Gruppo Fiat Finlandia r.y.

Kohteesta AutoWiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Gruppo Fiat Finlandia r.y. on vuonna 1980 perustettu merkkikerho Fiateista ja niiden lisenssivalmisteista kiinnostuneille harrastajille.

Yleistä[muokkaa]

Kerhoon kuuluu n. 400 jäsentä. Perustavassa kokouksessa päätettiin, että kerhon harrastuspiiriin kuuluvat kaikki Fiatit ja Fiat-pohjaiset autot. Eli lisenssivalmisteiset (Seat, Simca, Neckar, Zastava jne.) ja sellaiset merkit, jotka kuuluvat Fiat-konsernin omistukseen (Autobianchi, Lancia, Alfa Romeo, Ferrari, Maserati ym.) Joillakin edellä mainituista merkeistä on omiakin merkkikerhoja, mutta kerhon säännöissä nekin kuuluvat GFF:n harrastuspiiriin. Jäsenten autokanta edustaa kattavasti Fiatin malleja 20-luvulta aina nykypäivään saakka. Mukana on sekä museoautoja että nykyautoja, mutta myös tuning- ja kilpa-autoja. Pääosin kalusto on 1960-1980 -luvuilta ja suosituimpia malleja ovat tämän aikakauden pienet Fiatit.

Gruppo Fiat Finlandian Toiminta:[muokkaa]

Kerho julkaisee yhdessä Lancia-kerhon, Fiat 130 -kerhon ja Fiat-Abarth Teamin kanssa Bellissima-lehteä. Se ilmestyy neljästi vuodessa. Kerholla on oma kirjasto, jonne on taltioituna laaja kokoelma pääosin Fiat-aiheista materiaalia. Kerholaisilla on mahdollisuus lainata kirjaston aineistoa.

Perinteisiä kerhotapahtumia ovat:[muokkaa]

  • Vuosikokous
  • Talviturinat -projektipäivät kevättalvella
  • Kokoontumisajot keskikesällä
  • Ratapäivät Ahveniston moottoriradalla Hämeenlinnassa
  • Varaosapäivät syyskuun ensimmäisenä lauantaina Hämeenkyrössä ja usein myös keväällä Lahden lähettyvillä

Lisäksi kerho palkitsee vuosittain ansioituneita jäseniään.

Linkit[muokkaa]