FSO Wars

Kohteesta AutoWiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
FSO Wars
Mahdollinen kuva
Valmistaja ja valmistusmaa FSO,
Flag of Poland.svg.png Puola
Valmistusaika 1986
Luokka alempi keskiluokka
Kori 5-ovinen hatchback
Suunnittelija
Pohjalevy
Moottori R3, R4
Iskutilavuus n. 1000–1600 cm3
Teho 44 kW
Voimanvälitys etuveto
Kiihtyvyys
Huippunopeus 150 km/h
Kulutus
CO2-päästöt g/km
Hintaluokka
Edeltäjä FSO 125P
Seuraaja
Saman luokan autoja Lada Samara
Skoda Favorit
Yugo Florida


FSO Wars oli puolalaisen FSO-tehtaan konseptiauto, joka suunniteltiin korvaamaan ikääntynyt FSO 125P. Ensimmäiset kaksi prototyyppiä esiteltiin vuonna 1986, ja niissä oli täysin uudet 45 kilowattiset 1.3 litraiset moottorit. Moottorit eivät olleet mitään italialais-kehitelmiä, vaan ihan oikeat puolalaiset moottorit. Etuveto kuului luonnollisesti pakettiin. Seuraavana vuonna esiteltiin 1.1-litraisella moottorilla varustettu säästömalli. Auto ei koskaan tullut tuotantoon, mutta jos se olisi tullut tuotantoon 1980-luvun lopussa, se olisi ollut erittäin kiinnostava auto. Warsin tekniset ominaisuudet eivät olleet aikaansa juurikaan jäljessä, ja SEV-autoilla oli luonnostaan hintaetu takanaan. Wars oli hieman Lada Samaraa ja Skoda Favoritia pienempi. Samara ja Favorit olisivat kieltämättä lähimmät kilpailijat.

Suunnittelun pohjana on ollut Fiat Ritmo, mutta kori on suunniteltu Puolassa. 1,3-litran moottorin teho on 44 kW (60 hv). Puolassa suunniteltu 1,6-litran dieselmoottori ja Daihatsun 1,0-litran bensiinimoottori olivat myös suunnitelmissa. [1]

Lähteet[muokkaa]

  • Artikkeli käyttää sisältöä Wikipedian FSO_Wars-artikkelista. Wikipediasta voi ottaa tekstiä tietyin ehdoin, koska Wikipedia on GFDL-lisenssillä.
  1. Tekniikan Maailma 16/1986, s. 139