Charles Brady King

Kohteesta AutoWiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Charles Brady King vuonna 1915, 47 vuoden ikäisenä

Charles Brady King (2. helmikuuta 1868 – 22. kesäkuuta 1957) oli amerikkalainen innovaattori ja autoilun pioneeri.

King oli ensimmäinen henkilö Detroitissa, joka suunnitteli ja valmisti omavoimaisesti liikkuvan ajoneuvon sekä ajoi sillä, kolme kuukautta ennen kuin Henry Ford sai autonsa valmiiksi. King oli myös ensimmäinen henkilö Detroitissa, joka on myynyt valmiin moottoriajoneuvon.[1]

Henkilöhistoria[muokkaa]

King syntyi Angel Islandilla, joka on San Fransiscon lahdessa sijaitseva saari. Hänen isänsä oli USA:n armeijan upseeri, jonka tuolloinen komennuspaikka oli Angel Islandin Camp Reynolds. Kingin isä oli syntyisin New Yorkin Sackets Harborista, Ontariojärven rannalta. Hänen äitinsä kuului Uuden-Englannin alueella vaikuttaneen suvun Detroitilaiseen haaraan.

King aloitti opiskelunsa Trinity College School -sisäoppilaitoksessa Kanadassa, Ontarion Port Hopessa. Kahden vuoden jälkeen hän siirtyi New Yorkin Ithacassa sijainneeseen Cascadilla Schooliin, joka on Cornell Universityyn valmistava oppilaitos. King siirtyi Cornelliin vuonna 1887, vuonna 1891 insinööreiksi valmistuvien luokalle, mutta ei ollut siellä kuin pari vuotta. Hän muutti Detroitiin vuonna 1888 tai -89, 20 vuoden iässä, pian isänsä kuoleman jälkeen. Siellä hän sai kokopäiväisen työpaikan rautatiekalustoa valmistaneen Michigan Car Companyn piirtäjänä.

Detroitin ensimmäinen auto[muokkaa]

Charles B. King (kuvassa oikealla) autossaan Detroitissa vuonna 1896.
Charles Brady Kingin ensimmäinen hevoseton vaunu vuodelta 1896, Detroit Historical Museum

Chicagon maailmanäyttelyn aikaan, vuonna 1893, King työskenteli metalli- ja konepajayhtiö Russel Wheel and Foundry Companyn palveluksessa. Hän matkusti näyttelyyn esitelläkseen työnantajansa osastolla kaksi uutta innovaatiotaan, pneumaattisen vasaran ja rautatievaunujen jarrujärjestelmään liittyvän parannuksen. Kingin osasto oli liikkumisen ja kuljettamisen paviljongissa ja hän käytti myös tilaisuutta hyväkseen, oppiakseen alan uusimmista teknisistä saavutuksista. Hänen niittaamiseen suunniteltu pneumaattinen vasaransa oli ainutlaatuinen ja ansaitsi hänelle näyttelyn korkeimman kunniamaininnan ja pronssimitalin.

Maailmanmessuilla King tutustui saksalaisen Gottlieb Daimlerin itseliikkuviin vaunuihin ja tämän innovaation innoittamana hän päätti rakentaa oman hevosettoman vaunun. King pani merkille, että hänen kotimantereellaan Uuden-Englannin veljekset Charles ja Frank Duryea olivat jo rakentaneet auton ja testanneet sitä. King alkoi työstää omaa hevosetonta ajoneuvoaan ja hänen tavoitteenaan oli osallistua sillä Amerikan ensimmäiseen autokilpailuun, kiitospäivänä vuonna 1895. Valitettavasti hänen ajoneuvonsa ei ollut aivan valmis kisaan, ja kuten kävi yli 70:lle muulle tapahtumaan ilmoittautunueeelle, hän jäi ulos kilpailusta. King oli kuitenkin mukana toimimassa tuomarina kisan aikana Oscar Muellerin ajamassa autossa. Kun Mueller kisan lopussa menetti jännityksestä tajunsa, King siirtyi kuskiksi. Kilpailun voittaneen Duryean lisäksi Muellerin Benz oli ainoa toinen ajoneuvo, joka suoritti koko kilpailun. Näihin aikoihin King myös organisoi American Motor League -yhdistyksen, edistääkseen parempien teiden rakentamista. Vuonna 1904 AML fuusioitui American Automobile Associationin kanssa.

Kolme vuotta maailmannäyttelyn jälkeen King oli valmis ja hän testasi ensimmäistä autoaan Detroitissa 6. maaliskuuta 1896. Tapahtumaa oli seuraamassa satamäärin katsojia, mukaan lukien Henry Ford, joka tiettävästi seurasi Kingiä polkupyörällään. Kingin auto, joka toimi Sintzin moottorilla, saavutti jopa 11 kilometrin tuntinopeuden (reipas hölkkävauhti). Tapahtuma aiheutti paljon kiihkoa ja ihmiset tungeksivat auton ympärille niin, että poliisi uhkasi sakottaa häntä rauhan häiritsemisestä. Testiajon myötä Charles Brady Kingistä tuli ensimmäinen henkilö, joka on ajanut moottoriajoneuvolla Detroitin katuja. Hieman myöhemmin hänestä tuli ensimmäinen henkilö, kuka on myynyt auton Detroitissa.

Sanomalehti Detroit Journal julkaisi tapahtumasta hyvin kattavan artikkelin. Koeajon jälkeisessä haastattelussa King toteaa toimittajalle: "Olen vakuuttunut siitä, että aikanaan hevosettomat vaunut tulevat korvaamaan hevosen." Kingin ystäväpiiriin kuului innovaattoreita ja yrittäjiä, joille hän tarjosi mieluusti apuaan. Hän toimitti osia ja ohjeita Henry Fordille tämän ensimmäiseen hevosettomaan vaunuun ja mm. antoi Fordille kaksi venttiiliä yhdestä moottoristaan, jotta Ford pystyi rakentamaan ensimmäisen autonsa, Quadricyclen, vuonna 1896. Vuonna 1897 Charles liittyi kumppaneiden H. Joyn sekä John ja Truman Newberryn kanssa rakentamaan merimoottoreita.

King oli mukana perustamassa American Motor League (AML) -järjestöä vuonna 1895. AML oli ajoneuvoteknologinen järjestö joka otti kantaa mm. maantieverkon kehittämiseen USA:ssa. Vuonna 1904 AML fuusioitui American Automobile Associationiin.

1900-luvun alku[muokkaa]

1914 King-sivuventtiili-V8

Vuonna 1898 käyty Espanjan–Yhdysvaltain sota pysäytti Kingin innovaatorin työn, hänen värväydyttyään laivastoon. King oli sijoitettuna ylikersantin arvolla USS Yosemiten konepäälliköksi. Sodan jälkeen hän palasi kotiin töidensä pariin.

Vuonna 1900 King liittyi Olds Motor Worksin henkilöstöön, mutta erosi samana vuonna, yhtiön tehtaan tuhouduttua tulipalossa. Vuonna 1902 King ja Jonathan Maxwell perustivat yhtiön nimeltä Northern Manufacturing Company, jonka pääinsinöörinä King toimi vuoteen 1908 asti. Yhtiön valmistamiin autoihin kuului mm. kaksisylinterinen Silent Northern, joka ansaitsi nimensä muita aikalaisiaan huomattavasti vähemmän melua tuottavan mekaniikkansa ansiosta. Northernilla King suunnitteli auton markkinoiden ensimmäisellä moottorin kolmipistekiinnityksellä ja ensimmäisen, jossa kardaaniakselilla oli ristinivel vaihteiston ja taka-akselin välillä.[2]

Vuonna 1908 King lähti kahden vuoden ajaksi Eurooppaan opiskelemaan ajoneuvosuunnittelua. Palattuaan kotimaahansa vuonna 1910, hän perusti King Motor Car Companyn, jonka autojen valmistuksessa sovellettiin hänen hankkimaansa tietoutta. King oli ensimmäinen, ja vielä vuoden 1912 New Yorkin autonäyttelyn aikaan ainoa amerikkalainen ajoneuvojen valmistaja, jonka autoissa ohjauspyörä sijaitsi ohjaamon vasemmalla sivulla. Vuonna 1914 King Motor esitteli V8-moottorisen mallin, toisena merkkinä Amerikassa, pari kuukautta Cadillacin jälkeen. King Motor oli kuitenkin ensimmäinen valmistaja Amerikassa, joka käytti omaa suunnittelua ja tuotantoa olevaa V8:aa, sillä Cadillacin moottori tuli talon ulkopuolelta. Vuonna 1916 King luopui pääinsinöörin tehtävästään ja antoi jälleen palveluksiaan hallituksen käyttöön.

Ilma-alusten moottorit ja toinen asepalvelus[muokkaa]

King palveli aluksi moottoriosaston kehityspäällikkönä McCook Fieldin lentotukikohdassa Ohiossa, lähellä Daytonia, jossa hän oli mukana Liberty-moottorin kehittämishankkeessa. Päätehtäväkseen hän sai kuitenkin suunnitella ja valmistella Bugatti U-16 -lentokonemoottorin, jonka tuotanto-oikeudet USA:n hallitus oli hankkinut, saaminen sarjatuotantoon. Tuotantosopimus tehtiin Duesenberg Motors Corporationin kanssa ja New Jerseyn Elizabethiin perustettiin sitä varten tilat ja testikeskus. I maailmansota kuitenkin päättyi, ennen kuin sarjatuotanto saatiin käynnistettyä.

King oli vuonna 1939 perustamassa Automobile Old Timers -järjestöä, josta myöhemmin muototui Automotive Hall of Fame -museo.

Charles Brady King kuoli 23 kesäkuuta 1957, 89 vuoden iässä. Hän oli alkuperäisistä autoilun pioneereista viimeisenä pois nukkunut.

Lähteet[muokkaa]

  1. Erica Emelander: The first king of the horseless carriage in Detroit – Buy Michigan Now, Viitattu: 16. lokakuu 2021.
  2. Silent Northern – American Car Historian, Viitattu: 23. lokakuu 2021.