Autohifi

Kohteesta AutoWiki
Versio hetkellä 30. toukokuuta 2016 kello 20.02 – tehnyt Christian Valley (keskustelu | muokkaukset) (Aiheesta muualla)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tietyo.gif Tätä artikkelia tai artikkelin osaa on pyydetty parannettavaksi.
Syy: Artikkeli on puutteellinen. Ks. tarkempia tietoja: AutoWiki:Huomiota kaipaavat sivut.

Autohifi voidaan jakaa moneen eri alalajiin.

Näyttävät asennukset

Stock tarkoittaa auton vakiosisustaan ulkonäöllisesti sopivaa asennusta, joka on toteutettu siten, ettei sen ulkonäkö eroa normaalista. Highlight puolestaan tarkoittaa räikeämpää asennustyyliä, jossa asennustapa voi erottua vakiomuotoisesta sisustasta paljonkin. Stock ja Highlight-käsitteet ovat poistuneet Fascan sääntökirjasta 2005/2006.

Sound Quality, SQ

SQ:ssä laadukas äänentoisto on tärkeintä. Nykyisin äänenlaadun ystäville on myös kilpailuluokka SO (Sound Only), jossa laitteiston hienoilla asennuksilla ei ole merkitystä, koska niitä ei arvostella. Äänenlaatua ei varsinaisesti mitata laitteistoin, vaan kaksi tuomaria kuuntelee äänenlaadun korvakuulolta ja vertaa aikaisempiin kuuntelukokemuksiinsa. Laitteisto kuunnellaan tuomarille tutulla CD:llä, joka on riittävän korkelaatuinen ja äänitetty soimaan luonnollisesti. Tuttua levyä käytetään, jotta vertailu voidaan tehdä aiempiin kuuntelukokemuksiin.

Lista tuomareiden tai Hifi-laitteiden testaajien kuunteluissa käyttämistä CD-levyistä:

  • Janita: Sävyjä
  • Nightwish: Wishmaster

Kirjoita tähän lisää... Miten äänenlaatua mitataan?

Äänenpainekisat, DB Drag

DB Dragissä, eli äänenpainekisoissa, ideana on tuottaa Autohifi-laitteistolla mahdollisimman voimakas lyhyt "rääkäisy". Suurimman äänenpaine-tuloksen saanut voittaa kisan. Erikoisimmissa pelkästään kisoja varten rakennetuissa autoissa on auton sisällä väliseinä täynnä subwoofer-elementtejä, vahvistimia, kondensaattoreita ja akkuja. Niiden lisäksi usein myös auton ohjaamon etuosassa on bassoelementteihin verrattuna hyvin vaatimaton erillissarja toistamassa ylempiä taajuusalueita.

Tuotemerkkejä

nykyisiä

entisiä

Aiheesta muualla