OBD-ohjelmat

Kohteesta AutoWiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Seuraavassa on lueteltu OBD- ja OBD-II-diagnoosikaapelien kanssa käytettäviä ohjelmia. Ohjelmat on tarkoitettu käytettäväksi OBD-diagnoosikaapelin kanssa, rakennusohjeet löytyvät mm. Jeff Noxonin OBD-II-sivulta.

AlfaDiag

Alfadiag on tarkoitettu ennen vuotta 2001 valmistettuihin Alfa Romeoihin, jotka eivät ole täysin EOBD-yhteensopivia. Alfadiag-sivustolta löytyy myös linkki sivulle, jossa kerrotaan tarvittavan kaapelin valmistamisesta.

Alfa Romeo TS Diag

Alfa Romeo TS Diag on AlfaDiagia vastaava ohjelma.

OBDII Automotive Diagnostics

OBDII Automotive Diagnostics on OBD-II-työkalu, joka sopii esim. uudempiin Alfa Romeoihin. Se ei tue CAN (ISO 15765) -liitäntää, joka löytyy joistain aivan uusimmista autoista. CAN-liitännäisille löytyy samalta valmistajalta BR-CAN OBD-II -työkalu.

VCDS

VCDSllä (ent. VAG-COM) voi lukea VAG-konsernin autojen vikakoodit sekä muuttaa moottorinohjauksen ja mukavuuslaitteiden asetuksia. Ilmainen shareware-versio riittää perustoimintoihin, mutta mikäli autosta löytyy useampi vikakoodi, jättää ilmaisversio ensimmäisen vikakoodin jälkeisistä vikakoodeista selkokielisen selityksen pois ja korvaa sen shareware version -tekstillä. Ohjelma on saatavissa Ross-Techin sivustolta, josta myös löytyy kattavat ohjeet.

Ross-Tech jakelija suomessa on Alt-Control Oy Turbotec.com