Keskustelu:Ilmastointi

Kohteesta AutoWiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tuulettimen hihnan välityksellä? Joissakin autoissahan pyöritetään tuuletinta hihnoilla, mutta VW:ssä on sähköflekti ja ilmastointi saa voimansa moniurahihnasta, eli ns. apulaitteiden hihna jakohihnan vieressä. --Jmr 9. Augustta 2005 kello 12:47:40 (EEST)

Ilmastointi saa voimansa joko kiilahihnalla tai moniurahihnalla. On myös yleistynyt jonkin verran suoraan jakopään rattaista voimansa saavat kompressorit. Näitä kieppulevypumppuja ohjataan tilavuutta muuttamalla (kieppulevyn asentoa pulsseilla), mm VW Transporter T5 2.5 on tällainen auto. -JH

Typen vaarattomuus[muokkaa]

Artikkelissa sanotaan typen olevan vaaratonta, mitä se ei todellakaan ole. Typpi on toki lähes reagoimaton kaasu, mutta se tappaa ihmisen parilla henkäyksellä.

  • Artikkelissa oleva maininta typen vaarattomuudesta tarkoittaa typen vaarattomuutta ilmastointijärjestelmälle ja ympäristölle. Typellä tehtävä ilmastointijärjestelmän koeponnistus on aina ammattiliikkeen suorittama toimenpide, ja työturvallisuusasiat ovat (toivottavasti) hallinnassa. --Fuller 31. toukokuuta 2014 kello 09.03 (EEST)

ilmastointi nissan primera[muokkaa]

täyy sanoa että en ole käynyt ilmastointi huollossa moneen vuoteen ja nyt alkoi kuulla vikinää ja sitten kun laitoin pois ilmastoinnin niin vikinä loppui pitääkö mennä äkkiä huoltoon vai onkose jo rikki

Se että ei ole käynyt ilmastointihuollossa ei auheita vikinää. Sieltä vaan häviää silloin ilmastoinnissa käytetyt kaasut ja kompura sekä samalla ilmastointi lopettaa toiminnan eli kylmää ei tule enää. Tuo vikinä saattaa johtua kompuralle menevästä hihnasta tai sitten sieltä on puhaltimen moottorista laakeri menossa. (PS. olisi hyvä panostaa oikeinkirjoitukseen tänne kirjoitettaessa sekä allekirjoittaa keskusteluun osallistuessa) --Tapi0 (keskustelu) 1. heinäkuuta 2016 kello 21.16 (EEST)