Levikesarjan teko

Kohteesta AutoWiki
Versio hetkellä 12. lokakuuta 2009 kello 17.41 – tehnyt 88.148.156.231 (keskustelu) (Työn Aloittaminen)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Nykyään monet tuunaajat tekevät itse korisarjansa koska silloin siitä saa juuri sellaisen kun itse haluaa ja kustannukset ovat paljon pienemmät. Ehkä yleisin tapa tehdä levikesarja on muotoilla se itse polyuretaanista, jota saa kaupoista pulloissa. Levikesarjan teko on hidasta ja sen takia se täytyy tehdä paikassa jonne ei pääse satamaan vettä, oma halli on yleensä paras vaihtoehto.



Työn Aloittaminen

Kun auto on kuivassa paikassa (esim. autotallissa/hallissa) levitetään esim etupuskurin alle iso pahvilevy joka suojaa lattiaa uretaanilta. Vanhan puskurin voi halutessaan antaa olla paikoillaan ja tehdä uusi puskuri sen päälle. Voit myös vetää muovikalvon alkuperäisen puskurin päälle jos haluat ottaa puskurin irti kun se on valmis.

Aloita levittämällä uretaania purkista rivi kerrallaan ylhäältä alaspäin, muista levittää pullo kerrallaan. On erittäin tärkeää että urtetaania ei levitetä liian paljon kerrallaan koska muuten sisus voi jäädä "märäksi" eli se ei kuivu ja tämä pilaa koko puskurin. Kun olet levittänyt yhden purkin uretaania, anna sen kuivua vähintään 24h ennen seuraavaa purkkia. Näin saadaan varmistettua hyvä ja luja perusta puskurille. Uretaania tarvitaan paljon (jopa 20-30 purkkia) jotta puskurin muotoileminen olisi helppoa ja liikkumavaraa olisi paljon. Kun olet levittänyt kaiken uretaanin ja se on kuivunut, on aika aloittaa puskurin muotoileminen. Työstä ylimääräinen uretaani pois niin, että puskurista tulee mielesi mukainen. Uretaania ei todellakaan jätetä paljoa jälelle, ehkä n. 1 cm paksuudelta joka kohdasta. Kun puskuri on muotoiltu, ota jonkinlaista lasikuitukangasta ja leikkaa tästä n. 10cm * 10cm paloja ja kostuta ne hartsilla kokonaan ja liimaa puskuriin. Tee tällä tavoin koko puskuri, ainakin niiltä osin jotka tulevat näkyville. Anna koko puskurin kuivua kunnolla. Seuraava vaihe on hiominen maalausta varten. Kun työ on hiottu tasaiseksi (HUOM: työtä ei saa hioa liikaa, vain sen verran että pinta on tasainen) eikä siinä ole möykkyjä tai kuoppia voidaan vetää pohjamaali. Pohjamaalin jälkeen vuorossa on varsinainen maali, joka on syytä vetää useampaan kertaan, jos aiot saavuttaa tasaisen ja viimeistellyn pinnan. Sitten puskuri onkin valmis ja voit lähteä näyttämään ihmisille työsi tulosta. Puskuria ei voi tehdä suoraan pahvin päälle, vaan jonkinlainen kiinnekohta on pakollinen työn onnistumisen kannalta.

Sivuhelmat ja takapuskuri tehdään samalla tavalla. Tietenkin sivuhelmoihin menee huomattavasti vähemmän aikaa kuin esimerkiksi etuhelmoihin.


Tietyo.gif Tämä artikkeli vaatii yleistä korjaamista.
Tarkempia tietoja saattaa olla sivulla AutoWiki:Huomiota kaipaavat sivut.