Keskustelu:Toyota Carina II xT17x

Kohteesta AutoWiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

"Sisätiloiltaan Carina ei suurentunut, alustan pehmeydessä oli menty jo liiallisuuksiin ja ajo-ominaisuudet kärsivät löysästä iskunvaimennuksesta. Modernit moottorit tarjosivat samaan aikaan pienen kulutuksen ja hyvän suorituskyvyn, vaikka sitkeyttä pienillä kierroksilla ei ollutkaan tarjolla."

Näin Toyota Carina II xT17x -artikkelin kirjoittaja lainaa suoraan ajovalo.netin ylläpitäjän, Timo Nurmelan tekstiä. ([[1]])

Voi olla, että tämä on täysin sallittua; en ota kantaa siihen, onko Nurmelan teksti kopiosuojattua vai ei, sillä en ole asiaan sen enempää perehtynyt.

Itselläni kuitenkin on tuhansien kilometrien kokemus vuosimallin 1991 Carinalla ajamisesta, joten haluan tarkentaa hieman automallin ajo-ominaisuuksia moottorin osalta. Mielestäni kuvaus ei täysin pidä paikkaansa; se on muun muassa melko suurpiirteinen.

Jos artikkelin alkuperäistä kirjoittajaa häiritsee yksittäisen kuljettajan havaintoihin perustuva kuvaus moottorin ominaisuuksista, muutokseni tekstiin voi toki kumota :).

---

Nyt muutokset tehtyäni mietityttää, onkohan kuvaukseni 1.6-litraisen ruiskumoottorin ominaisuuksista turhan kapea-alaista tietoa; artikkelihan käsittelee Carina II:n toista sukupolvea yleensä, ei pelkästään 1.6-litraisia malleja. Toisaalta kyllä 4A-F- ja 4A-FE-moottorilla varustetut Carinat ovat selvästi yleisempiä kuin muut mallit.

2-litraisten diesel- ja bensamallien harvinaisuudesta huolimatta olisi hyvä, jos myös niistä olisi käytännön tietoa... Tällöin voitaisiin koota suorituskyky ja ajo-ominaisuudet omaksi kappaleekseen.