Charles Rolls

Kohteesta AutoWiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Charles Rolls.jpg
C.S.Rolls Panhard & Levassorillaan vuonna 1900, kyyditsemässä Yorkin herttuaa, tulevaa kuningas Yrjö V:ttä.

Charles Stewart Rolls (27.8.1877, Lontoo – 12.7.1910, Bournemouth) oli walesilaissyntyinen, autoiluun ja autojen kehitykseen suuresti vaikuttanut henkilö ja ilmailun pioneeri.[1]

Historiaa[muokkaa]

Charles Rolls syntyi yläluokkaiseen aatelisperheeseen. Hän kävi opintoja Eton Collegessa ja sen jälkeen Cambridgen Trinity Collegessa, josta valmistui insinööriksi vuonna 1898. Jo Etonissa hänen mielenkiintonsa suuntautui tekniselle puolelle ja Cambridgessa hän opiskeli mekaniikka ja soveltavia tieteitä.

Vuonna 1896, ollessaan 18 vuoden iässä, Rolls matkusti Pariisiin, jossa osti itselleen Peugeot-auton. Jo seuraavana vuonna hän hankki sen tilalle voimakkaamman ja nopeamman Panhard & Levassorin. Monien nuorien autoentusiastien tavoin myös Rollsia kiehtoi vauhti ja hän osallistui moniin vuosisadan vaihteen kilpailuihin mantereella.[2] Vuonna 1903 hän rikkoi Mors 30CV -autolla siihen astisen maanopeusennätyksen. Nopeudeksi mitattiin 83 mph (133,5 km/h), mutta koska mittauslaitteisto ei täyttänyt virallisia vaatimuksia ja hyväksyntää, ennätys jäi epäviralliseksi.[3]

Charles Rolls perusti ystävänsä Claude Johnsonin kanssa vuonna 1903 yhtiön nimeltä: C. S. Rolls & Co, joka toi maahan ranskalaisia Peugeot- ja belgialaisia Minerva-autoja. Yhtiö oli eräs ensimmäisistä autoja myyvistä edustustoista Britanniassa. Auton hankkiminen oli mahdollista ainoastaan yhteiskunnan ylimpien luokkien edustajille ja aikakauden yleinen käytäntö oli, että asiakas solmi kaupat suoraan valmistajan kanssa.

Rolls-Royce[muokkaa]

C.S.Rolls Mors Z -ennätysautollaan vuonna 1903.

Vuosiluku 1904 on autohistorian kannalta merkityksellinen. Kyseisen vuoden toukokuun neljäntenä päivänä Henry Edmunds, Rollsin ystävä ja Royce Ltd -yhtiön johtaja, järjesti herrojen Charles Rolls ja Henry Royce välisen tapaamisen. Rolls tuli vakuuttuneeksi Roycen kyvyistä suunnitella ja valmistaa laadukkaita autoja, tämän esiteltyä 2-sylinterisen Royce 10 -autonsa. Charles Rolls lupasi Henry Roycelle tarvittavan rahoituksen ja ottaa myyntiin kaikki valmistuneet autot Rolls-Royce -nimisinä.

Joulukuussa 1904 pidetyssä Pariisin autonäyttelyssä esiteltiin Rolls-Royce 10 hp, ensimmäinen molempien herrojen nimeä kantanut auto. Vuonna 1906 autojen valmistusta varten perustettiin yhtiö Rolls-Royce Limited ja sen johtoon nimettiin Claude Johnson.

Rolls painotti myynnissä ja markkinoinnissa erityisesti yhtiön auton värinättömyyttä ja meluttomuutta. Vuoden 1906 lopulla hän lähti markkinointikiertueelle Yhdysvaltoihin ja tällä matkallaan hän tutustui Wrightin veljeksiin ja heidän kehittämäänsä moottorikäyttöiseen lentokoneeseen. Rollsin mielenkiinto alkoi enenevässä määrin suuntautua autoilusta ilmailun puolelle ja vuonna 1909 hän luopui yhtiön operatiivisessa johdossa toimimisesta.[4]

Ilmailu[muokkaa]

Charles Rollsin turmakoneen jäänteet

Rolls oli rutinoitunut kuumailmapallolentäjä ja hän suoritti elinaikanaan yli 170 lentoa. Vuonna 1901 hän oli mukana perustamassa Aero Club of Great Britain -järjestöä, josta vuonna 1910 muodostui Britannian siviili-ilmailun kattojärjestö Royal Aero Club (RAeC). Vuonna 1903 Rolls voitti Gordon Bennett Cupissa kultamitalin pisimmästä yhtäjaksoisesta lentoajasta.

Kun Wrightin veljekset vuonna 1908 toivat lentokoneensa Eurooppaan, Ranskan Le Mansiin, Rollsista tuli järjestyksessä historian toinen englantilainen, joka on noussut maan pinnan yläpuolelle moottoroidun ilma-aluksen kyydissä. Hän osti yhden Wrightin kuudesta valmiista lentokoneesta ja lokakuun 1909–heinäkuun 1910 välisenä aikana hän ehti suorittaa yli 200 lentokertaa. Maaliskuussa 1910 hänestä tuli järjestyksessä historian toinen henkilö, jolle RAeC kirjoitti lentolupakirjan. Kesäkuussa 1910 hän lensi Englannin kanaalin yli keskeytymättömän edestakaisen lennon, ensimmäisenä henkilönä ilmailun historiassa.

Charles Rolls kuoli heinäkuun 12. päivänä vuonna 1910 Bournemouthissa, 32 vuoden iässä, kun lentonäytöksen aikana hänen Wrightinsa pyrstö repeytyi irti ja kone syöksyi maahan. Hänestä tuli historian ensimmäinen lentoturmassa menehtynyt englantilainen ja samoin kyseinen haveri jäi historiaan ensimmäisenä Englannissa tapahtuneena lento-onnetomuutena.

Lähteet[muokkaa]

  1. Charles Stewart Rolls – Grace's Guide, Viitattu: 20. helmikuu 2020.
  2. Andrew Frankel: Charles Rolls: True Pioneer – Hagerty Insurance, 25. marraskuu 2019.
  3. How Rolls Met Royce – Rolls-Royce Motor Cars, Viitattu: 22. helmikuu 2020.
  4. Hugh Driver: The Birth of Military Aviation: Britain, 1903-1914. Boydell & Brewer Ltd, 1997. ISBN 9780861932344. Teoksen verkkoversio (viitattu 1. maaliskuu 2020).