Reliant

Kohteesta AutoWiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Reliant
Yrityksen perustusmaa ja paikka Flag of the United Kingdom.svg.png Iso-Britannia, Tamworth
Tuotannon aloitus 1935
Autokonserni
Vuotuinen valmistusmäärä
Sijainti Suomen rekisteröintitilastossa
Suomen maahantuoja
Suosituin malli
Reliant Robin
1974 Reliant Robin

Reliant on entinen autonvalmistaja (19352002), jonka tehdas sijaitsi Englannin Tamworthissa.

Tehdas aloitti toimintansa 1935, jolloin T. L. Williams ja E. S. Thompson aloittivat kolmipyöräisen valmistuksen Williamsin verstaassa. Alkuaan nämä olivat työskennelleet Raleigh-yhtiössä.

Myöhemmin Reliant on hallinnut lujitemuovien valmistuksen ja se toimitti korin muoviosia esimerkiksi Fordin RS200-ralliautoon. Reliant on toiminut läheisessä yhteistyössä Fordin kanssa. Esimerkiksi urheilumalli Scimitarissa on Fordin moottori. [1]

Reliant osti Bond Carsin vuonna 1969 sen rahoitusongelmien jälkeen. Bond Cars oli Reliantin tärkeimpiä kilpailijoita kolmipyöräisten autojen markkinoilla. Tehdas esitteli 1970-luvulla Bond Bug -kolmipyörän ja sen mallit 700, 700E ja 700ES. Bond Bugin korvasi myöhemmin 750-malli.

Reliant (=luotettava) Engineering LTD aloiti tuotantonsa 1935 kolmipyöräisillä pikkuautoilla mutta tuli laajemmin tunnetuksi urheilullisilla Scimitar-malleillaan. Reliant keksi myös risteyttää urheiluauton ja farmarin Scimitar GTE -mallissa.

Mallit[muokkaa]

Lähteet[muokkaa]

  • Artikkeli käyttää sisältöä englanninkielisen Wikipedian Reliant_Motors-artikkelista. Wikipediasta voi ottaa tekstiä tietyin ehdoin, koska Wikipedia on GFDL-lisenssillä.
  1. Klassikot 08/2009