Generation EQ

Kohteesta AutoWiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Generation EQ
Generation EQ, etu.jpg
Valmistaja ja valmistusmaa Daimler AG,
Flag of Germany.svg.png Saksa
Valmistusaika 2016
Luokka Konseptiauto
Kori
Suunnittelija
Pohjalevy
Moottori
Iskutilavuus
Teho
Voimanvälitys
Kiihtyvyys
Huippunopeus
Kulutus
CO2-päästöt g/km
Hintaluokka
Edeltäjä
Seuraaja
Saman luokan autoja


Generation EQ -konseptiauto sai ensiesittelynsä Pariisin autonäyttelyssä. Ensimmäinen sarjavalmisteinen, katumaasturiluokkaan sijoittuva EQ, on tarkoitus tuoda markkinoille ennen 2010-luvun loppua.

Yleistä[muokkaa]

Generation EQ:n kojetaulua hallitsee laaja (53 x 11 cm) TFT-näyttö, jonka kautta kuljettaja saa perustiedot auton ja moottorin toiminnoista sekä mm. navigaatiojärjestelmän karttakuvan. Näyttövalikon ohjaus tapahtuu ohjauspyörän puolissa olevien hipaisu- ja painokytkinten avulla. Sähkösäätöisten istuimien säätimet ovat ainoat autosta löytyvät mekaaniset katkaisimet. Kaikki muut toiminnot on joko automatisoitu tai koottu ohjauspyörän ja keskikonsolin pyyhkäisytoimintojen taakse. Keskikonsolista ohjataan mm. ilmastoinnin ja audion asetuksia. Taustapeilit on korvattu kameroilla, joiden näyttö on ovessa. Ovien ja ikkunoiden avaus tapahtuu myös kosketuksella.

Autossa on erillisistuimet neljälle, joista jokaiseen on integroitu äänentoistojärjestelmän kaiuttimet. Etuistuimien selkänojissa on takaistuimien TFT-näytöt.

Auton keulalla on LED-ajovalot. Sinisillä LED-nauhoilla korostetun Black Panel -maskin keskellä on valkoseksi valaistu "Mersu-tähti". Myös takavalopaneli on musta ja sen keskellä on valkoinen Mercedes-Benz -logo. Panelia kiertävä sininen LED-nauha muuttuu likkeelle lähdettäessä punaiseksi takavaloksi.[1]

Tekniikka[muokkaa]

Generation EQ on varustettu kahdella sähkömoottorilla, yksi etu- ja yksi takapyörille. Niiden yhteisteho on 300 kW ja vääntö 700 Nm. Auton kiihtyvyys 0-100 km/h vie viisi sekuntia. Akkujen kapasiteetti on 70 kWh, optimioloissa se antaa Generation EQ:lle 500 kilometrin toimintasäteen.

Akkujen lataamiseen Generation EQ tarjoaa useita vaihtoehtoja, wallbox-laturista pikalataukseen ja langattomaan induktiolataukseen. EQ-brändin alle kootut sähkön varastointijärjestelmät mahdollistavat energiamarkkinoista vapaan lataamisen, mikäli auton omistajalla on käytössään sähkön tuottamista varten aurinkopanelijärjestelmä. Tällöin auton käyttö on energiatalouden osalta lähes päästötöntä ja ulkoisista verkoista riippumatonta.[1]

Lähteet[muokkaa]