Luettelo VAG-varusteista

Kohteesta AutoWiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tälle sivulle on koottu VAG-autojen varusteisiin liittyvää tietoa. Moottori-, vaihteisto- ja varustekoodit löydät VAG-autosi takaluukusta tai huoltokirjasta löytyvästä tarrasta. Osa varusteita on myös erittäin suosittuja jälkiasenteisina.

VW Passat B4 tavaratilan tarra

Varusteet

Tehdasasenteiset soittimet ja Navigaattorit

Tehdasasenteiset soittimet ovat usein erittäin kalliita varusteita uuden auton mukana, mutta silti harva jättää niitä ruksaamatta varustelistasta. Suomessa VAG:n soittimet ovat kuitenkin olleet harvinaisia. Eri vuosina on eri VAG-malleihin saanut monen eri valmistajan soitinta automerkin logolla varustettuna.

Audi

VW

Alpha, Beta, Gamma ja Delta soittimet tulivat tarjolle 80-luvun lopussa ja niistä on monia erilaisia versioita. Alpha oli alunperin pelkkä radio.

Navi plus DX 2, Navi C, D tai G-malleja.

Beta-radion koodin syöttäminen:

  • Paina yhtäaikaa TP ja TA nappuloita, kunnes näytössä vilkkuu "1000".
  • Asemanappuloilla 1-4 voit syöttää oikean koodin, käsittääkseni pitää jokaista neljää nappia erikseen painella tarvittava määrä kertoja kuin on lukemia.
  • Kun koodinumero ovat kohdallaan, painetaan taas nappeja TP ja TA yhtäaikaa, kunnes radio taas toimii.

Ulkoiset linkit


VAG-ilmastoinnit ja Climatronic

Climatronic on VAG-konsernin kalliimpi ilmastointi. Laitteen tunnistaa digitaalisesta lämpötilanäytöstä, jossa näkyy sisä- ja ulkolämpötila.

VW:n eri Climatronic-mallit

Climatronic (1994- ..)

Käytössä ainakin Golf mk3 -malleissa.

Climatronic (1997- ..)

Tämä malli tuli käyttöön Golf 1J -malleissa vuonna 1997. Passat B4 -malleissa on nähty samannäköinen ilmastointi jo 1995.

Climatronic (2004- ..)

Malli tuli käyttöön Touran malleissa 2004.

Audin eri Climatronic-mallit

  • 1997-2000 -mallien koodeja: [1]

Climatronicin vikakoodien lukeminen

Climatronic-aiheiset ulkoiset linkit

Polttoainekäyttöiset lämmittimet

Osassa uudempia VAG-automalleja on ollut tehdasasennettuna Webasto/Eberspächer-merkkinen polttoainekäyttöinen lämmitin, joka on käytettävissä ajon aikana. Lisäämällä lämmittimeen kellokytkimen tai kaukosäätimen, voitiin lämmitin käynnistää aamulla lämmittämään moottori ja sisätilat. Jälkiasennettuna tälläinen lämmitin maksaa edullisimmillaan varusteista riippuen 600-900 euroa + 8 tunnin asennustyö.

Turvatyynyt

Turvatyynyjen korjaamisesta on erillinen ohje: VAG_Airbag-vikojen_korjaaminen.

Varuste- ja moottorikoodit

Moottorikoodit

Moottorikoodi huoltokirjasi ensimmäisellä sivulla tai autosi takakoodin tarrassa kertoo moottorisi moottorikoodin. Samoja moottoreita on asennettu eri VAG-automalleihin. Moottorikoodin mukaan voit ostaa varaosia autosi moottoriin:

Vaihteistokoodit

Maalikoodit

VAG-auton maalikoodin/värikoodin löydät takakontissa olevasta varustetarrasta tai tarrasta huoltokirjan ensimmäiseltä sivulta.

Tarvitset värikoodia, kun haluat ostaa autosi väristä maalia.

Maaleihin liittyvät ulkoiset linkit

Varustekoodit

Audi

  • Alusta (ainakin Audi A4): PR-numerot: 1BA -normi alusta, 1BD ja 1BE sport-alusta (madallettu 20mm) ja 1BB, 1BP ja 1BT -heavy duty-jousitus (1BB ja 1BT 20mm korotettu)

VW

  • 1LY tarkoittaa ABS + 256 mm / 20 mm jäähdytettyjä (etu)levyjarruja

Katso myös: VAG jarrut

Varustekoodit (ulkoiset linkit)