Infiniti

Kohteesta AutoWiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Infiniti
Infiniti-logo
Yrityksen perustusmaa ja paikka Flag of Japan.svg.png Japani, {{{perustuspaikka}}}
Tuotannon aloitus 1989
Autokonserni Nissan Motor Company
Vuotuinen valmistusmäärä n. 135.000 (2003)
Sijainti Suomen rekisteröintitilastossa
Suomen maahantuoja
Suosituin malli


Infiniti on Nissan Motor Companyn omistama automerkki, jota käytetään tällä hetkellä mm. Pohjois-Amerikassa, Meksikossa, Lähi-Idässä, Etelä-Koreassa ja Taiwanissa. Merkin historia alkaa vuoden 1987 heinäkuulta. Ensimmäiset mallit (M30 ja Q45) esiteltiin marraskuussa 1988 ja niiden valmistus aloitettiin syksyllä 1989. Infiniti-mallit valmistetaan pääosin Japanissa, mutta vuosina 2004 – 2010 QX56 valmistettiin Yhdysvalloissa.

Vuonna 2006 merkki ilmestyi ensin Venäjän markkinoille ja vuonna 2007 myös Kiinaan ja Ukrainaan. Nissan on ilmoittanut aloittavansa Infiniti-mallien markkinoinnin vuonna 2008 myös Euroopassa ja merkkiä odotellaan myös Suomeen.

Yhteistyö Formula 1:ssä[muokkaa]

Vuodet 2011–2015 Infiniti teki yhteistyötä Red Bull Racingin kanssa. Yhtiön odotettiin uudestaanbrändäävän tallin käytössä olleet Renaultin moottorit. Yhteistyö ei kuitenkaan johtanut tähän. Infinitillä on mahdollisuus kuitenkin olla Red Bullin tulevien kausien moottoritoimittaja. Red Bullin nelinkertainen maailmanmestari Sebastian Vettel on Infinitin ensimmäinen maailmanlaajuinen edustaja.

Malleja[muokkaa]

Linkkejä[muokkaa]

Lähde[muokkaa]

  • Artikkeli käyttää sisältöä englanninkielisen Wikipedian Infiniti-artikkelista. Wikipediasta voi ottaa tekstiä tietyin ehdoin, koska Wikipedia on GFDL-lisenssillä.
Nahtavyys.gif Tätä artikkelia on pyydetty kuvitettavaksi.
Syy: {{{1}}}. Tarkempia tietoja saattaa olla sivulla AutoWiki:Artikkelitoiveet.