Fiat Doblò

Kohteesta AutoWiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Fiat Doblò
Valmistaja ja valmistusmaa Fiat,
Flag of Turkey.svg.png Turkki
Flag of Spain.svg.png Espanja
Valmistusaika 1999
Luokka Pieni Pakettiauto
Kori Pakettiauto
Moottori R4
Iskutilavuus
Teho
Voimanvälitys Etuveto
Kiihtyvyys
Huippunopeus
Hintaluokka
Edeltäjä
Seuraaja
Saman luokan autoja Citroën Berlingo
Renault Kangoo
Peugeot Partner
Volkswagen Caddy
Toyota Proace City
Opel Combo

Fiat Doblò on Fiatin vuodesta 2000 lähtien valmistama pieni pakettiautomalli, josta on saatavilla myös tila-autoversio. Se sijoittuu nykyisessä mallistossa pienemmän Fiat Fiorinon ja suuremman Fiat Ducaton väliin.

1. sukupolvi (2000–2010)[muokkaa]

Doblo I

Pääartikkeli: Fiat Doblò I

Ensimmäisen Doblòn myynti alkoi tammikuussa 2001. Kasvojenkohotus saapui vuonna 2005, jolloin koko keula uusittiin ja ominaisuuksia lisättiin. Tietyillä markkinoilla oli tarjolla myös sähköversioita.

2. sukupolvi (2010–2022)[muokkaa]

Doblo II

Pääartikkeli: Fiat Doblò II

Uudelle Fiatin ja General Motorsin yhteistyössä suunnittelemalle GM Fiat Small -pohjalevylle rakennettu toisen sukupolven Fiat Dobló tuli markkinoille vuonna 2009. Sillä oli lähes identtinen sisarmalli, Opel Combo, jonka valmistus alkoi vuonna 2011. Yhdysvaltojen markkinoille on viety RAM ProMaster City -mallia, joka on myös uudelleennimetty versio Doblósta. Vuonna 2015 Dolbò sai pienen kasvojenkohotuksen, jossa muun muassa keulan ilmettä päivitettiin.

3. sukupolvi (2022–)[muokkaa]

Doblo III

Pääartikkeli: Fiat Doblò III

Vuonna 2022 markkinoille tullut kolmannen sukupolven Fiat Doblò, joka oli muuttunut varsin paljon edeltäjästään. Doblò perustuu nyt samalle EMP2 alustalle kuin Citroën Berlingo, Opel Combo, Peugeot Partner ja Toyota Proace City, sillä Fiat-konserni ja Groupe PSA yhdistyi Stellantis konserniksi vuonna 2021. Mallien erot ovat pääasiassa hieman erilaisissa keulan ja perän muotoiluissa.

Doblòn moottorivaihtoehtoina ovat 1,2-litrainen 81 kW (110 hv) tuottava bensiinimoottori sekä 1,5-litrainen 74 kW/96 kW (100/130 hv) tuottava dieselmoottori. Lisäksi saatavana on täyssähköinen malliversio E-Doblò.

Lähteet[muokkaa]

  • Artikkeli käyttää sisältöä saksankielisen Wikipedian Fiat_Doblò-artikkelista. Wikipediasta voi ottaa tekstiä tietyin ehdoin, koska Wikipedia on GFDL-lisenssillä.