Westfield

Kohteesta AutoWiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Westfield
Yrityksen perustusmaa ja paikka Flag of the United Kingdom.svg.png Iso-Britannia, {{{perustuspaikka}}}
Tuotannon aloitus 1983
Autokonserni
Vuotuinen valmistusmäärä 426 (2005)
Sijainti Suomen rekisteröintitilastossa
Suomen maahantuoja
Suosituin malli


Westfield Cars valmistaa sekä kokonaisia että rakennussarja versioita 2-paikkaisista avoautoista. Westfield on perheyritys jota johtaa Chris Smith. Westfieldillä on kolme tehdasta West Midlandsissa. Yhtiön päätuote on Lotus Seven-replica autot, jotka alunperin on suunnitellut Lotuksen perustaja Colin Chapman. Autot ovat yksinkertaisia, keveitä ja suunniteltu tuottamaan ainutlaatuinen ajoelämys. Moottorivalikoimsta löytyy moottoripyörän moottoreita, Fordin OHC (Pinto) ja -Kent moottoreita ja tehokkain malli käyttää Roverin V8-moottoria.

Caterham Cars osti Lotukselta oikeudet super seveniin vuonna 1973. Chris Smith aloitti 1983 kilpailevan yrityksen ja tuotti rakennussarjoja, jotka ovat hyvin samanlaisia muotoilultaan ja rakenteeltaan kuin alkuperäiset Lotukset. Westfieldin ja Caterhamin autot ovat kuitenkin erilaisia rakenteeltaan, Westfieldin käyttäessä lasikuituisia koreja kun taas Caterham valmistaa korinsa alumiinista.

Lisäksi on olemassa useita muita yhtiöitä jotka valmistavat Seven-johdannaisia rakennussarjoja kuten Sylva, Dax, Locost, Mk Sportscars, Robin Hood ja Luego.

Mallit[muokkaa]

Katso myös[muokkaa]

Ulkoiset linkit[muokkaa]

Lähde[muokkaa]

  • Artikkeli käyttää sisältöä englanninkielisen Wikipedian Westfield_Cars-artikkelista. Wikipediasta voi ottaa tekstiä tietyin ehdoin, koska Wikipedia on GFDL-lisenssillä.