Japanese Domestic Market

Kohteesta AutoWiki
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Japanese Domestic Market -termillä viitataan yleensä Japanin markkinoille tehtyyn automalliin. Tarkalleen ottaen siitä puhuttaessa tarkoitetaan autoa, jota myydään ainostaan Japanissa.


Nykyisin monet Suomalaiset firmat tuovat Japanista autoja. Kysyntään vaikuttaa se että autot ovat vähäruosteisia ja monet mallit harvinaisia Suomessa. Japanista tuotua autoa kutsutaan Suomessa joko Import- tai JDM-autoksi. JDM-autoissa on ratti aina oikealla puolella ohjaamoa johtuen Japanin liikenteestä.


JDM on myös yksi tyyli muokata autoa, jolla on japanilainen alkuperä. Tällaisten muutosten kohteena on usein esim. Honda Civic, Nissan 200SX jne. JDM-tyylin vaikutteiden antajana toimii usein moottoriurheilu.

JDM-tyylissä panostetaan enemmän käytännöllisiin osiin/muutoksiin, jotka vaikuttavat auton hallintaan, moottoritehoihin ja ajo-ominaisuuksiin. Tällaisia muutoksia ovat mm. moottorin viritys ja alkuperäistä jäykempien kallistuksenvakaajien, alustasarjan, turvakaarien sekä kuppipenkkien asentaminen. Muutoksissa suositaan japanilaisia jälkimarkkinaosia. Ulkoasun muutokset jätetään vähemmälle mutta niitä voidaan myös tehdä kunhan pidetään lopputulos siistinä ja hillittynä. Tällöin autoon esim. asennetaan autotehtaan oma korisarja.

Myös JDM-autojen tekniikka paketteja asentetaan "Suomi-autoihin". Nämä paketit sisältävät tehokkaamman moottorin, jarrut ym. tarvittavat apulaitteet.