Ohjauspyörän irrotus Passat 35i

Kohteesta AutoWiki
Versio hetkellä 7. heinäkuuta 2006 kello 08.00 – tehnyt Proppu (keskustelu | muokkaukset)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Työkalut ja tarvikkeet[muokkaa]

 • 24 mm hylsyavain
 • Räikkä ja jatkovarsi
 • Ruuvitaltta
 • Tussikynä tai jokin muu merkintäväline

Työn suoritus (turvatyynyttömään malliin)[muokkaa]

 1. Irrota miinuskaapeli akusta
 2. Kampea äänimerkinantokatkaisin (ohjauspyörän keskilevy) irti ohjauspyörästä ruuvitaltalla. Katkaisin on kiinni kolmesta kohtaa, joista kaksi kiinnityskohtaa on ylhäällä ja yksi alhaalla keskellä. Katkaisin muodostuu muovi- ja metallilevyistä, joten kannattaa varmistaa, että ruuvitaltta menee kammettaessa riittävän syvälle, että kammetaan nimenomaan alinta levyä. Saatat selvitä irrottamatta johtoja.
 3. Irrota ohjauspyörän kiinnitysmutteri (24 mm) pitämällä samanaikaisesti kiinni ohjauspyörästä. Älä siis päästä ohjauspyörää ääriasentoon äläkä pidä ohjauslukkoa lukittuneena vääntäessäsi.
 4. Irrota mutterin alla oleva aluslevy.
 5. Tee tussikynällä riittävät merkinnät ohjauspyörään ja -tankoon, että saat ohjauspyöran asennettaessa takaisin samaan asentoon.
 6. Vedä ohjauspyörä irti. Jos ohjauspyörä ei irtoa vetämällä, voidaan sitä kevyesti naputella tai käyttää erityistä ulosvetäjää. Ohjauspyörän voimakas hakkaaminen saattaa vahingoittaa ohjauspylvästä.
 7. Takaisin asennettaessa (tai vaikka koko asennuksen ajan) varmista, että suuntavilkkukytkin on keskiasennossaan.
Huutomerkki.png Teet huollon / korjauksen omalla vastuullasi! AutoWiki-sivuston ylläpito tai kirjoittajat eivät vastaa ohjeiden paikkaansapitävyydestä tai vahingoista, joita ohjeiden noudattaminen mahdollisesti saattaa aiheuttaa! Huutomerkki.png