Václav Laurin

Kohteesta AutoWiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Václav Laurin vuonna 1893

Václav Laurin (16. lokakuuta 1865, Kameníssa lähellä Pěnčíniä – 13. elokuuta 1930, Mladá Boleslavissa) oli tšekkiläinen insinööri, teollisuusmies ja ajoneuvo pioneeri, joka perusti Václav Klementin kanssa autovalmistaja Laurin & Klementin, josta tuli myöhemmin Škoda Auto.

Ura[muokkaa]

Hän oli lukkoseppäharjoittelijana Mladá Boleslavissa, jossa vuonna 1895 hän ja Václav Klement perustivat yhtiön Laurin & Klementin (nykyään Škoda Auto). Joulukuun alussa 1895, mekaanikko Václav Laurin ja kirjojen myyjä Václav Klement, molemmat polkupyöräharrastajia, aloittivat valmistamaan omia polkupyörämallejaan, patrioottisesti nimetty Slavia 1800-luvun lopun nationalistisessa ilmapiirissä [1]. Vuonna 1905, Laurin valmisti heidän ensimmäisensä auton. Nykyään yhtiö nauttii kansainvälisestä suosiosta Škoda Auto -brandin alla [2].

Hän oli nimekkäästi työllistettynä Laurin & Klement valmistusyhtiössä yhdessä hänen yhteistyökumppani Václav Klementin kanssa, toinen yhtiön perustajista. Hän osallistui ajoneuvojen valmistukseen siellä. Viimeisinä vuosinaan hän oli Škoda Auton tekninen johtaja.

Lähteet[muokkaa]

Ulkoiset linkit[muokkaa]