Wartburg 312

Kohteesta AutoWiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Wartburg 312 Camping

Wartburg 312 -mallia valmistettiin syksystä 1965 syksyyn 1966, vuosimallina 1966. Malli perustui edeltäjäänsä Wartburg 311:een. Kori on sama kuin 311-mallissa, mutta auton tekniikan heikkouksiin on tehty parannuksia.

Wartburg 312:n jousitusjärjestelmä oli täysin uusiutunut vastaamaan parempien tieolosuhteiden sallimia pehmeämpiä matkustusvaatimuksia. Aikaisemmat poikittaiset lehtijousipakat oli vaihdettu kierrejousiin. Jäykkä taka-akseli oli nyt toteutettu erillisjousituksella. Kookkaat 15"-tuuman pyörät vaihtuivat pienempiin 13" pyöriin. Moottorin vesipumppu siirrettiin sylinterikanteen tuulettimen akselille. Jäähdytysjärjestelmä suljettiin, toteutuksen mukana tuomine paisuntasäiliöineen. Pakoputkisto uusittiin - ensimmäinen äänenvaimennin asennettiin moottorin eteen poikittain ja toinen poikittain taka-akseliston eteen, kolmas oli pituussuuntainen tavaratilan alla. Parannetun pakoputkiston ansiosta moottori sai muutaman lisähevosvoiman. Vaihteistoon ja vetoakseleihin tehtiin niinikään muuttuneen jousitusrakenteen vaatimat muutokset. Ohjauksen pallonivelet olivat tästä lähtien kestovoideltuja. Ohjauspyörä oli poikittaisrivaltaan päällystetty kumipehmikkein.

312-mallin alusta oli välivaihe seuraavan vuoden suurempaa mallimuutosta varten. Tällä tavalla VEB Eisenachin tehdas tehdas mukautti tuotantolinjansa kahdessa vaiheessa. Syksyllä 1966 esitellyssä, koriltaan täysin uudistetussa Wartburg 353 -mallissa käytettiin edelleen lähes samaa 312-mallin teräsprofiilirungollista alustaa, jonka perusmuoto periytyi jo 1930-luvun Auto Union-DKW -malleista (ja edelleen IFA-malleista). Ulkoasultaan Wartburg 312 -mallin tunnistaa 311-malliin nähden pienempien pyöriensä ohella vaakarimoitetusta jäähdyttäjän säleiköstä sekä etuvilkkujen ympäröimistä koristeista. Wartburg 312 Kombi, farmarimalli säilyi tuotannossa 1967 asti, jolloin se korvattiin 353 Tourist -farmarimalilla.

Wartburg 312:n jarrut ovat kyllä luotettavat, mutta ovat raskaskäyttöiset. Tavaratilan pohjan pitkittäiset jäykisteet luultavasti eivät kestä yli 100 000 kilometriä, joten niiden kuntoa on syytä tarkkailla.


Tietyo.gif Tätä artikkelia on pyydetty laajennettavaksi.
Tarkempia tietoja saattaa olla sivulla AutoWiki:Huomiota kaipaavat sivut.