Marcos

Kohteesta AutoWiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Marcos
Yrityksen perustusmaa ja paikka Flag of the United Kingdom.svg.png Iso-Britannia, Wiltshire[1]
Tuotannon aloitus 1959
Autokonserni
Vuotuinen valmistusmäärä 10 kpl (2003)
Sijainti Suomen rekisteröintitilastossa
Suomen maahantuoja
Suosituin malli


Marcos on perinteinen englantilainen urheiluautomerkki. Se on historiansa aikana ollut useasti taloudellisissa vaikeuksissa. Merkkiä kuitenkin valmistettiin aina vuoteen 2007 asti, jolloin ilmoitettiin toiminnan loppuvan. Merkin ehkä kuuluisin malli on Mini Marcos.

Historia[muokkaa]

Marcosin perusti vuonna 1959 kaksi insinööriä, Jem Marsh ja Frank Costin. Marsh oli entinen kilpa-autoilija ja Costin oli työskennellyt hävittäjien parissa. Vuonna 1959 valmistui myös ensimmäinen auto. Marcos 1800 -mallin sarjatuotanto aloitettiin vuonna 1963. Yritys meni konkurssiin vuonna 1972, mutta Jem Marsh jatkoi Mini Marcosin valmistusta vuoteen 1975 asti.

Toiminta käynnistettiin uudestaan vuonna 1981, mutta uusi konkurssi seurasi vuonna 2001. Vuonna 2002 toiminnan osti kanadalainen liikemies Tony Stelliga, joka perusti Marcos Engineering, Ltd. -nimisen yrityksen. Yritys aloitti usean mallin tuotannon ja myös vientiä Yhdysvaltoihin suunniteltiin. Lokakuussa 2007 Marcos kuitenkin ilmoitti, että se lopettaa toimintansa taloudellisten vaikeuksien vuoksi.

Mallit[muokkaa]

Mini Marcos

Linkkejä[muokkaa]

Lähteet[muokkaa]

  1. Tekniikan Maailma Automaailma 20B/1988, s. 95


Tietyo.gif Tätä artikkelia tai artikkelin osaa on pyydetty parannettavaksi.
Syy: logon lisäys. Ks. tarkempia tietoja: AutoWiki:Huomiota kaipaavat sivut.