Recaro

Kohteesta AutoWiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Recaro on saksalainen autonistuimien valmistaja, joka on tunnettu laadukkaista erikoisistuimistaan. Tavallisten istuinten lisäksi Recaro valmistaa istuimia myös kilpakäyttöön. Recaron valmistamia istuimia on käytetty autoissa myös vakiovarusteena, etenkin sporttimalleissa, mutta istuimia myydään myös tarvikkeena ja niitä voidaan asentaa mihin autoon tahansa. Suomessa Recaroita maahantuo Bayermann Ay. Kilpapenkit ovat FIAn hyväksymiä ja kalleimmat mallit muotoillaan yksilöllisesti kuljettajakohtaisesti.

Recaro-istuin Gemballa GTR 600 Evo:ssa

Nykyiset istuinmallit[muokkaa]

Tavalliset istuimet[muokkaa]

 • Specialist M - muotoiltu istuimen selkänoja, selkänojan kippi, muotoillut sivuttaistuet, manuaalinen selkänojan säätö, pitkä istuinosa matalilla sivuttaistuilla, istuinosan pidennys, ristiselän tuki.
 • Specialist L - muotoiltu istuimen selkänoja, selkänojan kippi, muotoillut sivuttaistuet, manuaalinen selkänojan säätö, pitkä istuinosa korkeilla sivuttaistuilla, istuinosan pidennys, ristiselän tuki.
 • Style / Style XL - hyvä hartia-alueen tuenta, sähköinen selkänojan ja korkeuden säätö, säädettävä sivuttaistuki, selkänojan kippi, jousitettu istuinosa, istuinosan pidennys, Recaro Vent -ilmastointi, Recaro Airmatic -ristiselän tuki.
 • Ergomed E/E SAB - manuaalinen selkänojan säätö, korkeussäätö, istuinosan pidennysmahdollisuus, Recaro Vent -ilmastointi/lämmitys
 • Ergomed ES/ES SAB - sähkösäätöinen (selkänoja, istuinosan etu- ja takaosa, istuinosan pidennys, istuinosan leveys), saatavana myös sivuturvatyynyllä, Recaro Vent -penkin ilmastointi/lämmitys.

Kuppi-istuimet[muokkaa]

 • Apex - vyön läpiviennit 4-, 5- ja 6-pistevöille, hyvin muotoillut sivut, joissa erinomainen tuki nopeissa kurveissa.
 • Furious - istuimen runko lasikuidulla vahvistettua muovia, vyön läpiviennit 4-, 5- ja 6-pistevöille, optimaalinen sivuttaistuki hartijoille, integroitu pääntuki.
 • Profi SPG - kitkaa lisäävää kangasta hartia ja istumaosassa, vyön läpiviennit 4-, 5-ja 6-pistevöille, hyvin muotoillut sivut, joissa erinomainen tuki nopeissa kurveissa. Saatavilla myös 35 mm leveämpi XL-versio.
 • Profi SPA - muuten samanlainen kuin Profi SPG, mutta korkeampi sivutuki istumaosassa.
 • Pole Position - integroitu pääntuki, optimaalinen sivuttaistuki hartijoille, istuimen runko lasikuidulla vahvistettua muovia, hyvin muotoillut selkäpehmusteet ja tyynyt, pehmustetyynyt selkärangan tukemiseen, asennussarja teräksestä tai alumiinista.
 • Pro Racer SPG - HANS - optimoitu istuingeometria, iskua vaimentava pehmuste, erityiset vyön läpiviennit HANS-järjestelmälle, sivuille jatkettu niskatuki suojaa päätä onnettomuuksissa ja kovissa kaarteissa, kitkaa lisäävää kangasta hartia ja istumaosassa, hyvä ergonominen ristiseläntuki, vyön läpiviennit 4-, 5- ja 6-pistevöille

Lasten turvaistuimet[muokkaa]

Penkkien lisäksi Recaro valmistaa myös lasten turvaistuimia, jotka ovat nekin hyvin edistyneitä. mm. Recaro Young Profi Plus -istuinta pystytään suurentamaan tai pienentämään lapsen kasvun mukaan ja saatavilla on myös Recaro Isofix -kiinnitysjalusta, jolla istuin saadaan tukevasti kiinni.

Lisäksi malliston kuuluu Recaro Young Sport -turvaistuin, joka muistuttaa kuppi-istuinta, siinä on säädettävä pääntuki ja voimakkaat sivuttaistuet sekä 5-pisteturvavyöt.

Aiheesta muualla[muokkaa]