Mittariston lampun vaihto Passat 35i

Kohteesta AutoWiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Työkalut ja tarvikkeet

 • Ristipää ruuvimeisseli
 • Kärkipihdit
 • Pieni viila
 • Uusi lamppu (12V 1.8W)

Vw b3 mittariston lamppu2.jpg

Työn suoritus

 1. Irrota ohjauspyörä
 2. Irrota mittariston kehyskotelon kaksi kiinnitysruuvia ja vedä kehyskotelo pois.
 3. Irrota mittariston kaksi kiinnitysruuvia ja vedä mittaristoa ulos sen verran, että saat irrotettua liittimet.
 4. Ota mittaristo pois.
 5. Löysää mittariston kummassakin reunassa olevat ruuvit auki, jolloin saat irrotettua läpinäkyvän muovin vapauttamalla lisäksi pidikkeet. Käsittele kaikkia mittariston osia varovasti, jotta ne säilyvät ehjinä.
 6. Lampun saa irti kiertämällä sitä varovasti kärkipihdeillä 90 astetta. Tuntui, että helpointa olisi avatessa kiertää vastapäivään ja kiinnittäessä kiertää myötäpäivään. Tällöin lampussa oleva väkänen ei ole tiellä.
  Vw b3 mittaristo.jpg
 7. Ennen lampun takaisinasennusta kannattaa tarkistaa uudesta lampusta, että foliota vasten osuva metallinen kosketuspinta ei ole liian terävä, jolloin folio saattaa leikkautua. Voi olla viisasta varmuuden vuoksi hieman pyöristää terävimpiä kulmia pienellä viilalla.
 8. Mittariston takaisinasennusta saattaa helpottaa, jos löysää nopeusmittarin vaijerin konehuoneen puolelta nostamalla sen pois tulipellin lähellä olevasta kiinnikkeestään. Kun mittaristo on paikallaan, nopeusmittarin vaijerin voi sitten nostaa takaisin kiinnikkeeseensä, jolloin se asettuu automaattisesti mittaristoon oikealle paikalleen.
Huutomerkki.png Teet huollon / korjauksen omalla vastuullasi! AutoWiki-sivuston ylläpito tai kirjoittajat eivät vastaa ohjeiden paikkaansapitävyydestä tai vahingoista, joita ohjeiden noudattaminen mahdollisesti saattaa aiheuttaa! Huutomerkki.png