Lloyd Cars Ltd

Kohteesta AutoWiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Lloyd
Lloyd-logo-2.jpg
Yrityksen perustusmaa ja paikka Flag of the United Kingdom.svg.png Iso-Britannia, {{{perustuspaikka}}}
Tuotannon aloitus 1936
Autokonserni
Vuotuinen valmistusmäärä
Sijainti Suomen rekisteröintitilastossa
Suomen maahantuoja (ei tuotu Suomeen)
Suosituin malli


Lloyd Cars Ltd on englantilainen autojen valmistaja, joka valmisti pieniä autoja vuosina 1936-1951. Tuotantoa ei kuitenkaan ollut 1939-46 sodan takia. Tehtaan perusti Roland Lloyd. Tehdas sijaitsi Englannin Grimsbyssä (Lincolnshire).

Lloyd 350-mallia valmistettiin vuosina 1936–1939. Lloyd 650-mallia valmistettiin vuosina 1946–1950 noin 600 yksilöä. Molemmissa malleissa on pieni kaksitahtinen moottori. Niiden korit ovat niin pieniä, että ne voidaan luokitella kääpiöautoiksi. Lloyd 650 oli kangaskattoinen kaksiovinen avoauto, jossa oli tilaa kahdelle edessä ja pieni takaistuin tilapäiskäyttöön eli sisään mahtui 2+2 ihmistä. Kaksisylinterisen kaksitahtisen moottorin iskutilavuus on vain 654 cm³. Etuvetoisessa autossa on neljä vaihdetta, jotka kaikki on synkronoitu. Täysin synkronoitu vaihteisto oli varsin edistyksellistä valmistusaikanaan.

Vienti[muokkaa]

Englantilaisia Lloyd-autoja ei tuotu Suomeen, mutta 650-mallia kuitenkin vietiin muutamia yksilöitä Australiaan, Belgiaan, Tanskaan, Intiaan ja Yhdysvaltoihin, huolimatta vähäisestä 600 auton tuotannosta. Kotimarkkinoiden sodanjälkeisestä isosta kysynnästä huolimatta Englannin hallitus painosti maansa autotehtaita viemään autoja (valuuttatulojen saamiseksi), jolloin myös pieni Lloyd Cars Ltd-tehdas vei autoja ulkomaille.

Muuta[muokkaa]

Myös Saksassa valmistettiin paljon tunnetumpaa Lloyd-merkkistä autoa, joka oli osa Borgwardin autokonsernia. Näillä samanmerkkisillä Lloyd-autotehtailla ei ole mitään yhteyttä toisiinsa.

Lähteet[muokkaa]

  • Artikkeli käyttää sisältöä englanninkielisen Wikipedian Lloyd_Cars_Ltd-artikkelista. Wikipediasta voi ottaa tekstiä tietyin ehdoin, koska Wikipedia on GFDL-lisenssillä.