D-Jetronic

Kohteesta AutoWiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Bosch D-Jetronic on vuonna 1967 ensimmäinen yleiseen käyttöön tullut elektroninen polttoaineensuihkutusjärjestelmä, jossa mitataan paineanturilla (imusarjassa tai yhteydessä siihen) imusarjan alipainetta ja sen perusteella lasketaan polttoaineen ruiskutuspulssien pituutta. Toiminta perustuu sähköohjattuihin polttoainesuuttimiin ja on ilmeisesti ainoa polttoaineen ruiskutusjärjestelmä, jossa sytytystulpat voi "kastella", ilman että moottoria tarvitsee vähääkään pyörittää. Järjestelmän kaikki osa-alueet on säädettävissä, tosin osa erittäin monimutkaisesti ja hankalasti.

D-Jetronic oli myös modernien Common Rail -järjestelmien esi-isä, koska siinä käytettiin samalla tavalla jatkuvaa paineistettua polttoaineen syöttöä ja pulsseja suuttimille, vaikkakin ryhmitettynä (kahden suuttimen ryhmässä pulssi yhtäaikaa) eikä sarjassa (yksittäiset pulssit suuttimille) kuten myöhemmissä järjestelmissä.

Järjestelmä jäi pois käytöstä nykyaikaisempien laitteistojen (Bosch K-jetronic ja L-jetronic) myötä vuoteen 1976 mennessä. Järjestelmän alkuperäinen nimi oli Jetronic, mutta se muutettiin myöhemmin retronyymiksi, D-Jetroniciksi, erottamaan se uudemmista järjestelmistä. Kirjain "D" on saksaa: "Druck" ja tarkoittaa painetta.

Järjestelmää käyttivät mm. Citroën, Saab, Volvo, VW, Mercedes-Benz, Porsche, BMW ja Jaguar.


Tämä artikkeli on tynkä. Voit auttaa AutoWikiä laajentamalla artikkelia.