Mosler

Kohteesta AutoWiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mosler
Yrityksen perustusmaa ja paikka Flag of the United States.svg.png Yhdysvallat, {{{perustuspaikka}}}
Tuotannon aloitus 1985
Autokonserni
Vuotuinen valmistusmäärä 5 kpl (2003)
Sijainti Suomen rekisteröintitilastossa
Suomen maahantuoja
Suosituin malli


Mosler on yhdysvaltalaisen Mosler Automotiven valmistama automerkki. Yritys valmistaa erittäin suorituskykyisiä urheiluautoja. Nykyisin Floridassa sijaitsevan yrityksen toiminta alkoi vuonna 1985.

Vuonna 1985 yritys toimi aluksi Consulier Industries -nimellä. Ensimmäinen esitelty auto oli keskimoottorinen urheiluauto Consulier GTP. Autolla kilpailtiin useita vuosia kunnes se lopulta kiellettiin vuonna 1991. Autoja valmistettiin yhteensä 100 kappaletta.

1990-luvun alussa Mosler keskittyi ympäristöystävällisten autojen kehittämiseen ja valmisti mm. sähköautoja ja komposiittikorisia pakettiautoja.

Vuonna 1993 perustettiin Mosler Automotive, jonka tarkoituksena oli keskittyä urheiluautojen valmistamiseen. Pian esiteltiin Consulier Intruder. Auto menestyi hyvin, kunnes sekin kiellettin vuonna 1994. Vuonna 1997 esiteltiin taas uusi auto. Intruder nimettiin uudelleen Raptoriksi ja menestys kilparadoilla oli hyvä.

Vuonna 2001 esiteltiin kokonaan uusi auto, Mosler MT900. Siitä esiteltiin myös MT900R-versio, joka oli tarkoitettu kilpailukäyttöön. Seuraavina vuosina autosta esiteltiin uusia kehitysversiota ja vuonna 2005 esiteltiin MT900S-malli.

Mallit[muokkaa]

Linkit[muokkaa]

Lähde[muokkaa]

  • Artikkeli käyttää sisältöä englanninkielisen Wikipedian Mosler-artikkelista. Wikipediasta voi ottaa tekstiä tietyin ehdoin, koska Wikipedia on GFDL-lisenssillä.
Nahtavyys.gif Tätä artikkelia on pyydetty kuvitettavaksi.
Syy: {{{1}}}. Tarkempia tietoja saattaa olla sivulla AutoWiki:Artikkelitoiveet.