Ferrari J50

Kohteesta AutoWiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ferrari J50
Ferrari J50
Valmistaja ja valmistusmaa Ferrari,
Flag of Italy.svg.png Italia
Valmistusaika 20162017
Luokka Urheiluauto
Kori 2-ovinen Roadster
Suunnittelija Ferrari Styling Centre
Pohjalevy
Moottori V8
Iskutilavuus 3902 cm3
Teho 514 kW
Voimanvälitys Takaveto
Kiihtyvyys ? s (0–100 km/h)
Huippunopeus ? km/h
Kulutus ?,? l/100 km (yhd. EU)
CO2-päästöt ? g/km
Hintaluokka
Edeltäjä
Seuraaja
Saman luokan autoja Ferrari 488 Spider

Ferrari J50 on 13. joulukuuta 2016 Tokiossa esitelty kaksipaikkainen, keskimoottorinen avoauto, joka merkitsee paluuta targa-korityyliin monen pidetyn 1970- ja -80-luvun Ferrarin katuautojen tapaan. Tokiossa esitelty J50 oli viimeistelty erityisellä värisävyllä, kolmikerroksisella punaisella, sekä punaista mustalla olevalla sisustuksella somistettuna laadukkaalla nahalla sekä Alcantaralla.

Yleistä[muokkaa]

J50 esiteltiin Tokion kansallisessa taidekeskuksessa pidetyssä erikoisjuhlassa, jossa juhlistettiin Ferrarin 50-vuotisjuhlaa Japanissa. Auton on suunnitellut Ferrari Styling Centre Maranellossa. Vain 10 kappaletta tullaan valmistamaan Ferrarin fuorisèrie-perinteen hengessä ja jokainen valmistetaan yksilöllisesti asiakkaan toiveiden mukaan.

J50 perustuu 488 Spideriin, mutta kori on uusittu ja omaakin radikaalin futuristiset piirteet erityisen yksilöllisellä luonteella, joka sopii äärimmäisestä innovatiivisesta muotoilusta pitävien asiakkaiden makuun. Muotoilun lähestymistapa johtui halusta luoda hyvin matala avoauto kiteyttäen luontaiset Ferrarin nopealiikkeiset ja ketterät arvot. Tähän päästäkseen vahva dynaaminen jälki näkyy auton sivuprofiilissa johtuen kahden pääpiirteen yhteisvuorovaikutuksesta: Sivuikkunoiden yläreunan kaltevuus, joka jatkuu tuulilasin yläreunasta, ja dramaattisesti alhaalta keulasta nouseva kalteva koristelinja kadoten ovien ilmanottoaukkoihin.

"Kypärän visiiri" -efekti, joka ilmestyy ikkunan tekstuurista, on jäänne Ferrarin avoimista kilpa-auto barchetoista kaukaa 1950-luvulta, musta jakava linja on tulkinta Ferrarin muotoiluvihjauksesta, joka on nähty ikonisissa malleissa kuten GTO, F40 ja F50. Kiertäen auton keulaa polven korkeudella, se on pää elementti, joka muuttaa vyölinjan aistumuksen asettaen sen paljon matalemmalle kuin normaalisti, muuttaen J50:n barchettaksi.

Keula on matalempi keskeltä lokasuojien pyöränkaarien noustessa antaen korostetun lihaksikkaan ulkonäön, joka on tyypillinen Ferrarin keskimoottorisille urheiluautoille. Kaksi hiilikuituista ilmaaukkoa keulassa luovat jopa vielä pienentävemmän ja terävemmän ulkonäön keulaan, jossa erityisellä ja dynaamisella profiililla olevat täys-LED-ajovalot alleviivaavat sitä.

J50 hyötyy yksityiskohtaisesta aerodynaamisesta tuotekehityksestä muutamilla merkittävillä toiminnallisilla ratkaisuilla. Ensinnäkin jäähdyttimet on aseteltu lähelle toisiaan, ja etupuskuri on muotoiltu kokonaan uudelleen. Tuulilasin yläreunaa on laskettu, jolloin enemmän ilmavirtausta pääsee "aero foil"in ja sitä kautta enemmän takaspoilerille.

Hienostunutta peräosiota vallitsee taitava graafisen muotoiluteeman ja kolmiulotteisten elementtien vuorovaikutus. Moottori on kehystetty läpinäkyvällä polykarbonaattikannella, joka on monimutkaisesti muotoiltu antaen visuaalisen ulkonäön kahden erillisen tuen jatkumisesta, joka suojaa kuljettajan ja matkustajan päätä. Poikittainen "aero foil" langettaa sillan tukien väliin, mukaillen tehokkaasti yhtä tunnusomaisimmista piirteistä Ferrarin urheilu prototyypeistä 1960-luvulla.

Perä on epäilemättä agressiviininen luonteeltaan, neljän takavalon muotoilun leventäessä autoa visuaalisesti suuren downforcen tuottavan siiven alla. Takadiffuusorit omaavat suihkumoottorien jälkipolttimista inspiroidut muodot antaen autolle voimakkaan asenteen. 20" takovanteet uniikilla designilla ovat valmistettu vain tähän rajoitetun erän malliin.

Auton sisäpuolella erityinen somistus koristaa urheiluistuimia toistaen takaluukun ääriviivojen muotoilua välittäen erehtymättömän signeeratun ominaisuuden. Hiilikuituinen targa-katto on jaettu kaksiosaiseksi, jotka saa säilöttyä kätevästi istuimien taakse.

Moottori[muokkaa]

J50:n voimanlähteenä on 690 hevosvoimainen erikoisversio 3,9-litraisesta V8:sta, joka voitti International Engine of the Year palkinnon 2016.

Moottori Iskutilavuus Teho Vääntö
90° V8 DOHC 32V Twin-Turbo F154 CB 3902 cm3 514 kW (690 hv) @ 8000 r/min 760 Nm @ 3000 r/min

Lähde[muokkaa]