Plymouth

Kohteesta AutoWiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Plymouth
Plymouth logo BW.jpg
Yrityksen perustusmaa ja paikka Flag of the United States.svg.png Yhdysvallat, Auburn Hills, Michigan
Tuotannon aloitus 1928
Autokonserni Chrysler LLC
Vuotuinen valmistusmäärä
Sijainti Suomen rekisteröintitilastossa 40. (1993)
47. (1989)
43. (1984)
Suomen maahantuoja
Suosituin malli


Plymouth Horizon

Plymouth on yhdysvaltalainen automerkki, jota markkinoi Chrysler Corporation ja DaimlerChrysler vuodesta 1928 vuoteen 2001. Se oli kolmas "halpamerkki" Chevroletin ja Fordin jälkeen. 1960-luku oli vaikeaa aikaa Plymouthille, koska muotoilu oli huonohkoa eikä vetänyt ostajia puoleensa. Lisäksi mallisto oli hinnaltaan lähellä sisarmerkki Dodgea. Merkki lähti uuteeen nousuun 1970-luvun alussa suosittujen Valiant ja Duster -mallien ansiosta. Merkki ei kuitenkaan koskaan toipunut taloudellisesti Chryslerin 1970-luvun lopun talousvaikeuksista.

Chryslerilla oli aikomuksia laajentaa Plymouth-mallistoa ennenkuin yhtiö liitettiin Daimler-Benz AG:hen. Yksi tällainen malli oli nykypäivän hotrod-auto Plymouth Prowler. Toiseksi malliksi oli tarkoitettu PT Cruiser. Plymouthilla ei kuitenkaan ollut erityisiä omia malleja, joita ei olisi ollut Chryslerin malistossa. Näin ollen DaimlerChrysler päätti pudottaa merkin pois markkinoilta vuonna 2001 rajoitetun malliston jälkeen. PT Cruiser julkistettiin Chryslerina ja myös Prowler yhdistettiin merkkiin. Plymouth Voyagerille kävi samoin.

Mallit[muokkaa]

Konseptimalleja[muokkaa]

Suomessa[muokkaa]

Vuonna 1962 Suomen rekisterissä oli 875 Plymouth-henkilöautoa [1].

Ulkoiset linkit[muokkaa]

  • Stock Mopar - Mopar-autoja, erityisesti muskeliautokauden Moparit

Lähteet[muokkaa]

  • Artikkeli käyttää sisältöä englanninkielisen Wikipedian Plymouth_automobile-artikkelista. Wikipediasta voi ottaa tekstiä tietyin ehdoin, koska Wikipedia on GFDL-lisenssillä.
  1. Tekniikan Maailma 19/1985, sivu 25