Nissan Micra (K13)

Kohteesta AutoWiki
(Ohjattu sivulta Nissan Micra K13)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Nissan Micra
(K13)
Nissan Micra 1.2 Visia First (K13) – Frontansicht,.jpg
Valmistaja ja valmistusmaa Nissan Motor Co., Ltd.,
Flag of Thailand.svg.png Thaimaa, Samut Prakan (Nissan Motor Thailand) [1]
Flag of Mexico.svg.png Meksiko, Aguascalientes (Nissan Mexicana, S.A.) [2]
Flag of Indonesia.svg.png Indonesia, Purwakarta (Nissan Indonesia) [3]
Flag of Brazil.svg.png Brasilia, Rio de Janeiro (Nissan Brasil) [4]
Flag of India.svg.png Intia, Chennai (Renault-Nissan-allianssi) [5]
Flag of the People's Republic of China.svg.png Kiina, Guangzhou (Dongfeng Nissan) [3]
Flag of the Republic of China.svg.png Taiwan, Miaoli (Yulon Motor) [3]
Valmistusaika 3/20102016
Luokka Pieni auto
Kori 5-ovinen hatchback
Suunnittelija
Pohjalevy Nissan V
Moottori R3
Iskutilavuus 1200 cm3
Teho 59 – 72 kW
Voimanvälitys Etuveto
Kiihtyvyys
Huippunopeus
Kulutus
CO2-päästöt g/km
Hintaluokka
Edeltäjä Nissan Micra K12
Seuraaja Nissan Micra (K14)
Saman luokan autoja
Nissan Micra 1.2 Visia First (K13) – Heckansicht,.jpg

Pääartikkeli: Nissan Micra

Neljännen sukupolven Nissan Micra esiteltiin vuoden 2010 maaliskuussa, Geneven kansainvälisessä autonäyttelyssä. Uusi Micra tuli myyntiin yli 160 maassa, joihin autot toimitetaan Thaimaassa, Intiassa, Meksikossa, Indonesiassa ja Intiassa sijaitsevilta tuotantolaitoksilta. Vuodesta 2012 Intian markkinoilla on ollut myynnissä myös Micran sisarmalli Renault Pulse.

Micra K13:n myynti alkoi maaliskuussa 2010 Thaimaassa ja saman vuoden lopulla se saapui Euroopan markkinoille. Toimitusvaikeudet sotkivat jonkin verran Euroopan markkinoiden myntiaikatauluja ja Suomeen uusi Micra saatiin vasta vuoden 2011 puolella.

Yleistä[muokkaa]

Micra K13 valmistetaan Nissanin uudelle V-pohjalevylle, jonka ominaisuuksiin kuuluu hyvä vakaus ja alhainen paino. Kasvaneen akselivälin ja pituutensa ansiosta Micra K13 tarjoaa edeltänyttä malliversiota suuremmat sisätilat. Edeltäjistään poiketen Micra K13 on saatavilla ainoastaan viisiovisena hatchback-mallina. Edellisestä korimallista Micra K13:n designiin siirtyi sivuovien yläpuolella pituussuuntaisesti kulkeva kaareva kohouma, joka rajaa katon ja kyljen linjat selkeällä tavalla.

Euroopan markkinoilla Micra K13:n moottorina on iskutilavuudeltaan 1,2-litrainen, kolmesylinterinen bensiinimoottori, joko vapaasti hengittävänä tai mekaanisesti ahdettuna. Molemmat moottorit ovat Nissanin HR-sarjan moottoreita ja mekaanisesti ahdettu versio on varustettu muuttuvalla venttiilienajoituksella (Continuous Variable Valve Timing Control System, CVTCS). Ahdettu 1,2-litrainen moottori vastaa suoritusteholtaan vapaasti hengittävää 1,5-litraista moottoria, mutta vähäisemmillä hiilidioksidipäästöillä ja paremmalla polttoainetaloudella. Teknisillä ratkaisuilla kuten polttoaineen suorasuihkutuksella, Miller-työkierrolla ja Start-Stop -järjestelmällä pystytään vaikuttamaan energiatehokkuutta parantavasti. Micra K13 oli alkuun tarjolla ainoastaan vapaasti hengittävänä versiona, ahdettu moottori tuli saataville vuoden 2011 aikana. Molempien voimanlähteiden yhteyteen on valittavissa viisiportainen käsivalintainen vaihteisto tai portaaton CVT-automaattivaihteisto.

Varustus[muokkaa]

Vakiovarustukseen kuuluu kuusi turvatyynyä, lukkiutumattomat jarrut hätäjarruavustimella sekä ajonvakautusjärjestelmä. Lisäksi on saatavilla Nissan TRC- luistonestojärjestelmä.

Perusvarusteversio on Visia First jonka varustukseen kuuluu sähkö-hydraulinen ohjaustehostin, korkeussuunnassa säädettävä ohjauspyörä, käsisäätöiset taustapeilit, sähkötoimiset etuikkunat, keskuslukitus kauko-ohjaimella, jakamaton, alastaittuva takaistuimen selkänoja sekä takaistuimella lasten turvaistuimen Isofix-kiinnitys. Versio on varustettu 14-tuumaisilla teräspeltivanteilla ja 165/70 R 14) -renkailla. Metallivärin lisäksi perusversio voidaan varustaa "Comfort"-paketilla, johon kuuluu käsisäätöinen ilmastointilaite sisäilmasuodattimella sekä CD-Radio neljällä kaiuttimella.

Micra Acenta on varustettu automaatti-ilmastoinnilla ja sisäilmasuodattimella, ajotietokoneella, sähkösäätöisillä taustapeileillä, hidastustoiminnolla varustetulla vakionopeussäätimellä, CD-Radiolla ja neljällä kaiuttimella, ylimääräisillä tavarahyllyillä, lukuvaloilla ja suhteessa 60:40 jaettavalla, alastaittuvalla takaistuimen selkänojalla. Acenta on varustettu 15-tuumaisilla teräspeltivanteilla ja 175/60 R 15 -renkailla ja on varustettavissa CVT-automaattivaihteistolla.

Tekna-varusteversiossa on sähköisesti ovea vasten taittuvat, lämmitettävät taustapeilit, lasikatto, sadetunnistin, 15-tuuman kevytmetallivanteet, pysäköintiavustin jonka ominaisuuksiin kuuluu peruutustutka ja pysäköintitilan mittaus, Intelligent Key -järjestelmä Start-Stop -napilla sekä sumuvalot. Nissan Connect -navigaatiojärjestelmä 5" värinäytöllä, joka on saatavilla Accenta-versioon lisämaksusta, on Teknassa vakiovaruste.

Turvallisuus[muokkaa]

EuroNCAP.png Euro NCAP -kolaritestin tulokset
Yleisarvosana Encap a 4.png
Aikuismatkustaja 84 % 30 pistettä
Lapsimatkustaja 79 % 39 pistettä
Jalankulkija 58 % 21 pistettä
Turvallisuus avusteet 57 % 4 pistettä
Valmistenumero, josta lähtien tulokset voimassa: MDHFBUK13U0027824
Kolaritestin tulos Euro NCAP -sivulla

Tekniset tiedot[muokkaa]