Packard

Kohteesta AutoWiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Packard
Packard logo.gif
Yrityksen perustusmaa ja paikka Flag of the United States.svg.png Yhdysvallat, Detroit, Michigan
Tuotannon aloitus 1899
Autokonserni Studebaker-Packard Corporation
Vuotuinen valmistusmäärä
Sijainti Suomen rekisteröintitilastossa
Suomen maahantuoja
Suosituin malli


Packard Two-seater

Packard oli yhdysvaltalainen automerkki, joka tunnettiin aikaisemmin, ensimmäisen valmistamansa auton aikoihin vuonna 1899, nimellä Ohio Automobile Co. Se vaihtoi nimekseen Packard Motor Car Company vuonna 1903. Tuona vuonna yhtiön autotehdas siirrettiin yhtiön kotikylästä Ohion Warrenista Michiganin Detroitiin. Syynä oli detroitlaisten sijoittajien osto osakkeiden enemmistöstä.

Packard valmisti vuonna 1915 Yhdysvaltain ensimmäisen sarjavalmisteisen V12-moottorisen auton, Packard Twin Sixin. Twin Six oli Packardin ainoa malli vuosina 1916-1920. Twin Sixin hinta vaihteli $2750-4800 välillä. Halvin malli oli vain vähän kalliimpi kuin halvin Cadillac. Twin Sixin kalleimman mallin nimi oli Imperial Limousine. Packard oli suosittu ylellisten autojen luokassa. Twin Sixin tuotanto jatkui vuoteen 1923, jolloin tuotantomääräksi jäi 35 000 yksilöä.

Yhdistyttyään Studebaker-yhtiön kanssa vuonna 1954 Packard oli yksi harvoista täysin itsenäisistä ja yhdysvaltalaisista auton valmistajista. Packard lopetti toimintansa vuonna 1958, mutta keräilijät osoittavat valmistajan autoihin yhä suurta mielenkiintoa. Packard-autoja myytiin tunnuslauseella "Ask the Man who Owns One", joka tarkoittaa "kysy häneltä, joka sellaisen omistaa." 1950-luvulle asti Packard valmisti myös moottoreita lentokoneisiin ja veneisiin.

Mallit[muokkaa]

Prototyypit[muokkaa]

Aiheesta muualla[muokkaa]

Lähteet[muokkaa]

  • Artikkeli käyttää sisältöä Wikipedian Packard-artikkelista. Wikipediasta voi ottaa tekstiä tietyin ehdoin, koska Wikipedia on GFDL-lisenssillä.
  • Artikkeli käyttää sisältöä englanninkielisen Wikipedian Packard-artikkelista. Wikipediasta voi ottaa tekstiä tietyin ehdoin, koska Wikipedia on GFDL-lisenssillä.Tämä artikkeli on tynkä. Voit auttaa AutoWikiä laajentamalla artikkelia.