Mittariston polttimoiden vaihto Carina II xT17x

Kohteesta AutoWiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Työkalut ja tarvikkeet[muokkaa]

  • Ristipää ruuvimeisseli
  • Uudet polttimot (12V 3W 10 mm lasikanta, itse mittareiden polttimoita on 3 kpl)

Työn suoritus[muokkaa]

  1. Irrota mittariston kehyksen kaksi kiinnitysruuvia ja vedä kehys pois, ruuvien lisäksi kehys on kiinni klipseillä, jotka irtoavat itestään kun vedetään tarpeeksi kovaa. Älä vedä kuitenkaan liian kovaa, koska klipsit voivat vaurioitua. Voit avittaa vääntämällä pienellä tasapäämeisselillä kehyksen reunojen ja kojelaudan välistä. Meisselin ympärille kannattaa kääräistä vaikka kangasta, jotta muovi ei naarmuunnu.
  2. Vedä mittaristoa ulos senverran, että saat irroitettua mittariston liittimet ja irroita ne. Nopeus/kierroslukumittarin vaijeri irtoaa automaattisesti kun mittaristoa vedetään ulos, joten siihen ei tarvitse kiinnittää huomiota.
  3. Ota mittaristo pois.
  4. Irroita mittariston polttimot, nopeusmittarin ja kierrosmittarin valoissa on siniset kannat, muissa mustat. Jos mittarivalot halutaan eriväriseksi, vaihdetaan vain nämä sinikantaiset koska muuten merkkivalojen värit vaihtuvat.
  5. Laita mittaristo takaisin paikalleen ja laita johdot paikalleen.
  6. Ruuvaa mittariston kehys takaisin paikalleen.

Vaihtoehtoiset osat[muokkaa]

  • Perinteisten hehkulankapolttimoiden tilalla voidaan käyttää erivärisiä LED polttimoita, jos halutaan vaihtaa mittarivalojen väriä. Näitä on samalla kannalla saatavana ainakin Motonetista.
Huutomerkki.png Teet huollon / korjauksen omalla vastuullasi! AutoWiki-sivuston ylläpito tai kirjoittajat eivät vastaa ohjeiden paikkaansapitävyydestä tai vahingoista, joita ohjeiden noudattaminen mahdollisesti saattaa aiheuttaa! Huutomerkki.png