC 32v, suorasuihkutus, 2 × turbo
Moottoriperhe Mercedes-Benz M276 Mercedes-AMG M177
Iskutilavuus 2996 cm3 3982 cm3
Suurin teho 270 kW (367 hv) @
5500–6000 r/min
350 kW (476 hv) @
5500–6250 r/min
375 kW (510 hv) @
5500–6250 r/min
Suurin vääntö 520 Nm @
2000–4200 r/min
650 Nm @
1750–4500 r/min
700 Nm @
1750–4500 r/min
Vetotapa Neliveto Takaveto
Vaihteisto 9G-TRONIC Plus 7-port. AMG SPEEDSHIFT MCT

Dieselmallit[muokkaa]

C 180 d
W, S
C 200 d
W, S
C 220 d BlueEFFICIENCY Edition
W
C 220 d
W, S, C, A
C 250 d
W, S, C, A
Vuosimalli 2014–2018 2014–2016 W, S: 2014–2018
C, A: 2016–2018
Moottori R4-diesel, DOHC 16v, yhteispaineruiskutus, turbo
Moottoriperhe Mercedes-Benz OM626 Mercedes-Benz OM651
Iskutilavuus 1598 cm3 2143 cm3
Suurin teho 85 kW (116 hv) @
3000–4600 r/min
100 kW (136 hv) @
3800 r/min
120 kW (163 hv) @
3000–4200 r/min
125 kW (170 hv) @
3000–4200 r/min
150 kW (204 hv) @
3800 r/min
Suurin vääntö 280 Nm @
1500–2800 r/min
300 Nm @
1500–3000 r/min
400 Nm @
1400–2800 r/min
500 Nm @
1600–1800 r/min
Vetotapa, vakio Takaveto
Vetotapa, valinnainen 2016–2018: Neliveto Neliveto
Vaihteisto, vakio 6-portainen manuaali 7G-TRONIC 6-port. manuaali 2014–2016: 7G-TRONIC
2016–2018: 9G-TRONIC
Vaihteisto, valinnainen 7G-TRONIC 2014–2016: 7G-TRONIC
2016–2018: 9G-TRONIC

Hybridimallit[muokkaa]

C 300 h
W, S
C 350 e
W
Vuosimalli 2014–2018 2015–2018
Järjestelmän rakenne Dieselmoottori + sähkömoottori (HEV) Bensiinimoottori + sähkömoottori (PHEV)
Polttomoottori Mercedes-Benz OM651 Mercedes-Benz M274
Iskutilavuus 2143 cm3 1991 cm3
Suurin teho, polttomoottori 150 kW (204 hv) /
3800 r/min
155 kW (211 hv) /
5500 r/min
Suurin teho, sähkömoottori 20 kW (27 hv) 60 kW (82 hv)
Järjestelmän teho 170 kW (231 hv) /
3800 r/min
205 kW (279 hv) /
5500 r/min
Suurin vääntö, polttomoottori 500 Nm /
1600–1800 r/min
350 Nm /
1200–4000 r/min
Suurin vääntö, sähkömoottori 250 Nm 340 Nm /
0–1500 r/min
Järjestelmän suurin vääntö 750 Nm 600 Nm
Vetotapa Takaveto
Vaihteisto 7G-TRONIC
Akun kapasiteetti

Facelift 2018–[muokkaa]

Bensiinimallit[muokkaa]

C 160
W, S
C 180
W, S, C, A
C 200 EQ Boost
W, S, C, A
C 300 EQ Boost
W, S, C, A
C 400
W, S, C, A
Vuosimalli 2018–2019 2018–2021
Moottori R4-bensiini, DOHC 16v, CVVT, CAMTRONIC, suorasuihkutus, turbo R4-bensiini, DOHC 16v, CVVT, CAMTRONIC, suorasuihkutus, turbo, ISG 48V, MHEV 60° V6, dual-DOHC, CVVT, suorasuihkutus, 2 × turbo
Moottoriperhe Mercedes-Benz M274 Mercedes-Benz M264 Mercedes-Benz M276
Iskutilavuus 1595 cm3 1497 cm3 1991 cm3 2996 cm3
Suurin teho 95 kW (129 hv) @
5000–6000 r/min
115 kW (156 hv) @
5300 r/min
135 kW (184 hv) @
5800–6100 r/min
190 kW (258 hv) @
5800–6100 r/min
245 kW (333 hv) @
5250–6000 r/min
Suurin vääntö 210 Nm @
1200–4000 r/min
250 Nm @
1250–4000 r/min
280 Nm @
2000–4000 r/min
370 Nm @
1800–4000 r/min
480 Nm @
1600–4000 r/min
Vetotapa, vakio Takaveto 4MATIC
Vetotapa, valinnainen 4MATIC 2019–21: 4MATIC
Vaihteisto, vakio 9G-TRONIC
Vaihteisto, valinnainen 2019: 6-portainen manuaali


AMG C 43
W, S, C, A
AMG C 63
W, S, C, A
AMG C 63 S
W, S, C, A
Vuosimalli 2018–2021
Moottori 60° V6, dual-DOHC, CVVT, suorasuihkutus, 2 × turbo 90° V8, dual-DOHC 32v, suorasuihkutus, 2 × turbo
Moottoriperhe Mercedes-Benz M276 Mercedes-AMG M177
Iskutilavuus 2996 cm3 3982 cm3
Suurin teho 287 kW (390 hv) @
6100 r/min
350 kW (476 hv) @
5500–6250 r/min
375 kW (510 hv) @
5500–6250 r/min
Suurin vääntö 520 Nm @
2500–5000 r/min
650 Nm @
1750–4500 r/min
700 Nm @
2000–4500 r/min
Vetotapa 4MATIC Takaveto
Vaihteisto 9-port. AMG SPEEDSHIFT TCT 9-port. AMG SPEEDSHIFT MCT

Dieselmallit[muokkaa]

C 180 d
W, S
C 200 d
W, S, C, A
C 220 d
W, S, C, A
C 300 d
W, S, C, A
Vuosimalli 2018–2021 2019–2021
Moottori R4-diesel, DOHC 16v, yhteispaineruiskutus, turbo
Moottoriperhe Mercedes-Benz OM654
Iskutilavuus 1598 cm3 1950 cm3 1598 cm3 1950 cm3
Suurin teho 90 kW (122 hv) @
3200–4600 r/min
110 kW (150 hv) @
3200–4800 r/min
117,5 kW (160 hv) @
3800 r/min
143 kW (194 hv) @
3800 r/min
180 kW (245 hv) @
4200 r/min
Suurin vääntö 300 Nm @
1400–2800 r/min
360 Nm @
1400–2800 r/min
360 Nm @
1600–2600 r/min
400 Nm @
1600–2800 r/min
500 Nm @
1600–2400 r/min
Vetotapa, vakio Takaveto
Vetotapa, valinnainen 4MATIC
Vaihteisto, vakio 6-port. manuaali 9G-TRONIC 6-port. manuaali 9G-TRONIC
Vaihteisto, valinnainen 9G-TRONIC

Hybridimallit[muokkaa]

C 300 de
W, S
C 300 e
W, S
Vuosimalli 2019–2021 2020–2021
Järjestelmän rakenne Dieselmoottori + sähkömoottori (PHEV) Bensiinimoottori + sähkömoottori (PHEV)
Polttomoottori Mercedes-Benz OM654 Mercedes-Benz M274
Iskutilavuus 1950 cm3 1991 cm3
Suurin teho, polttomoottori 143 kW (194 hv) @
3800 r/min
155 kW (211 hv) /
5500 r/min
Suurin teho, sähkömoottori 90 kW (122 hv)
Järjestelmän teho 225 kW (306 hv) /
3800 r/min
235 kW (320 hv) /
5500 r/min
Suurin vääntö, polttomoottori 400 Nm /
1600–2800 r/min
350 Nm /
1200–4000 r/min
Suurin vääntö, sähkömoottori 440 Nm /
0–2000 r/min
Järjestelmän suurin vääntö 700 Nm
Vetotapa, vakio W, S: Takaveto
Vetotapa, valinnainen W: 4MATIC
Vaihteisto 9G-TRONIC
Akun kapasiteetti 13,5 kWh

Mitat[muokkaa]

Malli
Pituus 4686 mm
Leveys 1810 mm
Korkeus 1442 mm
Akseliväli 2840 mm
Tyhjäpaino 1395 – 1550 kg

Rekisteröinti[muokkaa]

Mercedes-Benz C-mallia rekisteröitiin Suomessa seuraavasti:

Vuosi 2018
Määrä (kpl) 1152

Turvallisuus[muokkaa]

C-sarja [W205] (2014)
EuroNCAP.png Euro NCAP -kolaritestin tulokset
Yleisarvosana Encap a 5.png
Aikuismatkustaja 92 % 35 pistettä
Lapsimatkustaja 84 % 42 pistettä
Jalankulkija 77 % 28 pistettä
Turvallisuus avusteet 70 % 9 pistettä
Valmistenumero, josta lähtien tulokset voimassa: Kaikki mallisarjan autot
Kolaritestin tulos Euro NCAP -sivulla

Aiheesta muualla[muokkaa]

Lähteet[muokkaa]

 1. 1,0 1,1 1,2 1,3 Jann Raveling: How Mercedes-Benz in Bremen manages C-Class production around the world – WFB Wirtschaftsförderung Bremen GmbH, 15. toukokuu 2018. Viitattu: 27. elokuu 2018.
 2. Plant opening in Iracemápolis: Mercedes-Benz starts passenger-car production in Brazil – Daimler AG, 23. maaliskuu 2016. Viitattu: 27. elokuu 2018.
 3. Pune, Mercedes-Benz India Private Limited – Daimler AG, Viitattu: 27. elokuu 2018.
 4. Bryna: Mercedes-Benz Malaysia Takes Us On a Tour Around Its Production Plant In Pekan – Motortrader, 6. lokakuu 2017. Viitattu: 27. elokuu 2018.
 5. About Mercedes-Benz Indonesia – Daimler AG, Viitattu: 27. elokuu 2018.
 6. Strategic investment: Mercedes-Benz Cars pushes electric initiative in South-East Asia with battery production in Thailand – Daimler AG, 14. maaliskuu 2018. Viitattu: 27. elokuu 2018.
 7. Alex Oagana: How The Mercedes-Benz C-Class W205 Was Designed – Autoevolution, 13. maaliskuu 2014. Viitattu: 27. elokuu 2018.
 8. Menestyjän uusi ilme: Mercedes-Benz C-sarja virkistyy – Moottori, 14. helmikuu 2018. Viitattu: 28. elokuu 2018.
 9. Auto motor und sport 2015
 10. Auto motor und sport 10/2020
 11. Auto motor und sport 20/2020
 12. Yli puolet uutta - Mika Salomaa - Kaasujalka 1/2019
 13. Petri Munukka: Koeajo: sähäkkää sähköavustusta – Mercedes-Benz C 200 EQ-Boost – Moottori, 11. helmikuu 2019. Viitattu: 17. kesäkuu 2019.
 14. Aake Kinnunen: Koeajo: Vanhan koiran uudet temput – Mercedes-Benz C 300 e T – Moottori, 29. maaliskuu 2020. Viitattu: 17. huhtikuu 2021.
Mercedes Benz Logo 11.jpg Mercedes-Benz -henkilömallien aikajana 2010 – 2040
Luokka Sarja 2010-luku 2020-luku 2030-luku
0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Kompaktiluokka A W176 W177, V177
B T245 W242, W246 W247
CLA C117, X117 C118, X118
Keskiluokka CL203
C W204, S204 W205, S205 W206, S206
A209 C 204 C205, A205
Ylempi keskiluokka E W212, S212 W213, S213
C207, A207 C238, A238
Suuri auto R W251, V251
S W221, V221 W222, V222 W223, V223
CL / S C216 C217, A217
CLS C219 C218, X218 C257
Urheiluauto SLK /
SLC
R 171 R172
SL R 230 R231
Superauto AMG GT C197, R197 C190
Maastoauto G W461
W463
Crossover/
SUV
GLA X156 H247
EQA H243
GLB X247
GLK / GLC X 204 X253
EQC N293
M / GLE W 164 W166 V167
GL / GLS X 164 X166 X167
Tila-auto Vaneo /
Citan
W415
Kevyt
hyötyajoneuvo
V-sarja / Vito W639, V639 W447, V447
Sprinter NCV3 (W906) W907, W910
Vario Vario
X W470