Scuderia Toro Rosso

Kohteesta AutoWiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Toro Rosso
Scuderia Toro Rosso
Koko nimi Scuderia Toro Rosso
Päämaja {{{Sijainti}}}
Tallipäällikkö Franz Tost
Tekninen johtaja Gabriele Tredozi
Kilpakuljettajat 18. Vitantonio Liuzzi
19. Scott Speed
Testikuljettajat Neel Jani
Runko Toro Rosso STR 01
Moottori Ferrari 056 V8
Renkaat Bridgestone
Ensiesiintyminen Bahrainin GP 2006
Osakilpailut 19
Valmistajien maailmanmestaruudet ei ole
Kuljettajien maailmanmestaruudet ei ole
Osakilpailuvoitot ei ole
Paalupaikat ei ole
Nopeimmat kierrokset ei ole
Sijoitus kaudella 2006 9. 1 piste

Scuderia Toro Rosso on Formula 1:ssä kaudella 2006 aloittanut talli. Scuderia Toro Rosso syntyi, kun Red Bull -talli ilmoitti 10. syyskuuta 2005 ostavansa Minardin kaikki osakkeet. Talli perustettiin siis vuonna 2005 pois astuneen Minardi-tallin tilalle. Tallin pääkonttori jatkaa samassa paikassa ainakin toistaiseksi kuin Minardin vanhakin. Toro Rosson tehtävänä on toimia Red Bullin "junioritallina", jossa käydään läpi nuorten kuljettajien kehitysohjelmaa.

9. helmikuuta 2006 ilmoitettiin, että entinen F1-kuljettaja Gerhard Berger on ostanut 50 prosenttia Toro Rossosta. Berger toiminee tallissa myös neuvonantajana.

Toro Rosso käytti runkona kaudella 2006 STR1-kilpurissaan Red Bullin kauden 2005 autoa. Moottorina oli Cosworthin kolmilitrainen rajoitettu V10, kun taas kaikki muut tallit käyttivät sääntömuutosten takia 2,4-litraista V8-moottoria. Syy tähän oli se, että viimeisenä kautenaan suurista talousongelmista kärsinyt Minardi sai FIA:lta erikoisluvan käyttää vanhaa V10-moottoria seuraavalla kaudella ja Toro Rosso käytti porsaanreikää hyväkseen.

Kaudella 2007 kilpakuljettajina tallissa jatkaa Vitantonio Liuzzi ja Scott Speed. Varakuljettajan paikan täyttää Neel Jani.

Kuljettajat[muokkaa]

Lähde[muokkaa]