Allard

Kohteesta AutoWiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Allard
Yrityksen perustusmaa ja paikka Flag of the United Kingdom.svg.png Iso-Britannia, Clapham
Tuotannon aloitus 1936
Autokonserni
Vuotuinen valmistusmäärä
Sijainti Suomen rekisteröintitilastossa
Suomen maahantuoja
Suosituin malli


Allard on alkujaan brittiläinen automerkki, mutta nykyään autoja valmistetaan Kanadassa. Sydney Herbert Allardin perustama yhtiö valmisti useimmiten Ford V8 -moottorein varustettuja urheiluautoja vuosina 1936–1963. Ehkä merkittävin malli oli J2X-roadster. Allardin tunnus on pyöristettyyn suorakaiteeseen sijoitettu Allard-teksti.

Vuonna 1991 Allard merkki myytiin toiselle omistajalle, joka ei kuitenkaan aloittanut tuotantoa. Vuonna 1994 Allard Replicas of Harpenden valmisti uutta versiota J2-mallista. Valmistus lopetettiin kuitenkin vuonna 1997.

Vuonna 1999 toimintaa jatkettiin Montrealissa, Kanadassa. Allard Motor Works -niminen yritys valmisti ensimmäiset J2X-prototyypit vuosina 2000–2002. Vuonna 2000 valmistui tilastojen mukaan 1 auto, vuonna 2001 ei yhtään ja vuonna 2002 kolme autoa. Vuosi 2003 oli jälleen välivuosi, mutta vuonna 2004 aloitettiin mallin sarjatuotanto. Autoja on tarkoitus valmistaa yhteensä noin 100 kappaletta.

Kaksipaikkaisessa roadsterissa on Chevroletin valmistama 5,7-litrainen V8, jonka huipputeho on 420 hevosvoimaa. Vaihtoehtoisesti moottoriksi voi valita myös 5,4-litraisen V8:n joko Cadillacilta tai Chrysleriltä.

Mallit[muokkaa]

Allard J2X

Kilpa-autot[muokkaa]

Aiheesta muualla[muokkaa]

Muuta[muokkaa]

Allard on myös Allard & Co:n valmistama automerkki. Yhtiön perustivat Frederick W. Allard ja George Pilkington Britanniassa 1889.

Lähteet[muokkaa]

  • Artikkeli käyttää sisältöä englanninkielisen Wikipedian Allard-artikkelista. Wikipediasta voi ottaa tekstiä tietyin ehdoin, koska Wikipedia on GFDL-lisenssillä.


Tietyo.gif Tätä artikkelia tai artikkelin osaa on pyydetty parannettavaksi.
Syy: logon lisäys. Ks. tarkempia tietoja: AutoWiki:Huomiota kaipaavat sivut.


Tämä artikkeli on tynkä. Voit auttaa AutoWikiä laajentamalla artikkelia.