Lincoln MKS

Kohteesta AutoWiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Lincoln MKS
Lincoln MKS
Valmistaja ja valmistusmaa Lincoln,
Flag of the United States.svg.png Yhdysvallat
Valmistusaika 2008
Luokka Suuri auto
Kori 4-ovinen sedan
Suunnittelija
Pohjalevy
Moottori V6
Iskutilavuus 3498–3698 cm3
Teho
Voimanvälitys etuveto, neliveto
Kiihtyvyys
Huippunopeus
Kulutus
CO2-päästöt g/km
Hintaluokka
Edeltäjä Lincoln Town Car
Lincoln Continental
Seuraaja
Saman luokan autoja Ford Five Hundred


Lincoln MKS on Lincolnin täysikokoinen luksusluokan henkilöauto, joka tulee näillä näkymin markkinoille vuonna 2008. Auto esiteltiin konseptiautona Pohjois-Amerikan kansainvälisessä autonäyttelyssä vuonna 2006. Auton valmistus on viimeisimmän tiedon mukaan tarkoitus aloittaa helmikuussa 2008 ja tuotantomalli esitellään näin ollen mallivuodelle 2009.

Yleistä[muokkaa]

MKS jatkaa Lincolnin uutta autojen nimeämiskäytäntöä, joka alkoi Lincoln LS:stä ja jatkui Lincoln MKX:n ja Lincoln MKZ:n mukana. Uusi nimeämiskäytäntö on osa Lincolnin strategiaa antaa kaikille autoille numeeriset nimet, kuten monet muut luksusautovalmistajat jo tekevät (mm. Jaguar).

MKS tulee korvaamaan Lincoln Town Carin, sekä tietysti jo lopetetun Lincoln Continental -sarjan, ollen siten Lincolnin malliston lippulaiva. Koodinimeltään auto on D385, ja se perustuu Fordin D3-alustaan, joka saatiin Volvolta Fordin ostaessa Volvon vuonna 1999. Samaa alustaa käyttävät Volvo S80, Ford Five Hundred, Ford Freestyle ja Mercury Montego.

Moottori[muokkaa]

Konseptiautossa moottorina oli Fordin/Yamahan V8, jota tähän mennessä käyttää ainoastaan Volvo XC90 ja Volvo S80. Vaihteistona on kuusivaihteinen manuaali.

Tuotantomallin moottorina tulee olemaan 3,5- tai 3,7-litrainen tuplaturbolla varustettu V6-moottori. Aikaisemmin malliin uumoiltiin myös 4,4-litraista, 315 hevosvoimaista V8-moottoria.

Varusteet[muokkaa]

Jälleenmyyjille syksyllä 2006 ilmoitettujen tietojen mukaan auton varustelistalta löytyy mm. panoraamalasinen VistaRoof-katto, kaarreajotoiminnolla varustetut LED-ajovalot, 20-tuumaiset renkaat, Bluetooth, DVD-audio ja uusi Lincoln Mobile Media System 8-tuumaisella LCD-näytöllä.

Tietyo.gif Tätä artikkelia tai artikkelin osaa on pyydetty parannettavaksi.
Syy: päivitys. Ks. tarkempia tietoja: AutoWiki:Huomiota kaipaavat sivut.