Kilopondimetri

Kohteesta AutoWiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kilopondimetri (tunnus kpm) on vanhentunut vääntömomentin yksikkö, nykyään sen on korvannut newtonmetri. Kilopondimetrin määritelmä on: väännettäessä 1 metrin pituista sauvaa sen päästä 1 kilopondin voimalla, on vääntövoima 1 kilopondimetri.

Kilopondimetrit muutetaan newtonmetriksi kertomalla kpm-luku 9,81:llä.

 Nm = kpm × 9,81

Vuodesta 1973 alkaen vääntömomentin virallinen mittayksikkö on ollut newtonmetri, joka lyhennetään Nm.

Tekniikan Maailma otti käyttöön newtonmetrin ja myös kilowatin numeron 10/1973 koeajossa. Entinen vääntömomentin yksikkö kilopondimetri (kpm) on jäänyt vähitellen käytöstä. Tekniikan Maailman lyhyissä jutuissa kilopondimetri puuttui jo 1980-luvulla, mutta lehden koeajoissa oli käytössä kaksi vääntömomentin mittayksikköä yllättävän pitkään. Ensimmäinen TM:n koeajo ilman kilopondimetriä, pelkällä Newtonmetrillä vääntömomentti ilmaistuna oli vasta numerossa 11/1996. Sen jälkeen osassa koeajoja oli yksi ja osassa (8) kaksi vääntömomentin lukua. Vihoviimeisen kerran kilopondimetri oli koeajossa ilmaistuna numerossa 6/1997. Sen jälkeen kaikissa koeajoissa on ollut vain newtonmetri vääntömomentin yksikkönä.

1950–1960 -luvulla käytettiin myös kilogrammametriä kgm (kilogram meter) vääntömomentin yksikkönä, joka on täysin samanarvoinen kuin kilopondimetri.

  Nm = kgm × 9,81