Albany

Kohteesta AutoWiki
Versio hetkellä 6. heinäkuuta 2019 kello 10.51 – tehnyt Vaux (keskustelu | muokkaukset) (Ak: Uusi sivu: '''Albany''' on vuosina 19711997 valmistettu englantilainen automerkki. Yhtiö valmisti 1900-luvun alun korisia autoja, joissa kuitenkin käytettiin nykyaikaista tekniik...)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Albany on vuosina 19711997 valmistettu englantilainen automerkki. Yhtiö valmisti 1900-luvun alun korisia autoja, joissa kuitenkin käytettiin nykyaikaista tekniikkaa.

Albanyn moottori, vaihteisto, hammastanko-ohjaus, jäähdytin ja jarrut ovat valmistusaikansa tekniikkaa, huolimatta vanhanmallisesta korista. Etujousituksena on vääntövarsijousitus ja takana lehtijouset ja jäykkä taka-akseli. Moottori on Triumph Spitfirestä (USA:n vientimalli), jolloin se soveltuu hyvin vientiin. Englannin lisäksi kysyntää oli Manner-Euroopassa ja Lähi-Idässä.

Kaksipaikkaisen mallin lisäksi Albany valmisti viisipaikkaista sekä pakettiautoa. Linja-automallia valmistettiin myös, mutta vain tilauksesta. Albanyn pakettiautomalli oli vuonna 1980 suosituin, sillä monet yritykset hankkivat sellaisen saadakseen huomiota.

Lähteet

  • Tekniikan Maailma 11/1980, s. 71