Perodua

Kohteesta AutoWiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Perodua
Logo
Yrityksen perustusmaa ja paikka Flag of Malaysia.svg.png Malesia, {{{perustuspaikka}}}
Tuotannon aloitus 1994
Autokonserni
Vuotuinen valmistusmäärä
Sijainti Suomen rekisteröintitilastossa
Suomen maahantuoja
Suosituin malli


Perodua on malesialainen, maan toiseksi suurin autonvalmistaja. Nimi Perodua tulee sanoista Perusahaan Otomobil Kedua Sdn Bhd. Perodua on toinen malesialainen autonvalmistaja Protonin rinnalla. Perodua kuitenkin valmistaa Protoniin verrattuna kokoluokkaa pienempiä autoja, eivätkä yritykset näin ollen ole varsinaisia kilpailijoita. Esimerkiksi Iso-Britanniassa merkkejä myydään samoilla jälleenmyyjillä. Peroduan malleilla on paljon yhteistä Daihatsun kanssa, joka myös omistaa osan yhtiöstä. Perodualla ei ole varsinaisesti omaa suunnittelua, joten jotkut pitävät Peroduaa enemmänkin vain autojen kokoajana.

Historia[muokkaa]

  • Perodua on perustettu vuonna 1993. Toiminta alkoi vuoden 1994 alussa ja merkin ensimmäinen auto (Kancil), esiteltiin saman vuoden syyskuussa.
  • Vuonna 1997 merkkiä alettiin viemään Iso-Britanniaan, jossa Kancil esiteltiin nimellä Nippa.
  • Vuonna 1998 Perodua esitteli suunnittelukilpailun tuloksena valitun uuden logonsa.

Vuoden 2004 loppuun mennessä yhtiö on valmistanut yhteensä n. 803.000 autoa sekä koti- että ulkomaiden markkoinoille. Peroduaa myydään tätä nykyä 13 eri maassa.

Automallit[muokkaa]

Katso myös[muokkaa]

Linkkejä[muokkaa]

Lähde[muokkaa]

  • Artikkeli käyttää sisältöä englanninkielisen Wikipedian Perodua-artikkelista. Wikipediasta voi ottaa tekstiä tietyin ehdoin, koska Wikipedia on GFDL-lisenssillä.