Lancian konseptimallit

Kohteesta AutoWiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Lancia Delta ECV1 (1985)[muokkaa]

ECV1 oli prototyyppi S-ryhmän ralliautoksi.

Lancia Delta HPE (2006)[muokkaa]

Delta HPE on Pariisin autonäyttelyssä lokakuussa 2006 esitelty 5-ovinen hatchback. Konseptimalli pyrkii olemaan samalla sekä urheilullinen että käytännöllinen. 4,5 metrin pituudeltaan malli sijoittuu kooltaan keskiluokkaan. 2,7 metrin akselivälillä on aikaansaatu kohtuullisen suuret sisätilat. Lyhenne HPE tulee sanoista High Performance Estate.

Lancia Granturismo Stilnovo (2003)[muokkaa]

Granturismo Stilnovo esiteltiin Barcelonan autonäyttelyssä vuonna 2003.Kyseessä on alempaan keskiluokkaan sijoittuva 3-ovinen malli. Malli on kehitetty yhteistyössä Lancia Style Centren, Studio Carcenaron ja Carrozzeria Maggioran kanssa. Suunnittelusta on vastannut Lancian pääsuunnittelija Flavio Manzoni. Keulaa hallitsee perinteisen mallinen, Lancialle tyypillinen, krominen jäähdyttäjänsäleikkö.

Lancia Fulvia (2003)[muokkaa]

Fulvia on Frankfurtin autonäyttelyssä vuonna 2003 esitelty urheilullinen 2-ovinen coupé. Samannimistä autoa valmistettiin jo 1960-luvulla. Nimeä ja korityyppiä lukuunottamatta konseptimallilla ei ole juurikaan tekemistä aikaisemman mallin kanssa. Konepellin alla on 1,8-litrainen 140 hevosvoimainen rivinelonen. Suhteellisen pienitehoisesta moottorista huolimatta kevytkorisen auton pitäisi olla kohtuullisen suorituskykyinen. Jos autosta myöhemmin esitellään tuotantomalli, tullee tuotantomäärä olemaan kuitenkin rajattu noin 1.000 kappaleeseen.