Mercedes-Benz CLS (218-sarja)

Kohteesta AutoWiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mercedes-Benz CLS
(218-sarja)
Mercedes-Benz CLS 350 BlueEFFICIENCY Edition 1 (C 218) – Frontansicht (1).jpg
Valmistaja ja valmistusmaa Daimler AG,
Flag of Germany.svg.png Saksa, Sindelfingen [1]
Valmistusaika 20112018
Luokka Suuri auto
Kori 4-ovinen sedan
5-ovinen shooting brake
Suunnittelija Hubert Lee
Pohjalevy
Moottori R4, V6, V8
Iskutilavuus 2100–4600 cm3
Teho 125–300 kW
Voimanvälitys Takaveto, neliveto
Kiihtyvyys
Huippunopeus
Kulutus
CO2-päästöt g/km
Hintaluokka
Edeltäjä Mercedes-Benz CLS (C219)
Seuraaja Mercedes-Benz CLS (C257)
Saman luokan autoja

Pääartikkeli: Mercedes-Benz CLS-sarja

Mercedes-Benz 218-sarja on saksalaisen Mercedes-Benz-automerkin CLS-sarjaan kuuluva mallisto. Siihen kuuluu luiskaperäinen sedan, jota valmistaja kuvaa termillä "neliovinen coupé, sekä viisiovinen kombi, tälle korimallille valmistaja on antanut nimen "Shooting Brake". Molemmat korimallit perustuvat Mercedes-Benz E:n (212-sarja) pohjalevylle. Nykyisen eurooppalaisen ajoneuvoluokittelun mukaan CLS-sarja kuuluu F-segmenttiin eli luokkaan johon kuuluvat suurikoiset, hyvinvarustellut autot, nk. "luksusautot". Valmistajan sisäisessä kategotiassa CLS-sarja sijoittuu S-sarjan alapuolelle.

CLS-sarjan toista sukupolvea edustanut, neliovinen C 218 tuli markkinoille vuoden 2011 tammikuun lopussa. Ensiesittelynsä malli oli saanut vuoden 2010 syksyllä pidetyssä Pariisin autonäyttelyssä.

Lokakuussa 2012 CLS-sarjaan lisättiin viisiovinen X 218 Shooting Brake. Saksalaisen termistön mukaan korimalli on kombicoupé, koska kyseessä on farmarin eli monikäyttöisen auton (kombi) ja viistoperäisen henkilöauton (coupé) risteytys. Mercedes-AMG on tehnyt molemmista korimalleista omat versionsa, lisäksi saksalainen, Mercedes-Benzien virittämiseen erikoistunut Brabus GmbH on tehnyt, neliovisesta C 218:sta, superautoksi luokiteltavan mallin Brabus Rocket 800.

Syyskuussa 2014 CLS-sarja sai kasvojenkohotuksen ja samalla myös tekniikkaa muokattiin.

Yleistä[muokkaa]

Ensimmäisen sukupolven CLS:n design siirtyi myös toisen sukupolven mallien piirteisiin. 218-sarja sai edeltäjänsä tavoin pitkän keulan, kapean ikkunalinjan ja kehyksettömät sivulasit. Kattolinja on coupe-tyyppisesti laskeva ja myös peräpeili on muotoiltu hieman viistoksi. Keulan design on samankaltainen Mercedes-Benz SLS AMG:n kanssa. Aiemmin optisesti osaksi konepeittoa muotoiltu maski on nyt selkeästi erillinen elementtinsä.

Kojetaulun keskiosaa hallitsee kosketusnäyttö, S-sarjasta lainattuna design-piirteenä on kojetaulun ilmasuuttimien väliin sijoitettu analoginen kello. Coupé ja Shooting Brake ovat sisätilojen järjestelyltään etuistuimista taaksepäin toisistaan poikkeavat. Shooting Brake tarjoaa paremmat takaistuimen tilat kuin Coupé; pääntilaa on runsaammin ja takaistuin on muotoiltu kolmenistuttavaksi. Luonnollisesti myös tavaratila on suurempi.

Varusteet[muokkaa]

Varsinaisia erilaisia varustetasoja ei CLS-sarjaan kuulu, sen sijaan saatavana on erilaisia paketteja, joiden avulla autoa voidaan, laajan lisävarustetarjonnan lisäksi, muokata mieltymystensä mukaiseksi. Varustepaketit ovat sisätiloihin vaikuttava Eksklusiv, ulkonäköön vaikuttava Sport Exterieur sekä kahden edellämainitun paketin ominaisuuksia AMG-mausteilla höystettynä sisältävä Sport AMG. Shooting Brake -malliin on tarjolla designo-paketti, johon kuuluu mm. tavaratilan pohjan kirsikkapuinen laudoitus.

Mukavuusvarusteet[muokkaa]

Mercedes-Benz CLS:n käyttömukavuutta lisääviä vakiovarusteita ovat mm. kaksialueilmastointi Thermatic, ajovaloautomatiikka, radio Audio 20 CD jossa 5,8" värinäyttö, CD / DVD -toisto, Bluetooth-liitäntä hands-free -toiminnolla, keskikonsolin Aux-in -liitäntä, puhelinnäppäimistö ja kahdeksan kaiutinta. Audio 20 CD -järjestelmän ohjaus tapahtuu keskikonsolin käyttökytkimen avulla.
Muita vakiovarusteita ovat kolmipuolainen, nappanahkainen monitoimiohjauspyörä perforoiduilla otealueilla ja hopeakromisella koristeella, osittainen nahkaverhoilu ja vaihteenvalitsimen nappanahkainen pää. Kaikki ikkunat ovat lämpöeristetyt. Sisätilojen puukoristeiden materiaalina on poppeli, pähkinäpuu tai saarni.

Turvallisuusvarusteet[muokkaa]

Mercedes-Benz CLS:n käyttöturvallisuutta lisääviä vakiovarusteita ovat mm. vetoluistonesto (ASR), lukkiutumattomat jarrut (ABS), hätäjarrutustehostin (BAS), ajonvakautusjärjestelmä (ESP), aktiiviset niskatuet ja kuljettajan polviturvatyyny.
Muita vakiovarusteita ovat adaptiiviset, vilkkuvat jarruvalot, Adaptive Brake -jarrujärjestelmä, Pre-Safe -turvajärjestelmä, adaptiiviset Bi-Xenon -ajovalot, LED-äärivalot, suuntavilkut, takavalot ja päiväajovalot. Vakionopeudensäätimenä on adaptiivinen Speedtronic jarrutustoiminnolla.

Shooting Brake -varusteet[muokkaa]

Shooting Brake -mallin vakiovarustelu noudattaa Coupén linjaa, mutta se sisältää myös joitain lisäyksiä. Tällaisia ovat mm. takaluukun sähkötoiminen avaaminen ja sulkeminen (EASY-PACK) ja alastaittuva takaistuimen selkänoja (EASY-PACK-Quickfold). Lisäksi varustukseen kuuluu tavaratilan suojapeite, takaistuimen ikkunaturvaverhot, kolmenistuttava takaistuin keskiosan alastaittuvalla kyynärnojalla, korin tasonsäätö taka-akselilla, kuormatilan tavaraverkko ja lisävalaistus.

Tekniikka[muokkaa]

Alusta[muokkaa]

CLS-sarja, 2010-2014, alusta
CLS-sarja, 2010-2014, takapyörän tuenta

Teräsjousilla varustetun Agility Control -alustan yhteydessä on amplitudi- eli värähdyslaajuutta mittaava vaimennusjärjestelmä, joka säätää iskunvaimennuksen mahdollisimman hyvin kaikkiin ajotilanteisiin ja erilaisille alustoille sopivaksi. Tunnistimien antaman tiedon perusteella vaimennusvoimaa säädetään joko pehmeämmäksi tai jäykemmäksi.
Edessä on kolmivarsituettu MacPherson-pyöräntuenta, jonka alumiiniset alemmat tukivarret ottavat vastaan vääntävät ja ristikkäiset voimat. Tuennan kolmantena osana toimii raidetanko, joka yhdistää hammastangon olkakappaleisiin. Etupään pyöräntuentaan kuuluu lisäksi kallistuksenvakaaja.
Takana jousitus ja pyöräntuenta on järjestetty erillisen apurungon avulla. Monivarsituetulla takapyörällä on viisi kumiheloin kiinnitettyä tukivartta puolellansa. Tämä järjestely kykenee ottamaan vastaan käytännössä kaikki takapyöriin vaikuttavat spatiaaliset eli avaruudelliset voimat, samalla ne antavat kummankin pyörän joustoliikkeelle täyden riippumattomuuden vastapeluristaan.

CLS 500:ssa vakiona oleva kaksipiirinen ilmajousitus on saatavana muihin malleihin lisävarusteena. Järjestelmän anturit mittaavat jatkuvasti tietoa ajotilanteesta ja ajopinnasta ja säätävät jousituksen jäykkyyttä pyöräkohtaisesti sen mukaan. Ilmajousitus säätää korin korkeuden kuormituksesta huolimatta vakiotasolle. Moottoritienopeuksissa järjestelmä laskee auton koria alaspäin, jolloin auton ajovakaus paranee. Huonoilla pinnoilla korin korkeutta voidaan nostaa ohjaamosta käytettävällä katkaisijalla. Ensimmäisen sukupolven CLS:ään verrattuna, taka-akselin ilmajousituksen täysjarrutuksessa antamaa korin nostetta on saatu vähennettyä, mikä parantaa auton vakautta ääritilanteissa.

CLS 63 AMG -mallin jousituksena on edessä teräskierrejouset ja takana ilmajouset. Valinnaisvarusteena on saatavana AMG Ride Control -alustan elektronisesti säätyvä iskunvaimennus sopeuttaa toimintansa automaattisesti ajotilanteeseen ja vähentää korin kallistelua. AMG:n raideleveys on vakiomalleja leveämpi, 1623 mm, pyörien camber-kulma on huomattavasti negatiivisempi. Näillä ominaisuuksilla on haettu parempaa ajovakautta.

Voimalinja[muokkaa]

Toisen sukupolven CLS tuli markkinolle tammikuussa 2011 kahdella moottorivaihtoehdolla. Näistä toinen oli uutta kehitysastetta edustava, 195 kW:n (265 hv) V6-dieselmoottori, joka toimi aluksi CLS 350 CDI BlueEFFICIENCY -mallin voimanlähteenä ja syksystä 2011 lähtien myös saman mallin nelivetoisen 4MATIC-version moottorina. Toinen vaihtoehto oli uusi, polttoaineen suorasuihkutuksella toteutettu 225 kW:n (306 hv) V6-ottomoottori, joka toimi CLS 350 BlueEFFICIENCY -mallin voimanlähteenä.
Maaliskuussa 2011 palettia laajennettiin CLS 250 CDI BlueEFFICIENCY -mallilla, jonka moottorina toimi C- ja E-sarjoista tuttu, 150 kW:n (204 hv) kahdella sekventiaalisesti toteutetulla turboahtimella varustettu R4-dieselmoottori. Tätä seurasi uusi CLS 500 BlueEFFICIENCY jonka voimanlähteenä oli uutta kehitysastetta edustava, kahdella turboahtimella ja polttoaineen suorasuihkutuksella varustettu, 300 kW:n (408 hv) 4,6-litrainen V8-ottomoottori. Syksystä 2011 lähtien sama moottori toimi myös mallin 4MATIC-version voimanlähteenä.
CLS-malliston huippuversiona on CLS 63 AMG, jonka moottorina toimii kahdella turboahtimella ja polttoaineen suorasuihktuksella varustettu, 386 kW:n (525 hv), 5,5-litrainen V8-ottomoottori. Malli voidaan varustaa AMG Performance -paketilla, jolloin moottorin teho on 409 kW (557 hv) ja vääntömomentti 800 Nm.

Tammikuussa 2013 mallivalikoimaan lisättiin CLS 350 BlueTEC, jonka saa halutessaan myös 4MATIC-versiona. Moottori on aiemman 3,0-litraisen V6-dieselmoottorin pienempitehoinen (185 kW, 252 hv) versio, joka täyttää Euro 6 -päästöluokituksen ja käyttää pakokaasujensa puhdistukseen urealiuosta. Huhtikuussa 2013 CLS 63 AMG:n moottorin teho nostettiin 410 kW:iin (557 hv) ja malli tuli tarjolle myös 4MATIC-versiona. Malliston uudeksi lippulaivaksi tuli CLS 63 AMG S 4MATIC, jonka moottorin teho on 430 kW (585 hv) ja vääntömomentti vakiona 800 Nm.

Kaikkien muiden kuin AMG-mallien vakiovaihteistona on seitsemänportainen 7G-Tronic Plus -automaattivaihteisto. AMG-mallien vaihteistona on saman vaihteiston variantti, ilman momentinmuunninta oleva AMG SpeedShift MCT -puoliautomaatti, jonka ominaisuuksiin kuuluu Launch Control -järjestelmä.

Facelift 2015[muokkaa]

Syyskuussa 2014 Mercedes-Benz toi markkinoille kasvojenkohotuksen saaneen CLS-malliston, jonka tekniikkaa on myös ajantasaistettu ja uusittu.

Varustus[muokkaa]

Näkyvimpänä visuaalisena muutoksena on uusi timanttikuvioinen maski, uusi etupuskuri suuremmilla ilmanottoaukoilla ja takavalojen uusittu optiikka. Sisätiloissa kojetaulu on saanut uuden 8-tuumaisen värinäytön ja kolmipuolainen ohjauspyörä on uusittu. Multimediajärjestelmiin on lisääty uusia ominaisuuksia.
Uudet AMG Line Plus- ja Night -varustepaketit täydentävät jo olemassaolevaa valikoimaa.
Ajovaloina ovat vakiona LED-valaisimet. Valinnaisena vaihtoehtona on MULTIBEAM LED -ajovalojärjestelmä, ensimmäistä kertaa Mercedes-Benzin historiassa. Järjestelmä perustuu tuulilasilla sijaitsevan kameran, neljälle säätöyksikölle sata kertaa sekunnissa lähettämiin tietoihin, joiden mukaan valokiila säädetään parhaiten vastaamaan vallitsevia olosuhteita.

Tekniikka[muokkaa]

CLS-sarjaan on tarjolla viisi uudistettua, Euro 6 -päästövaatimukset täyttävää moottoria. Uusi tulokas on aiemmasta nelisylinterisestä dieselmoottorista kehitetty 125 kW:n (170 hv) versio, joka toimii CLS 220 BlueTEC -mallin voimanlähteenä. Toinen uutuus on bensiinimoottorinen CLS 400, jonka voimanlähteenä toimiva 3,5-litrainen V6-moottori antaa 245 kW:n (333 hv) tehon. Aiemman kahden mallin sijasta CLS-mallistosta löytyy nyt neljä nelivetoista versiota. Uudet tulokkaat ovat CLS 250 BlueTEC 4MATIC ja CLS 400 4MATIC.

Uutena automaattivaihteistona CLS-sarjassa on tarjolla yhdeksänportainen 9G-TRONIC, joka löytyy CLS 220 BlueTEC-, CLS 250 BlueTEC-, CLS 350 BlueTEC- ja CLS 500 -malleista.

Turvallisuus[muokkaa]

Vakiovarusteena on COLLISION PREVENTION ASSIST PLUS -törmäyksenestovaroitin hätäjarrutustominnolla.
Valinnaisvarusteena on saatavana S- ja E-sarjoista tuttuja turvallisuusavusteita. Näihin kuuluvat DISTRONIC PLUS -etäisyysvakionopeudensäädin johon kuuluu STEER CONTROL- sekä Stop & Go Pilot -toiminnot, hätäjarrutusavustin BAS Plus, jossa on risteysavustin, PRE-SAFE tai PRE-SAFE PLUS -jarrujärjestelmä, aktiivinen katveavustin, aktiivinen kaista-avustin, nopeusrajoitusavustin sekä aktiivinen Park Assist -pysäköintiavustin PARKTRONIC-varoittimella.

Tekniset tiedot[muokkaa]

Ottomoottorit[muokkaa]

Malli CLS 350(1) CLS 400 (4MATIC) CLS 500 (4MATIC)(1) CLS 500 CLS 500 4MATIC CLS 63 AMG(2) CLS 63 AMG 4MATIC CLS 63 AMG S 4MATIC
Valmistusaika 01/2011–08/2014 09/2014- 04/2011–08/2014
(11/2011–08/2014)
09/2014- 03/2011–03/2013 04/2013- 06/2013-
Moottoritunnus* M 276 DE 35 M 276 DE 35 AL M 278 DE 46 AL red. M 157 DE 55 AL
Rakenne V6-ottomoottori, polttoaineen suorasuihkutus V8-ottomoottori, polttoaineen suorasuihkutus
Ahdin Biturbo
Iskutilavuus 3498 cm³ 4663 cm³ 5461 cm³
Teho 225 kW (306 hv) @
6500 r/min
245 kW (333 hv) @
5250–6000 r/min
300 kW (408 hv) @
5250 r/min
386 kW (525 hv) @
5500 r/min
[410 kW (557 hv) @
5500 r/min](3)
410 kW (557 hv) @
5500 r/min
430 kW (585 hv) @
5500 r/min
Vääntömomentti 370 Nm @
3500–5250 r/min
480 Nm @
1200–4000 r/min
600 Nm @
1600–4750 r/min
700 Nm @
1700–5000 r/min
[800 Nm @
2000–4500 r/min](3)
720 Nm @
1750–5250 r/min
800 Nm @
1750–5000 r/min
Vetotapa, vakio Takaveto Neliveto Takaveto Neliveto
Vetotapa, valinnainen - Neliveto -
Vaihteisto 7G-Tronic Plus 9G-Tronic 7G-Tronic Plus 7-portainen AMG Speedshift MCT
Huippunopeus 250 km/h 250 km/h/
[300 km/h](3)
250 km/h
Kiihtyvyys 0–100 km/h 6,1 s
Shooting Brake: 6,7 s
5,3 s [5,3 s]
Shooting Brake: 5,4 s [5,4 s]
5,2 s
Shooting Brake: 5,3 s
4,8 s
Shooting Brake: 4,9 s
4,4 s/
[4,3 s](3)
Shooting Brake: 4,4 s
4,2 s
Shooting Brake: 4,3 s
3,7 s
Shooting Brake: 3,8 s
3,6 s
Shooting Brake: 3,7 s
Polttoaineenkulutus
l/100 km (yhdistetty)
6,8–7,0 l
Shooting Brake: 7,3–7,4 l
7,3 l
[8,0 l]
Shooting Brake: 7,5–7,6 l
[8,3–8,5 l]
9,0 l
[9,6–9,7 l]
Shooting Brake: 9,2–9,3 l
[9,8–9,9 l]
8,5 l
Shooting Brake: 8,8 l
9,6 l
Shooting Brake: 9,8 l
9,8 l
Shooting Brake: 10,1 l
10,4 l
Shooting Brake: 10,6 l
CO2-päästöt (yhdistetty) 159–164 g/km
Shooting Brake: 169–172 g/km
169–170 g/km
[187 g/km]
Shooting Brake: 175–177 g/km
[192–195 g/km]
209 g/km
[224–226 g/km]
Shooting Brake: 214–216 g/km
[229–231 g/km]
199 g/km
Shooting Brake: 205 g/km
224 g/km
Shooting Brake: 229 g/km
231 g/km
Shooting Brake: 235 g/km
243 g/km
Shooting Brake: 248 g/km
EU-päästöluokitus Euro 5 Euro 6 Euro 5 Euro 6 Euro 5 Euro 6
 • Arvot hakasulkeissa [...] koskevat nelivetoisia versioita.

* Moottoritunnusten purku: M = Motor (moottori), OM = Oelmotor (öljymoottori,autoilun alkuaikojen ilmaisu dieselmoottorille), Mallisarja = 3-numeroinen tunnus, E = Saugrohreinspritzung (epäsuora suihkutus), KE = Kanaleinspritzung (epäsuora yhteispaineruiskutus), DE = Direkteinspritzung (polttoaineen suoraruiskutus), ML = Kompressor (mekaaninen ahdin), L = Ladeluftkühlung (ahtoilman välijäähdytys), A = Abgasturbolader (pakokaasuahdin), red. = reduzierte(r) Leistung/Hubraum (rajoitettu (rajoitetut) teho/iskutilavuus), LS = Leistungssteigerung (suorituskyvyn parantaminen eli tehoversio)

 • (1) = Toukokuuhun 2013 asti nimellä CLS 350 BlueEFFICIENCY sekä CLS 500 (4MATIC) BlueEFFICIENCY
 • (2) = Elokuuhun 2014 asti ainoastaan Shooting Brake -malli
 • (3) = AMG Performance Package

Dieselmoottorit[muokkaa]

Malli CLS 220 BlueTEC CLS 250 CDI CLS 250 BlueTEC CLS 250 BlueTEC 4MATIC CLS 350 BlueTEC (4MATIC)(1) CLS 350 BlueTEC CLS 350 BlueTEC 4MATIC CLS 350 CDI (4MATIC)(1)
Valmistusaika 09/2014- 03/2011–08/2014 09/2014- 01/2013–08/2014 09/2014- 01/2011–08/2014
(11/2011–08/2014)
Moottoritunnus* OM 651 DE 22 LA OM 642 LS DE 30 LA
Rakenne R4-dieselmoottori, polttoaineen yhteispaineruiskutus V6-dieselmoottori, polttoaineen yhteispaineruiskutus
Ahdin Biturbo Turboahdin
Iskutilavuus 2143 cm³ 2987 cm³
Teho 125 kW (170 hv) @
4200 r/min
150 kW (204 hv) @
4200 r/min
185 kW (252 hv) @
3600 r/min
190 kW (258 hv) @
3600 r/min
185 kW (252 hv) @
3600 r/min
195 kW (265 hv) @
3800 r/min
Vääntömomentti 400 Nm @
1600–1800 r/min
500 Nm @
1600–1800 r/min
620 Nm @
1600–2400 r/min
Vetotapa, vakio Takaveto Neliveto Takaveto Neliveto Takaveto
Vetotapa, valinnainen - Neliveto - Neliveto
Vaihteisto 9G-Tronic 7G-Tronic Plus 9G-Tronic 7G-Tronic Plus 9G-Tronic 7G-Tronic Plus
Huippunopeus 226 km/h
Shooting Brake: 217 km/h
242 km/h 242 km/h
Shooting Brake: 235 km/h
236 km/h
Shooting Brake: 229 km/h
250 km/h
[245 km/h]
250 km/h 245 km/h
Shooting Brake: 240 km/h
250 km/h
Kiihtyvyys 0–100 km/h 8,3 s
Shooting Brake: 8,6 s
7,5 s
Shooting Brake: 7,8 s
7,5 s
Shooting Brake: 7,7 s
7,9 s
Shooting Brake: 8,1 s
6,6 s
[6,7 s]
6,5 s
Shooting Brake: 6,6 s
6,7 s
Shooting Brake: 6,8 s
6,2 s
[6,4 s]
Shooting Brake: 6,6 s
[6,7 s]
Polttoaineenkulutus
l/100 km (yhdistetty)
4,6–4,7 l
Shooting Brake: 4,9 l
5,1–5,3 l
Shooting Brake: 5,3–5,4 l
4,6–4,7 l
Shooting Brake: 5,0 l
5,3 l
Shooting Brake: 5,5–5,6 l
5,5–5,6 l
[6,1–6,2 l]
5,4 l
Shooting Brake: 5,7 l
6,1–6,2 l
Shooting Brake: 6,6–6,8 l
6,0–6,1 l
[6,7–6,9 l Diesel]
Shooting Brake: 6,0–6,1 l
[6,6–6,7 l]
CO2-päästöt (yhdistetty) 122 g/km
Shooting Brake: 127 g/km
134–138 g/km
Shooting Brake: 139–143 g/km
122 g/km
Shooting Brake: 130 g/km
140 g/km
Shooting Brake: 146–147 g/km
144–146 g/km
[160–164 g/km]
140–142 g/km
Shooting Brake: 149 g/km
160–162 g/km
Shooting Brake: 174–178 g/km
159–160 g/km
[ 177–181 g/km ]
Shooting Brake: 159–162 g/km
[174–176 g/km]
EU-päästöluokitus Euro 6 Euro 5 Euro 6 Euro 5
 • Arvot hakasulkeissa [...] koskevat nelivetoisia versioita.

* Moottoritunnusten purku: M = Motor (moottori), OM = Oelmotor (öljymoottori,autoilun alkuaikojen ilmaisu dieselmoottorille), Mallisarja = 3-numeroinen tunnus, E = Saugrohreinspritzung (epäsuora suihkutus), KE = Kanaleinspritzung (epäsuora yhteispaineruiskutus), DE = Direkteinspritzung (polttoaineen suoraruiskutus), ML = Kompressor (mekaaninen ahdin), L = Ladeluftkühlung (ahtoilman välijäähdytys), A = Abgasturbolader (pakokaasuahdin), red. = reduzierte(r) Leistung/Hubraum (rajoitettu (rajoitetut) teho/iskutilavuus), LS = Leistungssteigerung (suorituskyvyn parantaminen eli tehoversio)

 • (1) = Toukokuuhun 2013 asti nimellä CLS 350 CDI (4MATIC) BlueEFFICIENCY

Mittaukset[muokkaa]

Auto motor und sport 14/2018 mittasi Mercedes-Benz CLS 450 4Maticin (270 kW, 1960 kg) kiihtyvyydeksi 0–80 km/h 3,8 sekuntia, 0–100 km/h 5,2 sekuntia, 0–130 km/h 8,1 sekuntia, 0–160 km/h 12,1 sekuntia, 0–180 km/h 15,8 sekuntia ja 0–200 km/h 20,2 sekuntia. Huippunopeus on 250 km/h. Melutaso on alhainen, 100 km/h nopeudessa 61 dB ja 160 km/h nopeudessa 70 dB.

2999 cm³ 6-sylinterinen rivimoottori. Suurin teho 270 kW ja suurin vääntömomentti 500 Nm. Lisäksi sähkömoottorin teho on 16 kW, vääntö 250 Nm. Neliveto.

Mitat[muokkaa]

 • Pituus: 4940 – 4956 mm
 • Leveys: 1881 mm
 • Korkeus: 1416 mm
 • Akseliväli: 2874 mm

Aiheesta muualla[muokkaa]

2011 – 2014:

2014 –

Lähteet[muokkaa]

 1. Daimler Facts and Figures - Sindelfingen – Viitattu: 3. joulukuu 2018.
Mercedes Benz Logo 11.jpg Mercedes-Benz -henkilömallien aikajana 2010 – 2040
Luokka Sarja 2010-luku 2020-luku 2030-luku
0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Kompaktiluokka A W176 W177, V177
B T245 W242, W246 W247
CLA C117, X117 C118, X118
Keskiluokka CL203
C W204, S204 W205, S205 W206, S206
A209 C 204 C205, A205
Ylempi keskiluokka E W212, S212 W213, S213
C207, A207 C238, A238
Suuri auto R W251, V251
S W221, V221 W222, V222 W223, V223
CL / S C216 C217, A217
CLS C219 C218, X218 C257
Urheiluauto SLK /
SLC
R 171 R172
SL R 230 R231
Superauto AMG GT C197, R197 C190
Maastoauto G W461
W463
Crossover/
SUV
GLA X156 H247
EQA H243
GLB X247
GLK / GLC X 204 X253
EQC N293
M / GLE W 164 W166 V167
GL / GLS X 164 X166 X167
Tila-auto Vaneo /
Citan
W415
Kevyt
hyötyajoneuvo
V-sarja / Vito W639, V639 W447, V447
Sprinter NCV3 (W906) W907, W910
Vario Vario
X W470