Ero sivun ”Lava-auto” versioiden välillä

Kohteesta AutoWiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
(Katso myös)
(Yleistä)
Rivi 5: Rivi 5:
  
 
[[Image:FSO Pick-up.JPG|thumb|right|Vanha FSO "Polle"]]
 
[[Image:FSO Pick-up.JPG|thumb|right|Vanha FSO "Polle"]]
Yleisin avolava Suomessa on [[Toyota Hilux]]. USA:ssa avolavat ovat todella suosittuja mm. [[Chevrolet Silverado]] ja [[Ford F-sarja|Ford F-150]].
+
Yleisin '''avolava''' Suomessa on ollut [[Toyota Hilux]]. USA:ssa avolavat ovat todella suosittuja mm. [[Chevrolet Silverado]] ja [[Ford F-sarja|Ford F-150]].
  
 
= Avolavojen päätyypit =
 
= Avolavojen päätyypit =

Versio 14. joulukuuta 2018 kello 21.25

Yleistä

Lava-auto on yksi kevyistä (max. 3,5 t) hyötyajoneuvoista. Se on auto, jonka ohjaamo on yleensä 2- tai 4-paikkainen, pienempi kuin tavallisissa henkilöautoissa, ja ohjaamon jälkeen perään saakka autossa on tavarankuljetusta varten iso lava. Lava on suurempia ja pitempiä tavaroita varten oleva "tavaratila", ja lava-autolla voi kuljettaa isompaa tavaraa kuin tavallisilla autoilla. Amerikassa lava-autosta käytetään nimitystä pick-up. Lavan pituusvaatimusten muuttaminen verovapauden säilymiseksi teki näistä käytännössä selvän meillä 90-luvun alussa.

Vanha FSO "Polle"

Yleisin avolava Suomessa on ollut Toyota Hilux. USA:ssa avolavat ovat todella suosittuja mm. Chevrolet Silverado ja Ford F-150.

Avolavojen päätyypit

Chassis cab (lyhythyttinen maasto/paketti)

Chassis cab eli kevyt alusta lavalla on maasto- tai umpipakettiauto, jonka matkustamo on lyhennetty etuistuinten takaa ja jonka alustalle on hytin taakse asennettu lava.

Pickup

Pääartikkeli: Pickup
Pickup on tavaran kuljetukseen tarkoitettu yleensä rungollinen ajoneuvo, jossa ohjaamon takana on erillinen, avonainen kuormatila.

Coupé utility

Pääartikkeli: Coupé utility
Coupé utility on tynkämatkustamoinen, kompaktiavolava.

Tulevia avolavamalleja

Katso myös

Aiheesta muualla


Tietyo.gif Tätä artikkelia on pyydetty laajennettavaksi.
Tarkempia tietoja saattaa olla sivulla AutoWiki:Huomiota kaipaavat sivut.


Tämä artikkeli on tynkä. Voit auttaa AutoWikiä laajentamalla artikkelia.