Daimler AG

Kohteesta AutoWiki
(Ohjattu sivulta DaimlerChrysler)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Daimler AG
Daimler AG-logo.png
Yrityksen perustusmaa ja paikka Flag of Germany.svg.png Saksa, Stuttgart
Tuotannon aloitus 1998
Autokonserni
Vuotuinen valmistusmäärä
Sijainti Suomen rekisteröintitilastossa
Suomen maahantuoja Veho Group Oy Ab
Suosituin malli

Daimler AG on johtava autojen ja kuorma-autojen valmistaja ja taloudellisten palvelujen tuottaja. Yritys tunnettiin aiemmin nimellä DaimlerChrysler AG. Daimler AG:n merkkejä ovat Mercedes-Benz, Maybach, smart, Setra, Orion, Freightliner, Sterling, Western Star, Thomas Built Buses ja Mitsubishi Fuso.

Historiaa[muokkaa]

Daimler AG:n päämaja Stuttgartissa.

(Yhtiön historia 1885-1925 kts. Daimler-Motoren-Gesellschaft & Benz & Cie.)

Daimler-Benz AG[muokkaa]

Pääartikkeli: Daimler-Benz AG

Daimler-Benz AG perustettiin 28. kesäkuuta 1926, kun kaksi saksalaista yhtiötä Benz & Cie. ja Daimler-Motoren-Gesellschaft yhdistyivät. Yhtiöt olivat tehneet jo kahden vuoden ajan yhteistyötä, mutta yhteensulautumisen myötä uuden konsernin kaikki automerkit nimettiin Mercedes-Benzeiksi.

Gottlieb Wilhelm Daimler (17. maaliskuuta 1834 Schorndorf – 6. maaliskuuta 1900 Stuttgart) oli saksalainen insinööri ja autotehtailija. Karl Friedrich Benz (25. marraskuuta 1844 Karlsruhe, Baden, Saksa – 4. huhtikuuta 1929 Ladenburg) oli myös saksalainen autoinsinööri.

Yhdistyminen Chrysler Corporationin kanssa[muokkaa]

Pääartikkeli: Chrysler

DaimlerChrysler muodostettiin vuonna 1998 kahden yhtiön, Daimler-Benz AG (Saksa) ja Chrysler Corporation (Yhdysvallat) yhdistymisellä. Sopimus julkistettiin 7. toukokuuta ja se tapahtui 12. marraskuuta. Vuonna 2003 epäiltiin, että se ei olisi ollut fuusio vaan itseasiassa kilpailijan ostaminen pois markkinoilta. Ainoan oikeudenkäynnin asiasta voitti DaimlerChrysler.

Daimler AG[muokkaa]

Toukokuussa 2007 julkistettiin tieto, että DaimlerChrysler AG myy tappiollisen Chryslerin määräysvallan amerikkalaiselle sijoitusyhtiölle. Kaupan tapahduttua, päätti DaimlerChrysler AG:n yhtiökokous lokakuussa 2007, että yhtiön nimi muutetaan Daimler AG:ksi. Samalla myös yhtiön yksiköiden nimet muuttuvat hieman. Muun muassa Mercedes Car Group muuttuu Mercedes-Benz Cars -yksiköksi ja myös hyötyajoneuvoja valmistavien yksiköiden nimiin tuli muutoksia.

Tuotteet[muokkaa]

Ajoneuvoja[muokkaa]

Nykyiset merkit[muokkaa]

Henkilöautoja:

Hyötyajoneuvoja (Mercedes-Benz -merkin lisäksi):
kts. tarkemmin Daimler AG (hyötyajoneuvot)

>>Yhteistyömerkit

Vanhat merkit[muokkaa]

Henkilöautoja:

Hyöty- / maastoajoneuvoja:

Varaosia & komponenttivalmistusta[muokkaa]

Nykyiset nimikkeet[muokkaa]

Moottorivalmistusta:

Entiset nimikkeet[muokkaa]

Tarvikkeita:

Lähteet[muokkaa]