Magneti Marelli S.p.A.

Kohteesta AutoWiki
(Ohjattu sivulta Magneti Marelli)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Magneti Marelli S.p.A.
Magneti Marelli -logo.jpg
Yrityksen perustusmaa ja paikka Flag of Italy.svg.png Italia, {{{perustuspaikka}}}
Tuotannon aloitus 1919
Autokonserni Fiat Chrysler Automobiles N.V.
Vuotuinen valmistusmäärä
Sijainti Suomen rekisteröintitilastossa
Suomen maahantuoja
Suosituin malli


Magneti Marelli S.p.A. on Italialainen yritys, joka kehittelee ja valmistaa autoteollisuuden korkealuokkaisia komponentteja, moduuleita ja systeemejä. Se kuuluu Fiat-konserniin, sillä on 32.000 työntekijää ja 5,4 miljardin euron liikevaihto (2008).

Päämaja on Corbettassa, Italiassa. Yhtiöllä on 77 tehdasta, 11 tutkimuslaitosta ja 26 kokoamiskeskusta Italiassa, Ranskassa, Saksassa, Espanjassa, Puolassa, Tsekeissä, Venäjällä, Turkissa, Yhdysvalloissa, Meksikossa, Brasiliassa, Argentiinassa, Kiinassa, Malesiassa ja Etelä-Afrikassa.

Magneti Marelli perustettiin vuonna 1919 Fiatin ja Ercole Marellin yhteisyrityksenä, ja se sai nimen F.I.M.M. - Fabbrica Italiana Magneti Marelli; ensimmäinen tehdas perustettiin Italiaan, Sesto San Giovanniin, joka on lähellä Milanoa. Yhtiö aloitti magneetto ja sähköosien valmistajana.

Magneti Marelli on nykyään mukana tekemässä ajoneuvojen älykkäitä aktiivisia ja passiivisia turvallisuusvarusteita, kuin myös voimansiirron osa-alueita.

Yhtiön tuotantoon kuuluu autoteollisuuden valot, voimansiirron ohjausyksiköitä, elektronisia mittaristoja, telemaattisia systeemejä ja tietokoneita, jousituksen komponentteja, pakoputkistoja ja autourheilu, jossa Magneti Marelli kehittää erityisiä elektronisia komponentteja Formula 1:iin, GP-Moottoripyöriin ja rallin maailmanmestaruussarjaan.

Yhtiöön kuuluu myös Carello, AL-Automotive Lighting, Siem SpA, Cofap, Jaeger, Solex, Veglia Borletti, Vitaloni ja Weber.

Magneti Marelli työskenteli Ford Motor Companyn ja Microsoft Auton kanssa tehdäkseen kojelauta-tietokoneen Fordin kuorma-autodivisioonalle, joka esiteltiin vuona 2008. Siinä on 6,5 tuuman kosketusnäyttö, Bluetooth, USB-liitäntä, GPS-navigointi, ääniohjaus, kuin myös yleisiä toimisto-ohjelmia kuten esim. tekstin kirjoitus, yhteystiedot ja kalenteri.

Linkit[muokkaa]

MagnetiMarelli.com

Lähde[muokkaa]

  • Artikkeli käyttää sisältöä englanninkielisen Wikipedian Magneti_Marelli-artikkelista. Wikipediasta voi ottaa tekstiä tietyin ehdoin, koska Wikipedia on GFDL-lisenssillä.